Aro Anaconda
     media: 0.00 din 0 voturi

31.10.09
23:38
In filmul Anaconda 3 printre alti protagonisti mai mult sau mai putini umani se afla si doua masini de teren Aro 244. Stiti, acelea care erau produse in Romania si care au fost puse pe butuci de Adrian Nastase cand a vandut pe 10.000 de dolari fabrica de la Campulung.
Unui mare industrias canadian, competent, renumit si cu fata de om cinstit numit John Alvarez.
Va sa zica intr-un film din 2008 au mai gasit doua Aro in stare de functionare, care pana sa fie aruncate in aer chiar arata foarte bine in film?
Sau sa consider ca am vazut si fantome in filmul asta nu numai un sarpe cu mutra cam idioata.
"Sfinte Sosie!" cum ar zice Ana, care deocamdata nu intelege treaba cu Sisoe.
Nu ca o va putea intelege pe cea cu Aro cand va fi mare.


Niste porci si gripa lor 4 - dulcele targ al Iesilor...
     media: 0.00 din 0 voturi

31.10.09
18:20
Stirile de la ora 5 au adus in ultimele 20 de luni o concentrare de cazuri scarboase, macabre si greu de imaginat pentru 2009, majoritatea avand proveninenta in judetul Iasi.
Deosebit de faptul ca mass media si institutiile sociale din Romania ar trebui sa se auto sesizeze fata de aceasta colectie mare de fapte cu mult iesite din cadrul unei civilizatii de tip normal, insa stau si ma intreb daca explozia de AH1N1 dintr-o clasa a unei scoli din acest judet este doar o simpla coincidenta.
Ganditi-va un pic. Chiar si daca locuiti in Buzau, Galati sau Suceava cat de departe va par asezarile acelea marunte de langa Iasi? Daramite daca stati la Arad sau Mangalia.
Asadar grozaviile au loc undeva unde nu prea exista trasee turistice care ar putea favoriza verificarea pe mai multe canale a acestor "stiri". Cu alte cuvinte vrem, nu vrem, trebuie sa credem ca chiar s-a intamplat ce zice la stiri.
Cate cazuri din acea clasa sunt pana la urma infectii cu AH1N1? Nu se mai revine la asta. Care ar fi fost sursa infectiei masive? La ce concluzii s-a ajuns in acest context? Nu se mai revine la asta. Desi s-ar cuveni pentru ca in cazul acestei epidemii mari nu exista nici o persoana inrudita cu vreun copil care sa se fi intors din srainatate.
A doua tentativa de infectare ciudata a fost "plasata" de soarta daca nu de altcineva, la o scoala din Bucuresti, dar, nu din sectorul 1 sau 3, ci din 5 exact in Ferentari. Adica exact acolo unde multi romani se gandesc serios daca sa treaca prin zona sau nu.
MENTIUNE: merg des in Ferentari si asa cum am mai scris pe acst blog chiar am locuit acolo, asa ca va rog sa reconsiderati orice pornire subiectiva fata de abordarea mea.
Asadar, de ce nu se imolnaveste Elena Basescu de la noul virus? Ca de calatorit, calatoreste, de contactat zone in care virusul este deja prezent, contacteaza?
Si, Doamne pazeste, intrebarea mea nu-i doreste raul mezinei prezidentiale ci incearca numai sa sugereze o posibila sursa de cercetare a zonelor sociale din care noul virus poate fi preluat. Ca prea este selectiv acest "nobil" virus...


Niste porci si gripa lor 3
     media: 0.00 din 0 voturi

31.10.09
17:19
Consider ca toate aceste miscari de eliberare a creierului de grija gandirii, precum ecologia sau apararea contra pandemiilor nu au ajuns inca la stadiul de real pericol.
Ele sunt numai testere menite sa vada daca marea masa a pamantenilor va reactiona la unison fata de o manipulare la scara planetara, unde toata lumea va trebui sa execute intocmai acelasi lucru la un moment dat.
Testere menite sa vada cine este impotriva si mai ales cum se poate manifesta impotriva noilor directive planetare.

De exemplu, marile corporatii de pe Terra au inceput sa trimita catre partenerii de orice fel scrisori de garantie jenant de lingusitoare, precum ca sunt deja implicate si active fata de problema noului virus, adica un fel de adeziuni gretoase similare celor traite de noi atunci cand a aparut FSN, cand si putul vechi cu apa secata din Fleasca de Sus era alaturi de Ion Iliescu.

Tot de exemplu, impotriva acestei gripe si a masurilor impuse subversiv de guverne, pamantenii care inca isi mai folosesc creierul si pentru a gandi, considera ca raspandirea sub forma de email a unor dovezi povestite contra respectivelor guverne este cu adevarat o arma cu care, gata, au si salvat lumea, ceea ce este o grava eroare. Nu numai ca aceasta reactie denota superficialitate si vulnerabilitate in cazul unei asa-zise rezistente la globalizare dar mediocritatea gestului in sine, arata clar ca zarurile au fost aruncate. Nu prin email la care accesul este atat de limitat pe Terra iti atingi scopul ci prin asigurarea ca mesajul nu numai ca a ajuns dar a si fost inteles. Crede cel care a transmis textul pe care l-am reprodus in prima parte a acestui inscris ca doamnele si domnii care tocmai isi tranzactioneaza copii prin Moldova pricep ceva din acesta? Sau se poate crede ca Andreea Esca va avea un mult mai mare impact cu al ei jurnal atunci cand le va transmite acelorasi comercianti de copilasi proprii ca este firesc si chiar o datorie de onoare fata de patrie sa te vaccinezi?

Iata cateva exemple de reactie a diferitelor populatii atunci cand dovezile convingatoare la adresa unor minciuni la scara larga au fost prezentate sub diferite forme mass media:

- In toata lumea exista niste curajosi care se bat cu fortele de oridine cu prilejul asa-zisei intalniri G8 sau NATO. Desi s-a explicat foarte clar de ce acestia sunt impotriva globalizarii si de ce au dreptate, singura reactie a diferitelor populatii unde acest fenomen de rezistenta timid s-a petrecut a fost de o covarsitoare indiferenta. Romania a avut si capsuna pe tort pentru ca in cazul nostru pe protestatarii anti-globalizare i-am saltat cu duba chiar de la granita, fapt deosebit de grav pentru o tara ostracizata de abuzurile inca pomenite ale securitatii lui Ceausescu. De asemenea o astfel de reactie brutala nu a mai fost intalnita in nici un alt stat al lumii in cazul acestui tip de adunare. Mari nume de corifei media si capi ai intelectualitatii noastre nu numai ca nu au luat atitudine in mod las si servil dar nici macar nu au cautat sa abordeze indirect respectivul dublu-abuz. Mihai Gadea, Patapievici, Mircea Badea, Mircea Dinescu , Bogdan Teodorescu, Victor Ciutacu , Mariu Tuca (revolutionarul bunului simt), Cristian Tudor Popescu si alti trepadusi cu scoala care indoapa urechile romanilor cu tot ceeea ce este necesar pentru a-i tampi si chiar mai mult, nici macar "nu au aflat" de subiect, iar subordonatii lor de la stiri i-au prezentat pe respectivii manifestanti ca fiind mai rai decat fascistii lui Hitlre din 1939.

- Apar tot mai multe dovezi PE HARTIE ale facaturii din decembrie 1989. Reactia populatiei este insa una de toleranta limbecila a adresa lui Ion Iliescu sau, in plus si total atipic, de pupaturi focoase pe obrajii acestui cu adevarat odios criminal. Semn ca cimitirul de la Pieptanari nici macar nu se mai vede din goana masinilor frumoase achizitionate in leasing.

- Au aparut dovezi incontestabile pentru minciunile celor doi Bush fata de razboaiele din Irac. Unele au razbatut elegant char si la BBC Care a fost reactia? Ambii Bush si-au consumat mandatele, demisia fiind ceva ce nu mai exista in limbajul politic al lumii. In rest, nici un american, englez, roman, francez, etc. nu a plecat capul in pamant de rusine pentru ca acrezut orbeste in asa niste minciuni. Cat despre manifestatii contra domnului Bush...

- Dovezile irefutabile despe 11 septembrie care atesta ca, gradul de umilire si terfelire al natiunii americane a fost ajustat subversiv la un nivel incompatibil cu notiunea de civilizatie moderna, au avut numai doua rezultate la nivel istoric si social: mai intai le-a spart digul de la New Orleans ca sa le arate guralivilor de culoare de unde vine apa potabila si painica neagra (congresmenii de culoare au protestat indelung fata de frauda din Florida de la alegerea lui Bush Jr.), si de curand, americanii au ripostat lamentabil alegandu-l pe Obama - MARE SCOFALA!

- Dovezile despre facatura cu gripa aviara care atesta ca la noi s-au inbogatit forte tare de la stropitul cu apa chioara contra molimei tocmai principalii finantatori ai lui Basescu (il vedeti in poze pe dl. Flutur?) i-au miscat cumva pe romani?

Si acestea tot un fel de gripe sunt, oameni buni!

Cu alte cuvinte, daca simtiti impulsul de a trimite astfel de contra-informatii catre apropiati asigurati-va ca aveti un impact egal cu cel al trepadusilor din mass media.


Niste porci si gripa lor 2
     media: 0.00 din 0 voturi

31.10.09
17:08
Sa luam exemplul Romaniei.
Cu o singura exceptie, cazul scolii de la Iasi, celelalte cazuri de AH1N1 dpistate la noi au un element comun. Bolnavul descoperit a fost in alte tari si s-a intors molipsit de acolo.
Ca avem un ilogic dute-vino turistic permis, in conditiile in care OMS se da de ceasul mortii cu privire la pandemie, este o situatie de tip nuca in perete care nu face decat sa explice sau sa dovedeasca "fragilitatea" povestii cu molima. Daca s-ar fi mers pana acolo incat sa se interzica "plimbarile" maharilor din fotbal pana la Dubai sau ale prea-cinstitelor Magdalene de Dambovita in Italia materna, atunci anume interese din transporturi si turism erau grav puse pe butuci.
Dar, ca sa revin, ceea ce mi se pare interesant este povestea asta cu romanul dus in strainatate sanatos si adus de acolo bolnav, NEAPARAT CU NOUA GRIPA.
De ce ma intriga asta? Pentru ca la Bucuresti, Timisoara sau Cluj lucreaza foarte multi expati, mai ales top management care, de asemenea merg des acasa tocmai in tari de unde se intorc imbolnaviti romanii mei dragi.
Cum se face? Cum de ai nostri vin bolnavi dar ai lor nu se imbolnavesc nici aici, nici acolo?
Ma rog, statisticile atat de dragi fatucelor de la stiri cu microfonul in gura, ne plaseaza pe ultimul loc la folosirea sapunului, insa este oare de ajuns pentru a da un raspuns intrebarii mele?


Niste porci si gripa lor 1
     media: 0.00 din 0 voturi

31.10.09
17:06
de pe email, credibil sau nu, dupa fiecare creier:

Data aparitiei: 13.10.2009

Motto: "Reporterii sunt intocmai ca niste papusi. Ei doar raspund intotdeauna la comenzile acelora care, din umbra, trag sforile" - Lyndon Johnson, fost presedinte SUA

Mass-media pe aceasta planeta este atat de aservita elitei francmasonice mondiale si asa-zisilor iluminati care conduc din umbra lumea, din pacate catre un adevarat dezastru planetar, incat ea face fara rusine si in mod slugarnic aproape orice pentru dezinformarea unui public adesea nestiutor si naiv, care inghite cu credulitate orice. Interesele financiare ale marilor companii farmaceutice (care, culmea, apartin in numar mare chiar unor francmasoni de rang inalt sau membrilor gruparii criminale Bilderberg) au intotdeauna prioritate. Mass-media contribuie din plin, la ora actuala, la raspandirea in randul maselor credule a gogosilor mediatice infricosatoare cu privire la asa-zisa pandemie a gripei porcine. In loc sa ne informeze, mijloacele mass-media si-au propus sa ne prosteasca fara incetare, repetand zi de zi, pana la saturatie, aceleasi minciuni gogonate. Tot ceea ce se petrece nu este deloc intamplator, daca avem in vedere ca marile concernuri farmaceutice internationale obtin mari castiguri din comercializarea vaccinurilor, ele fiind cele care orchestreaza campania de inducere in masa a unei stari de frica paralizanta.

Urmarind cu atentie stirile despre asa-zisa pandemie de gripa porcina (care, de fapt, a fost creata in laborator la comanda capilor francmasoneriei mondiale), se pot observa cel putin zece minciuni sfruntate, care continua sa fie repetate aproape obsesiv, pe canalele principale ale mijloacelor mass-media, in legatura cu gripa porcina si cu vaccinurile ce urmeaza sa fie realizate impotriva gripei porcine. Este semnificativ in aceasta directie diabolismul elitei francmasonice mondiale, care nu numai ca a creat in laborator aceste virusuri, dar urmareste totodata sa ne prosteasca sa ne vaccinam, obtinand astfel sume impresionante, pentru ca apoi sa ne omoare pe banii nostri. Este binecunoscut la ora actuala faptul ca asa-zisele vaccinuri antigripale produse de compania Baxter, ce urmau sa ajunga pe piata in mai multe tari din Europa, erau in mod deliberat contaminate cu tulpini ale gripei aviare H5N1.

Minciuna nr. 1 - Nu se folosesc niciodata adjuvanti in vaccinuri

Pe 7 iulie 2009, intr-un anunt ce nu a fost difuzat pe scara larga, ce apartine OMS ( Organizatia Mondiala a Sanatatii ) s-a recomandat ca adjuvantii ce se folosesc pentru vaccinuri sa fie utilizati pentru a spori cantitatea de vaccinuri produse si care sunt disponibile la ora actuala la nivel mondial. O sursa majora de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie (pe langa faptul ca aceste vaccinuri sunt in mod intentionat contaminate cu virusi mortali) adjuvantii, care sunt niste substante ce au menirea sa dinamizeze si sa amplifice imunogenicitatea vaccinurilor respective. In literatura de specialitate, toxicitatea acestor adjuvanti este astazi evidentiata pe larg.

Cele mai multe vaccinuri au un continut periculos de mare de mercur, sub forma unei substante ce este numita thimerosal (un conservant ce are consecinte letale, sau altfel spus, care ucide), care este de 50 de ori mai toxic decat mercurul. O doza suficient de mare, atunci cand este introdusa in organism, poate cauza disfunctii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor si comportamental. Otravirea cu mercur duce totodata la instalarea unor stari care sunt specifice autismului, face sa apara sindromul atentiei deficitare, declanseaza scleroza multipla, face sa apara deficiente de vorbire si chiar de limbaj. Institutul de Medicina (IOM, una dintre Academiile Nationale de stiinta din SUA) a afirmat ca sugarii, copiii si femeile insarcinate nu trebuie sa fie injectate cu aceasta substanta (thimerosal), dar cu toate acestea este cunoscut ca cele mai multe vaccinuri contin aproape 25 de micrograme din aceasta substanta toxica cu efecte letale.
Un alt adjuvant comun si foarte toxic pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu, care cauzeaza alergie si soc anafilactic. Exista si alti numerosi adjuvanti noi, care sunt chiar mai periculosi. Conform analizei efectuate de unele publicatii stiintifice si farmaceutice, astfel de adjuvanti noi care includ MF59, ISCOMS, OS21, AS02 si AS04 sunt chiar mai toxici decat hidroxidul de aluminiu.

Aceste aspecte sunt mai mult decat semnificative si ar trebui sa ne dea de gandit, pentru ca este evident pentru orice om plin de bun simt si inteligenta ca, dincolo de aparente, prin injectarea noastra cu acest vaccin se urmareste, de fapt, chiar inocularea in organism a virusilor impotriva carora ni se spune ca suntem vaccinati, impreuna cu astfel de substante toxice, care declanseaza la scurt timp dupa aceea boli grave, conducand la moarte. Acele fiinte umane care, in naivitatea lor, se vor vaccina cu aceste vaccinuri, dand dovada de o mare credulitate si naivitate, fac astfel jocul elitei francmasonice, al carui scop este acela de a reduce in mod drastic populatia mondiala. Aceasta si-a propus in realitate sa reduca populatia acestei planete la mai putin de un miliard de locuitori. Stiind aceasta, merita sa ne punem intrebarea: oare este cazul sa riscam sa fim contaminati in mod intentionat, asa cum s-a descoperit in cazul celor peste 72 de kg de vaccinuri gripale obisnuite, care erau infestate de o mana criminala cu virusul gripei aviare?

Minciuna nr. 2 - Gripa porcina este deosebit de periculoasa

In iulie 2009, au fost inregistrate 40.617 cazuri de gripa porcina in SUA si au avut loc 319 decese, ceea ce evidentiaza o mortalitate de 0,8%, desi este foarte probabil ca rata mortalitatii este de fapt, in realitate, mult mai redusa.
Marea Britanie este cea mai afectata tara a Europei si presa a raportat zilnic despre o stare de "pandemie" in luna iulie 2009. In data de 23 iulie a fost deschisa o noua linie telefonica de ajutor, la care oamenii pot primi sfaturi si chiar pot comanda medicamentul Tamiflu, fara sa fie consultati in prealabil de medici. In saptamana deschiderii liniei, s-a ajuns la o cifra de imbolnaviri record de 100.000, cu un total de 30 de decese, ceea ce inseamna o mortalitate de 0.03% (probabil o rata a mortalitatii mai apropiata de realitate). Este posibil ca toate aceste cazuri de imbolnavire sa fi fost produse tocmai datorita contaminarii respectivelor vaccinuri cu virusul gripei porcine. Nu excludem aceasta posibilitate deoarece exista cazuri, care au fost depistate la ora actuala pe glob, cand s-a descoperit ca unele loturi de vaccinuri erau contaminate cu virusi periculosi. Mass-media a avut tupeul de a afirma in mod manipulator despre acele vaccinuri ca au ca efect eliminarea riscurilor de imbolnavire.

Desi este prezentata de propaganda masonica drept un ucigas la scara planetara, gripa porcina nu are deloc un efect atat de devastator asupra fiintelor umane.. Cu toate acestea, mass-media continua sa propage stirea alarmista cum ca virusul H1N1 este foarte periculos, inducand astfel frica in sufletele oamenilor si urmarind sa-i determine sa se vaccineze de urgenta, platind totodata sume considerabile pentru o gripa care nu este cu mult mai periculoasa decat o banala raceala din timpul iernii. In alta ordine de idei, la porunca francmasonica, virusului i se pot aplica oricand in laborator anumite modificari genetice si el poate evolua in ceva cu mult mai nociv. Pericolul il reprezinta inocularea lui in masa prin vaccinare, asa cum s-a urmarit sa se realizeze in cazul celor 72 de kilograme de vaccin, care fusesera contaminate cu virusul gripei aviare H5N1.

Minciuna nr. 3 - Vaccinurile care au fost elaborate de marile concerne internationale precum Baxter, Novartis etc. ne protejeaza impotriva gripei porcine

Vaccinul ce a fost, zice-se, elaborat impotriva gripei porcine si despre care se afirma ca protejeaza in mod sigur impotriva gripei porcine nu este in realitate catusi de putin sigur. Cu toate acestea, se afirma ca acest vaccin protejeaza impotriva gripei porcine si aceasta este cea mai mare minciuna dintre toate, pe care mijloacele mass-media o promoveaza fara incetare.
Exista numeroase argumente care dovedesc ca vaccinurile ce au fost elaborate impotriva gripei nu sunt deloc asa de sigure cum se sustine.. Virusul gripei se modifica rapid - chiar si fara ajutorul ingineriei genetice pe care, la porunca elitei francmasonice, o folosesc in laborator unii cercetatori lipsiti de constiinta, pe care ii putem numi pe buna dreptate criminali - iar vaccinul s-ar parea ca tinteste doar tulpinile specifice.
De asemenea, la ora actuala se afirma cu viclenie ca vaccinarea antigripala nu asigura protectie permanenta si trebuie, tocmai de aceea, sa fie repetata anual; se stie ca astfel de vaccinuri sunt dificil de produs in masa, iar unele tulpini nu se dezvolta deloc in laborator. Numeroase studii demonstreaza ca vaccinurile antigripale protejeaza de cele mai multe ori foarte putin, uneori deloc si nu exista la ora actuala motive suficiente ca sa credem ca vaccinul, despre care se spune ca a fost elaborat impotriva gripei porcine, ar fi in vreun fel mai bun. Efectele utilizarii vaccinurilor de acest gen asupra sanatatii au fost imposibil de analizat stiintific, deoarece studiile nu contin suficiente informatii si, totodata, la ora actuala lipsesc standardizarile necesare pentru a fi accesibila putina informatie existenta in aceasta directie.

Un studiu efectuat pe un lot de 800 de copii suferind de astm a aratat ca cei care au fost vaccinati antigripal au trebuit dupa aceea sa mearga foarte des atat la doctor, cat si la serviciile de urgenta, datorita complicatiilor si efectelor secundare care au aparut la scurt timp dupa aceea. Acest studiu a fost confirmat de un raport stiintific din anul 2009, care arata ca copiii cu astm care au fost vaccinati cu vaccinul FluMist au prezentat totusi in mod paradoxal un risc de trei ori mai mare de spitalizare.
S-a constat, de asemenea, ca vaccinurile impotriva gripei obisnuite sunt la fel de nefolositoare, atat pentru adulti si cat si pentru batrani, conferind o protectie foarte redusa sau chiar inexistenta impotriva unei game de afectiuni, printre care si pneumonia.

Ca studiu de caz poate fi luata situatia din 1976: in acel an s-au inregistrat cateva cazuri de gripa porcina in randurile soldatilor de la Fort Dix, New Jersey si numai unul dintre ei a decedat, s-ar parea ca mai degraba din cauza eforturilor fizice, decat din cauza imbolnavirii de gripa. Aceasta a dus la declansarea vaccinarii in masa a peste 40 de milioane de persoane, impotriva unei asa-zise pandemii, care nu s-a materializat niciodata. O multime de complicatii si probleme de sanatate au aparut la sute de mii de fiinte umane dupa aceea vaccinare si mii de oameni au cerut dupa aceea despagubiri. Mai mult decat atat, cel putin 25 de fiinte umane au murit si peste 500 au paralizat in urma campaniei de vaccinare.
Statistic vorbind, probabilitatea ca americanii sa fie loviti de fulger este de 40 de ori mai mare decat sa fie salvati prin intermediul vaccinului fabricat impotriva gripei porcine.

Minciuna nr. 4 - Vaccinurile ce au fost fabricate in laborator pentru cazurile de gripa sunt sigure

La ora actuala, cinci companii farmaceutice care actioneaza la nivel planetar au contracte pentru a produce vaccinul impotriva gripei porcine: Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofi-Aventis si AstroZeneca.
Baxter a fost prima companie farmaceutica ce a produs un vaccin impotriva virusului AH1N1, intr-un timp suspect de scurt de la declansarea asa-zisei pandemii de gripa porcina (exista destule indicii ca virusul gripei porcine a fost realizat la comanda elitei francmasonice in laborator).. Companiei farmaceutice i s-a permis sa introduca pe piata vaccinul AH1N1 la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august 2009, in ciuda faptului ca aceasta companie a fost implicata intr-o serie de actiuni in mod evident criminale, care aveau ca scop declansarea unor pandemii. Se cunoaste la ora actuala pe intregul glob ca in decembrie 2008, o filiala Baxter din Austria a vandut in 18 tari un vaccin uman antigripal ce era contaminat cu o tulpina virala letala H5N1 de gripa aviara. In Cehia, testele pe cobai s-au soldat cu moartea tuturor animalelor de laborator in care a fost injectat asa-zisul vaccin. Tot compania Baxter este responsabila de un caz de epidemie a gripei porcine, ce s-a produs datorita fisurarii suspecte a unei fiole destinate unui laborator de cercetare, intr-un tren Intercity, in Elvetia.

Novartis, o alta firma de produse farmaceutice, a anuntat in 13 iunie 2009 ca a produs un vaccin impotriva gripei porcine utilizand si adjuvantul MF59. Acest adjuvant este de natura uleioasa si contine substantele Tween80, Span85 si squalena. Studiile ce au fost efectuate pe cobai in laborator au aratat ca adjuvantii uleiosi fac sa apara probleme motorii grave si declanseaza chiar paralizia. Substanta squalena s-a constatat ca a indus artrita severa la cobai, iar in cazul subiectilor umani s-a constatat ca administrarea de squalena cuprinsa intre 10 si 20 ppm (parti pe miliard) conduce la aparitia unor tulburari grave ce survin la nivelul sistemului imunitar si totodata face sa apara anumite maladii autoimune.
Compania Novartis a provocat si ea un mare scandal in anul 2008, ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 ce au fost realizate in Polonia. Testarea a constat in administrarea vaccinului la 350 persoane (vagabonzi) fara adapost de catre unele asistente medicale si de catre unii medici polonezi, experiment care a condus la moartea a 21 dintre cei testati si a condus la aducerea personalului medical in instanta de catre politia poloneza.

Vaccinul ce a fost produs de compania GlaxoSmithKline contine adjuvantul AS03, care a fost aprobat nu se stie de ce de catre UE, impreuna cu vaccinul anti-gripa aviara H5N1, in anul 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare, AS03 contine squalena (doza la un vaccin fiind la 10,68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11,86 miligrame) si polisorbat 80 (4,85 miligrame). Vaccinul H5N1 contine, de asemenea, 5 miligrame din substanta thiomersal (care este un derivat ce provine din mercur) per doza de vaccin, polisorbat 80, octoxynol 10 si alte diferite saruri anorganice cu efecte nocive pentru sanatate. Compania respectiva promoveaza agresiv diferite sisteme de adjuvanti toxici pe post de "adjuvanti avantajosi" , pentru a reduce in felul acesta cantitatea de vaccin care se administreaza intr-o doza.

Minciuna nr. 5 - Vaccinul impotriva gripei porcine si a gripei aviare nu este obligatoriu

Am auzit cu totii aceasta minciuna sfruntata, ce este repetata tot timpul: vaccinarea antigripala este voluntara, spun oficialitatile. Dar acest lucru nu este deloc adevarat; cei care sunt angajati la anumite companii o stiu pe pielea lor. Cu toate acestea, aceasta minciuna continua sa fie repetata si sunt o multime de naivi care sunt gata sa o creada. Milioane de americani, in special cei care lucreaza in domeniul medical si chiar profesorii, aud acum de la angajatorii lor ca, in cazul in care nu vor sa se vaccineze, vor fi cu siguranta concediati de la locurile lor de munca. Sa nu uitam in aceasta directie ca vaccinarile sunt programate sa inceapa si in Romania in lunile noiembrie - decembrie 2009.

Minciuna nr. 6 - Vaccinarea impotriva virusilor gripei aviare si gripei porcine contribuie la mentinerea sanatatii noastre

In realitate, este binecunoscut la ora actuala faptul ca unele vaccinuri de acest gen fac mai mult rau decat bine. Potrivit expertului in virusi dr. Marc Lipsitch de la Universitatea din Harvard (SUA), rata reala a mortalitatii datorata infectiei cu virusul gripei porcine este estimata a fi atat de scazuta, incat se situeaza in jurul cifrei de 0.007 %.
Aceasta inseamna ca gripa porcina H1N1 omoara mai putin de o persoana din 100.000. Daca vaccinul are o eficienta de 10%, ar trebui vaccinati un milion de oameni pentru a preveni o singura moarte ce este cauzata in cazul fiintelor umane care s-ar putea imbolnavi eventual de gripa porcina. Efectele secundare ale vaccinarii unui milion de fiinte umane ar crea insa grave probleme de sanatate pentru sute de mii dintre acestia si este cu putinta chiar sa ucida mai multe sute dintre ei! Acest aspect este insa trecut sub tacere. Oare de ce? Riscul de deces creste simtitor odata cu vaccinarea impotriva gripei porcine. Lasam la o parte alternativa ca este cu putinta ca atunci cand suntem vaccinati, de fapt sa ni se transmita cu acea ocazie chiar virusul respectiv, care apoi sa va provoace boala specifica, pe care altfel nu am fi avut-o niciodata.

Minciuna nr. 7 - Vaccinul impotriva gripei aviare si impotriva gripei porcine nu este alcatuit din "virusi activi atenuati"

Cand vaccinurile impotriva gripei porcine au fost prezentate pentru prima data, ele au fost descrise ca fiind realizate din "virusi activi atenuati". Acest aspect a fost mentionat in mod direct in documentele CDC din SUA (Centers for Disease Control and Prevention, Centrele pentru prevenirea si controlul imbolnavirilor).
Mentiunea respectiva a speriat presa americana si de atunci informatia respectiva a fost cenzurata, fiind cenzurata din orice discutie legata de vaccinare. Pentru cei care sunt naivi si ignoranti si inghit atat de usor orice "gogoasa", jurnalistii sunt pregatiti si vor sustine cu nerusinare in continuare ca vaccinurile impotriva gripei aviare si impotriva gripei porcine nu contin deloc virusi activi atenuati.. Dar cu toate acestea, cei care sunt corect informati stiu cu exactitate ca vaccinurile respective sunt intr-adevar elaborate pe baza unor "virusi activi atenuati". De fapt, un virus de acest gen se elaboreaza astfel: se iau virusi activi, li se slabeste virulenta (sunt "atenuati" ca efect specific), iar apoi sunt injectate fiintele umane care accepta sa se vaccineze. Dincolo de minciunile care se spun la ora actuala, acesta este purul si cutremuratorul adevar.

Minciuna nr. 8 - Spalati-va, spalati-va, spalati-va cat mai des pe maini

Aceasta idee cretina de a ne spala intr-un mod aproape obsesiv pe maini, poate chiar si de sute de ori pe zi, se bazeaza pe presupunerea ca am putea, in felul acesta, sa evitam expunerea la virusul gripei porcine. Dar cu toate acestea, ceea ce ni se spune nu este nici real si nici practic. Virusul se poate raspandi si transmite prin aer si prin urmare este o tampenie sa credem ca el se transmite numai prin astfel de modalitati (atingerea a ceva care a fost contaminat). Aceasta idee de a evita asa-zisa expunere la virusul gripei porcine este un nonsens evident. Cu toate acestea, exista fiinte umane ignorante care cred orbeste aceasta tampenie care ni se repeta la nesfarsit. Iar modalitatea cea mai sigura de a supravietui, si anume mentinerea unui sistem imunitar puternic si sanatos, nici nu este pomenita in cadrul modalitatilor de prevenire a contaminarii cu acest virus.
Bineinteles, spalatul mainilor are sens atunci cand lucram intr-un spital. Unele stiri recente insinueaza ca doctorii sunt prea ocupati si chiar uita sa isi mai spele mainile, astfel ca, tocmai datorita "amneziei" lor se raspandesc tot felul de microbi prin spitalele din intreaga lume.

Minciuna nr. 9 - Copiii sunt mult mai vulnerabili la contaminarea cu virusul gripei porcine decat adultii

Aceasta este o alta minciuna sfruntata, ce ne este servita pe fata si care totodata vinde foarte bine vaccinurile. In momentul de fata, vaccinarile vizeaza in primul rand scolarii. Adevarul este, insa, ca virusul gripei porcine se manifesta mult mai bland la copii, in conformitate cu opinia doctorului Marc Lipsitch de la Universitatea Harvard (SUA). Agentia de presa Reuters a avut chiar curajul sa anunte aceasta stire, dar majoritatea canalelor de stiri inca mai raspandesc minciuna gogonata ca cei mai vulnerabili la virusul gripei porcine sunt de fapt copiii.

Minciuna nr. 10 - In cazul in care ne-am imbolnavit de gripa aviara sau porcina nu avem alta posibilitate de vindecare, decat sa ne vaccinam sau sa ne tratam cu Tamiflu

Este important sa avem mereu in vedere faptul ca mijloacele mass-media mint cu o nerusinare aproape incredibila. Propaganda desantata a acesteia actioneaza la comanda elitei francmasonice, care dicteaza din umbra ceea ce trebuie sa se scrie si sa se difuzeze si impune cenzurarea oricarei stiri care pomeneste despre folosirea vitaminei naturale D si a produselor naturale ce contin vitamina D, a ceaiurilor sub forma de pulbere (ce pot fi administrate de 4 ori pe zi sublingual, in doze de cate 3 grame, cu efect antiviral) sau a multor altor remedii naturale care ne pot proteja intr-un mod chiar de sute de ori mai eficient decat vaccinurile criminale fabricate in laboratoarele lor. Daca studiem cu atentie stirile din mass-media, descoperim ca din punctul lor de vedere, in cazul in care ne imbolnavim, exista numai doua optiuni: vaccinurile si Tamiflu. Asta e tot. Nu mai exista nicio alta optiune, iar daca cumva cineva incearca sa vorbeasca despre aceasta, este pus la zid, ridiculizat, defaimat, santajat, prigonit etc. Si se afirma cu tupeu ca toate aceste alternative naturale sunt ineficiente sau chiar aberante.
Ne intrebam de ce se teme la ora actuala mass-media atat de mult sa spuna adevarul? Rapoartele despre gripa porcina, care vorbesc despre modalitati naturale de vindecare, nu pot vedea lumina zilei tocmai pentru ca mentioneaza, printre altele, anumite plante de leac, vitamina D si chiar lumina soarelui, care sunt niste remedii gratuite, ce ne vin de la Dumnezeu si care sunt foarte eficiente in cazul imbolnavirii de gripa porcina. Este un lucru evident ca francmasoneria mondiala si marea industrie farmaceutica sunt in cardasie si ca ele detin monopolul asupra mass-mediei, astfel incat nicio stire adevarata despre gripa porcina sau gripa aviara nu poate fi publicata..
Toate acestea ar trebui sa le dea de gandit tuturor oamenilor inteligenti si cu bun-simt!Titanicul esuat in Dambovita - partea a VIIa
     media: 0.00 din 0 voturi

30.10.09
14:24
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.
Pa! Pa!

Sa le detaliem, coane' Fanica!

1. Cel putin din punct de vedere al unei curiozitati psihiatrice sau psihologice indarjirea cu care Daniel Stefanescu si-a sustinut VINOVATIA, lasa loc de speculatii la mine in cartier. Raportand acest fenomen la declaratia sa actuala, cum ca un personaj in costum bleumarin l-a putut interpela imediat dupa arestarea in timp record, interpelarea fiind de o maniera discreta cand gardianul lipsea in mod nelegal si neoficial de langa el, prin care i-a fost amenintata familia daca nu spunea ca el este faptasul, atunci avem o eventuala posibila explicatie. Seamana a film de Hollywood dar in contextul musamalizarii altor erori judiciare faimoase de la noi este si usor credibila mai ales ca nu prea se facea sa moara vedete chiar in ajun de congres, iar in context Daniel imi apare ca fiind o prada usoara pentru un asemenea caz de musamalizare.
Asta ar explica si de ce nu a putut fi gasit vreodata regretul real in vorba sau privirea sa, comportamentul general fiind similar cu al individului care nu a trait in realitate ceea ce spune ca ar fi facut. Este usor sa spui ca omori pe cineva chiar si la nervi dar nu multi sunt nascuti sa faca pasul asta cu usurinta.
Asta ar mai putea motiva starea grijulie a lui Turianu de a nu avea consemnate oficial "divagari" ale declaratiilor din proces de la linia dosarului. Si nu in ultimul rand ar putea explica de ce si azi raspunsurile acestui judecator cu carisma de jigodie sunt evaziv-transante, ceva in genul batutului cu pumnul in masa a lui Brucan in decembrie 1989.


2. Decrete? Avem chiar prea multe decrete de amnistie semnate de Ion Iliescu cu tangenta posibil intamplatoare la cazul Runceanu. Mai intai, Giulia concubina cu minor pe care a vrut sa o intretina ca un veritabil cap de familie Daniel Stefanescu, intra rapid dupa legile de atunci dar si de azi la complicitate la furt si tainuire. Fara drept de apel. De altfel "plantarea" sau nu, a dovezilor furtului la domiciliul acesteia nu putea avea loc fara stiinta sau complicitatea indirecta a cestei femei. Cu toate acestea Giulia a fost eliberata pana la eventualul proces din 1990, complicitatea si tainuirea nepresupunand din punct de vedere legal arestare, dupa care fapta ei a fost amnistiata de unul dintre primele decrete semnate de Ion Iliescu intre 30.12.1989 si 01.04.1990.
Al doilea decret cu legatura la acest caz este cel intitulat decretul Cozma, prin care in mod perfid Ion Iliescu dorea sa-l scoata de la zdup pe faimosul miner cu ifose de luceafar securist, care atat de bine l-a servit intre 1990 si 1996. Culmea, decretul respectiv rezolva si alte dosare semnificative din penitenciare printre care si cel al asasinului Mihaelei Runceanu. Simpla coincidenta sau nu, tot se cuvine sa ramana remarcate aceste decrete care au scurtat sau iertat faptele Giuliei si ale lui Daniel. In cazul ei pedeapsa nu a mai existat iar in cazul sau a produs eliberarea din puscarie cu opt ani mai devreme.

3. Suntem tara unde macaralele raman blocate intre blocuri, pentru ca cineva specializat si bine platit uita ca ele mai trebuiesc si demontate la terminarea santierului, asa ca loc pentru ciudatenii diverse tot ar mai fi.
Una dintre acestea este cum sa comiti si sa persisti in premeditarea unei crime atunci cand martori extrem de credibili te-au vazut in compania victimei si, in plus datorita orei inaintate te-ar putea identifica usor ca fiind ultimul care a vazut-o in viata pe victima.
Din punct de vedere istoric in criminalistica romaneasca cred ca avem de a face cu criminalul prost facut gramada, pentru ca numai asa poate explica logica moderna cum de Daniel Stefanescu a hotarat sa o ucida pe cantareata dupa ce, seara tarziu fusese identificat de Mariana Sambeteanu ca fiind ultima persoana care a ramas cu aceasta in garsoniera de pe Mihai Bravu.
Ancheta specialistilor romani nu ne spune daca Daniel a inebunit brusc in acea seara, daca asta i-a scazut si coeficientul IQ, fapte stiintifice care ne-ar edifica la enigma acestui gest.
Nici macar criminalii rutinati nu sunt 100% indiferenti fata de posibilii martori ai faptei lor, in acest caz rutina si tupeul compensand cumva prin lipsa de timorare, lipsa de atentie in stergerea urmelor.
Insa Daniel Stefanescu nu avea cazier deloc si nici nu s-ar putea gasi astazi un profil marturisit de bataus notoriu de cartier.
Ca era extrem de afemeiat, da, dar ca era nebun, prost si rutinat in ale crimei, rezultatele expertizelor criminaliste nu dovedesc aceste stari nici macar in contextul temporar al producerii crimei. Asadar cum se explica uciderea unui om in conditiile in care exista clar martori care te pot da in gat la politie?
Reamintesc faptul ca la al doilea apel, judecatorul a retinut si premeditarea in acest caz, suplimentand pedeapsa, premeditare care este grav faultata de elementul Mariana Sambeteanu si nivelul peste medie al inteligentei si educatiei faptasului. Cu alte cuvinte putea sa decida sa comita fapta cand n-ar fi fost nimeni prin preajma.

4. Daca inregistrarea video ar fi fost posibila pe parcursul acestui proces, cu siguranta ca dl. judecator Turianu nu ar mai fi fost chiar atat de arogant la aparitiile pe sticla de la OTV si ProTV. Mascarada cu cenzurarea brutala a martorilor importanti ai acestui proces pare a fi pentru mine o mostra autentica despre cum isi bat joc judecatorii de vietile oamenilor, eu traind de atunci cu impresia ca o sentiinta buna in Romania este mai degraba un element de sansa decat o dedicare pasionala inspre profesie a magistratilor. Aici sunt in deplin acord cu Mircea Badea care mi-a fost candva subaltern, numai idiotii care n-au asistat macar vreodata la un proces pot considera ca acolo se face dreptate ca in castelul lui Mihai Viteazul asa cum se vede prin filme. Data fiind importanta prin numele de rezonanta m-as fi asteptat la o prestatie mai atenta a acestui judecator si nu la una care sa-mi dea apa la moara atunci cand sunt tentat sa cred ca nu Daniel Stefanescu este faptasul. Mai mult, in cadrul diverselor aparitii la TV acest judecator are nesansa sa cada si pe intrebari mai neorthodoxe dar pertinente, unde intotdeauna da raspunsuri de doi bani de tipul, "cum va explicati ca cu atata politie in jur nu l-a vazut nimeni?" iar domnia sa raspunde "da, la mare pe litoralul bulgaresc este mai bine, si de aceea l-am condamnat". Materialele de la Pro TV arata cat se poate de clar jegul din caracterul acestui om. Sa nu uitam ca este vorba de o artista ucisa si de eventuala condamnare pe nedrept a unui om!

5. Desi nu are o legatura directa cu calitatea cercetarii penale a acestui caz nu-mi iese din minte faptul ca militienii l-au batut in arest pentru ca le-a ucis vedeta. Este ca si cum ucigasul lui John Lennon ar fi trebuit lapidat pentru fapta sa, dar nici macar nu de catre fanaticii sai ci de catre insusi politistii din arest. Cum sa bati, tu politist, un om mai inainte de a avea certitudinea ca este vinovat de ceea ce se spune, doar pentru ca tu lingeai ecranul partial-color al televizorului, alte femei "bune" cu statut de vedeta la imaginea carora sa visezi masturbandu-te, neexistand la acea data decat in posterele revistei BRAVO confiscata de prin talcioc cu ocazia raziilor.
De aceea nu am ramas mirat defel cand politistii din ultimii ani au facut dovada ca sunt cei mai mari admiratori ai oricarui gurist manelist, intrebandu-ma adeseori daca acesta n-o fi criteriul de selectie si promovare in politie, pentru ca numai un "izvor" nesecat de incultura si marlanie te poate calfica sa fi o jigodie cu grade pe umar. Mi-aduc aminte ca intoarsa de la o audienta la tribunal doamna Marietta Stefanescu a marturisit cu tristete de mama, ca Daniel nu are nici cea mai mica sansa deoarece beneficiaza din plin de antipatia multor procurori si judecatori adulatori ai cantaretei.
La fel de trist imi voi spune mereu ca formatia ABBA nu avea nici o sansa de lansare sau afirmare pe malurile Dambovitei dat fiind nivelul sub-mediocru al iubitorilor de muzica de la noi.
A nu se intelege ca am competenta de a sustine ca Mihaela Runceanu nu canta bine insa, repet, nu era nici macar intre primii 10 artisti ai vremii ca si amploare a actului de creatie iar asta nu o stabilesc eu, ci cote de audienta ale TVR si Radio Romania. Era indragita si "alintata" din prisma criticii de orice nivel, asta nu este ceva de contestat.

6. Va sa zica, dupa ce l-a vazut cineva ramanand cu Mihaela Runceanu, criminalul dovedit a purces la actiune. In afara de crima oribila din tabloul careia a lipsit orice zgomot (este interesant de remarcat ca in linistea acelor nopti anoste fara zgomot de televizor, cu radio dat incet pe Europa Libera sau cu oameni ai muncii dornici de liniste si odihna, pe scara blocului unde domicilia artista a avut loc un adevarat tambalau generat atat de criminal cat si de inedita prestatie a Marianei Sambeteanu si NIMENI nu a auzit nimic!!!???!!!), Daniel Stefanescu s-a apucat sa faca un adevarat trafic cu obiecte de furat prin care si unele de volum mare precum televizorul color si magnetofonul. Le-a carat fara a da nas in nas cu careva, fara a scapa ceva pe jos si fara a fi reperat de militienii care abundau peste tot in zona la acea ora. Mai mult din formidabilul interviu obtinut de echipa lui Maruta rezulta ca Stefanescu a fost oprit de o astfel de patrula la plecarea sustinuta de acesta ca fiind cea reala de la ora 24:00, patrula necautata nici de scarbosul procuror Capota si nici de judecatorul Turianu pe motiv, reamintesc, au fost distruse arhivele, ca si cum prostii din familia Runceanu sau Stefanescu si pe langa ei oricare alt curios exact asta aveam nevoie sa credem, ca securitatea a avut ca prima tinta distrugerea proceselor verbale de la circile de militie cu evidenta cetatenilor identificati in patrulare. Nu-i asa ca, este normal acest raspuns a lui Turianu?
Dupa tambalul facut discret de criminal, un adevarat performer la carat televizoare grele de unul singur in faptul noptii, a urmat cel facut de Mariana Sambeteanu dupa ce dumneaei nu a mai stat la taclale cu militia in vecinatatea blocului unde tocmai se infaptuia o crima.
Cum? Ce spuneti? Un televizor color Telecolor era cam greu? Aiurea, va explica domnul Turianu ca avea numai 20kg si ca in ciuda carcasei mari si greu de manuit as zice eu, domnul judecator sustine ca a cara de unul singur asa ceva este joaca de copil. Am sa fac apel la memoria acestui domn din justitia veche si am sa-i aduc in fata ochiului metoda prin care romanii duceau un televizor alb-negru sau color(la acestea tubul cinescop era si mai greu), adica o patura mare si groasa cu greu carata de doi oameni...

7. Incredibila dar constanta declaratie a Marianei Sambeteanu (aici doresc sa revin in capitol separat)

8. Daca Stefanescu chiar va da in judecata Statul Roman la Haga sunt curios cum anume vor raspunde cei care apara interesele tarii noastre la multe dintre anomaliile acestui caz. Si mai ales cum anume vor contracara acuza prin care Daniel Stefanescu sustine ca lucrurile din casa Mihaelei Runceanu au fost "puse" acolo dupa arestarea sa.

REPET, nu stiu daca este vinovat sau nu. Pana la interviu am avut impresia ca nu. Dupa interviu aceasta impresie mi-a fost cumva deranjata mai ales ca Daniel Stefanescu nu ofera o explicatie foarte clara la faptul ca anumite bijuterii identificate ca fiind ale cantaretei au fost gasite la angajati colegi de serviciu cu acesta, urmare a vanzarii lor pe pret bun, vanzare care a avut loc in cele 48h scurse pana la arestarea sa.

(va urma)


Titanicul esuat in Dambovita - partea a VIa
     media: 0.00 din 0 voturi

29.10.09
09:47
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.
Pa! Pa!


Simple anormalitati normale


Cazul Runceanu are, chiar si in situatia in care dosarul si procesul au fost juste si impartial rezolvate, niste bubulite greu de tratat, cum ar fi:

1. Avem de a face cu primul acuzat care aproape ca ar fi fost in stare sa sara la bataie daca cineva i-ar fi pus la indoiala VINOVATIA. DOSARUL ATESTA ASTA DAR NIMENI NU APROFUNDEAZA ASPECTUL IN ZIUA DE AZI

2. Avem la distanta in timp o coincidenta de decrete prezidentiale semnate Ion Iliescu, date exact la timp pentru a linge anumite rani. ESTE GREU DE DOVEDIT CA ILIESCU PRIMEA DATE DESPRE CE DECRETE SA DEA PENTRU GRATIERI, DAR NU IMPOSIBIL DE CREZUT AVAND IN VEDERE spre exemplu MODUL IN CARE SE FAC BANII NEGRI PRIN FELUL IN CARE MAI MARII ADMINISTRATIILOR LOCALE REPARTIZEAZA LUCRARI DE BORDURI, DESI AI PUTEA TRAI CU SENTIMENTUL CA OAMENI PRECUM ONTANU, NEGOITA sau PIEDONE SUNT MULT PREA SUS CA SA SE PATEZE CU ASA AFACERI PORCOASE.

3. Pentru prima oara in istoria criminalisticii de la noi, faptasul comite crima chiar daca a fost identificat mai inainte de infaptuire de 3(trei) martori. In conditiile in care expertiza medicala a dovedit ca nu era nebun si nici limitat mintal, aceast fapt ramane o mare curiozitate. DOSARUL ATESTA ASTA, DAR NIMENI NU APROFUNDEAZA ASPECTUL IN ZIUA DE AZI, IAR MASS MEDIA CONSEMNEAZA TANGENTIAL ACEST ASPECT DE FIECARE DATA, DAR NU INSISTA

4. In sala de judecata , dl. Turianu a facut tot posibilul sa se "recite" de catre principalii martori strict ceea ce era deja trecut in dosar. USOR DE PROBAT LUAND LA MANA DOSARUL DE JUDECATA SI MARTURIILE CONSEMNATE LA PROCES

5. Culpa de lipsa de impartialitate a militienilor din arest, a celor de la cercetare penala si a procurorului, poate fi chiar si azi dovedita prin recurs intru-cat acestia erau admiratori impatimiti ai cantaretei. GREU DE PROBAT INSA O MOSTRA A ACESTUI ASPECT A DAT-O CHIAR PROCURORUL CAPOTA LA OTV IN DIRECT.

6. Desfasurarea crimei si mai ales transportul bunurilor furate are loc intr-o perioada istorica neagra a Romaniei cand patrulele mixte militie-civili constituite pentru congresul patrusprezece al PCR erau peste tot si oriunde indiferent daca era zi sau noapte. Mai mult, in contextul anchetei se atesta prezenta a diferiti lucratori ai M.I. in relatie directa cu cei anchetati insa judecatorul Turianu a motivat absenta de la proces a acestor importanti martori prin motivul "subtire" al distrugerii arhivelor. Declaratia lui Turianu este cu atat mai importanta intrucat si la proces dar si azi Stefanescu sustine ca la plecarea de la Mihaela Runceanu a fost oprit si legitimat in trafic de o patrula mixta care i-a controlat si masina, practica extrem de uzata la acea data din dorinta de a-i depista pe cei cu butelii la negru sau cu ulei si zahar in cantitati nejustificate. Opririle si identificarile cetatenilor erau raportate catre sectiile de politie pentru justificarea activitatii de paza si control in slujba partidului asa ca este imposibil sa nu se fi putut in 1990 obtine o confirmare a acestei actiuni. ERA DIFICIL IN ACEA PERIOADA SA FACI UN DRUM PE JOS IN BUCURESTI SI SA NU AI PARTE DE O INTALNIRE CU PATRULA MIXTA CARE SA NU TE LEGITIMEZE SA VADA DACA ESTI OM AL MUNCII DE CALITATE. DE ACEEA RAMANE GREU DE ACCEPTAT FAPTUL CA CRIMINALUL A FACUT UN ADEVARAT DUTE-VINO DIN GARSONIERA CRIMEI PANA LA MASINA, IN PLINA NOAPTE, CARAND PRINTRE ALTELE DE UNUL SINGUR PRIN DOUA USI DE FIER CU ARC DE RVENIRE PUTERNIC SI UN TELEVIZOR "NITEL" CAM GREU, despe care Turianu sustine ca, la reconstituire l-a carat un soldat cu multa usurinta, ca si cum stresul si panica de dupa o crima pot fi reproduse unui soldat de fata cu superiorii.

7. Incredibila dar constanta declaratie a Marianei Sambeteanu neatribuita nici unei stari standard compatibila cu procedurile legale din cercetarea criminalistica din Romania. In cel mai frumos caz declaratia acesteia intra la capitolul "curiozitati unice" din criminalistica, iar cei care si-au facut atat de bine datoria din cadrul militiei si procuraturii nu explica defel ignoranta lor pentru aceasta declaratie ci doar se marginesc sa o admita ca existenta. INCREDIBILA POVESTE A ACESTEI AMANTE A MIHAELEI RUNCEANU ARE O CONSTANTA ZDROBITOARE LA CAPATUL A 20 DE ANI. ESTE NESCHIMBATA! ACEST LUCRU AR FI TREBUIT SI OBSERVAT DAR SI EXPLICAT MACAR DE UN PSIHIATRU DACA NU DE "OAMENII LEGII".
OAMENII SIMPLI AU O ANUME INDARJIRE GREU DE CONTRACARAT ATUNCI CAND SUSTIN UN ADEVAR AL LOR, DOVADA SI MURITORUL DE FOAME DIN PUSCARIA POLONEZA DE ACUM 2 ANI.

8. Daniel Stefanescu sustine in interviul de la ProTV ca lucrurile furate i-au fost "plantate" la domiciliul Giuliei. Este si foarte greu de crezut dar si foarte usor. De aceea intreb autoritatile statului daca pot dovedi ca nu au facut asa ceva? Mai ales ca martorul cheie fata de tainuire si complicitate la crima a beneficiat de un decret imediat incepand cu ianuarie 1990 prin care fapta a fost prescrisa. Aceasta declaratie este combatuta azi de Turianu prin motivatia ca aveau un caz atat de solid incat nimeni nu si-ar fi permis sa faca asta si ca procuratura si justitia din Romania au fost atat de puternic intesate cu competenta, incat nici un caz nu ramanea nerezolvat nefiind nevoie cumva de masluire de dovezi.
Mda, domnule Turianu, nu cumva dumneavoastra procuratura si justitia aveti pe constiinta cel putin cazul "TAXIMETRISTUL" unde ati "facut rost" de un vinovat "beton" doar pentru ca Ceausescu a spus ca va zboara pe toti daca nu rezolvati cazul cadavrului raspandit prin parcurile din Bucuresti?

...Cinismul lui Iliescu are radacini zdravene in reprezentantii legii acelor ani, eu, naiviul de mine, crezand ca este necesar un astfel de cinism numai pentru momente tip revolutii surogat...

(va urma)


Ah, Stoenescule!
     media: 0.00 din 0 voturi

28.10.09
23:09
Sunt mut. Chiar si in scris daca asa ceva poate fi crezut.
Ce a scos pe gurita istoricul Stoenescu pe 27 si 28 cu tot cu dovezile de rigoare la B1 TV, este mult peste asteptarile dosarelor date publicitatii atunci cand Iliescu va fi fost crapat.
"Bruiaj dovedit pe zona Pietii Revolutiei pe frecventa TAB-urilor armatei din 21 pana in 22 decembrie" sau "ordine anti-manifestanti date si consemnate in stenograme oficiale de catre "eroul" Milea", nu i-ar mai purta numele bulevardul de la Apaca.
Sau discutia dintre Iulian Vlad si Vasile Milea prin care primul ii solicita, asa ca sef al securitatii, sa aterizeze avionul lui Ceausescu la Constanta in loc de Bucuresti asa ca pentru o arestare prin deturnare, la care generalul unu al armatei ii face lui Vlad, "nu acum, peste cateva zile este altceva pregatit"...
Sau declaratia oficial a secretarului de stat britanic la data de 17.12.1989 consemata oficial si reluata si de Times printre altele, "este timpul ca securitatea din Romania sa actioneze!".

Iar dobitocii care se auto-alina mintal prin visul democratic al alegerilor, chiar cred ca va "pica" Basescu la alegeri din cauza votului lor impotriva..


Onorabila mezina
     media: 0.00 din 0 voturi

28.10.09
21:18
Stiti ca odata am facut-o pe Ana "mare excroaca" iar ea mi-a raspuns ca este "o mica escloaca".
Am fost amandoi in Herastrau in partea de la Pavilionul H. Acolo sunt tot felul de bizdaganii electromecanice care urca la al noualea cer sufletul oricarui minor.
Dupa ce s-a dat in tot ce misca si aprindea becuri pe acolo, adica in total 55 lei, i-am spus la ultima cerere ca nu mai pot sa o dau in nimic pentru ca nu mai am bani.
Si stiti ce mi-a raspuns dumneaei?
"Atunci, tati, sa mergem repede sa cumparam niste bani si pe urma ne intoarcem".


Damburile prostiei
     media: 0.00 din 0 voturi

25.10.09
13:53
Romania este prima tara din lume care mai are foarte putin pana va instala limitatoare de viteza pe asfaltul autostrazilor. De ce? Pentru ca numai pe acest tip de drumuri inca nu le-au montat. In rest sunt peste tot in Bucuresti sau celelalte orase al tarii. Nu avem drumuri, trotuare, locuri de parcare dar damburile acelea de culoare galbena sunt peste tot.
O mare teapa menita sa-i imbogateasca pe unii care sunt sponsori de nadejde ai celor care le acorda lucrari.
Damburile prostiei le numesc si le voi numi mereu. Pentru ca nu produc decat stress, disconfort si arunca la drumul mare banii fraierilor care stau la coada la administratia financiara incepand cu 3 ianuarie in fiecare an.

Sunt impotriva lor pentru ca:
1. ii pedepseste pe toti cei care circula pe strada unde sunt montate (prezumtia de nevinovatie lipseste si pe maidan in Romania daramite in sala de tribunal)
2. risipeste bani inutili cu achizitia si intretinerea lor, cand un simplu radar de strada ar fi mult mai eficient mai ales ca reteaua de camere video din Bucuresti a crescut cu 800% existand deja infrastructura de transport date
3. creste gradul de poluare pentru zona in care este montat pentru ca toti franeaza si accelereaza inutil
4. adauga un mic plus de uzura fiecarui vehicul care trece pe acolo
5. mareste gradul de poluare fonica pentru idiotii bucurosi din zona
6. sunt un adevarat chin pentru bolnavii preluati de salvari, mai ales cei cu vatamari grave pentru ca suspensiile ambulantelor sunt normale si nicidecum atenuatoare de socuri. Deci, dupa gropile din asfalt am mai gasit un mod de a realiza disconfortul pentru orice pasager auto.
7. cheltuiala cu amplasarea acestora este mai mare decat s-ar putea crede pentru ca prin lege aceste limitatoare de viteza trebuiesc semnalizate cu doua semne de circulatie (extrem de scumpe) unul cu avertizare grafica de denivelare si altul cu restrictia de viteza

Nu in ultimul rand as remarca efectul psihologic tampit generat de aceste damburi, pentru ca soferii nu franeaza in dreptul lor pentru ca-i freaca grija de copii, de exemplu, si nici pentru ca primesti o lovitura puternica in cur la trecerea peste ele ci pentru ca le este teama pentru sistemul de suspensie al masinii sau pentru porcariile de plastic atasate pe spoilere.

Am facut urmatorul experiment. Am platit un test de suspensie pentru o Dacie 1310 bine intretinuta la un service ITP. Am luat masina si am trecut de peste 60 de ori cu viteza de 55km/h peste un dublu limitator galben-negru montat de Vesta Investments. Am platit din nou testare de ITP. Nici un fel de uzura nu au remarcat senzorii de verificare. Ori, daca la o Dacie nu s-a intamplat nimic la alte masini nici macar nu ar trebui sa ne treaca prin cap ca s-ar putea defecta ceva. Singurul element real si de impact ramane numai socul produs sezutului pentru oricare pasager al masinii.

Repet, un radar video plasat pe strazile pe unde unii cretini accelereaza pana la 120km/h pentru a parcurge o distanta de 200-300m ar fi cu mult mai eficient penru ca:
1. nu i-ar pedepsi pe toti
2. ar identifica idiotii
3. si-ar scoate banii de montaj si intretinere din amenzi

Ce spuneti? Accidente grave? Adica un copilas care alearga dupa minge in strada la 30-40m, dupa ce masina a trecut de limitator si accelereaza normal, nu poate fi schilodit pe viata?


Aici sunt banii dumneavoastra
     media: 0.00 din 0 voturi

25.10.09
13:16
Umbland mult prin capitala vad multe. Multe si marunte cum s-ar zice. De exemplu ceea ce s-a memorat in urmatoarele instantanee:
Inutil sa mai precizez ca fotografiile au fost facute in sectorul unu acolo unde pastor pe banii populatiei este unul numit Chiliman, care dupa umila mea parere detine recordul mondial la exagerari stupide din punct de vedere al marcajelor si indicatoarelor de strada. Numere pe case nu sunt dar semne de circulatie cu duiumul...

Ce denota aceste imagini? Prostie, risipa, ignoranta in egala masura si la risipitorii primariei lui Chiliman dar si la platitorii de taxe. Este o exemplificare perfecta a zicalei "fiecare popor are conducatorii pe care-i merita" si ii mai si aleg, as completa modest.
Exista o motivatie a acestei risipe? Da! Toate semnele de circulatie, limitatoarele de viteza din asfalt sau marcaje pe strazi secundare in sectorul unu sunt facute prin vesnic castigatoarea la licitatii de profil Vesta Investements, despre care se afirma ca este unul din principalii sponsori ai lui Basescu.
Desigur, daca o fatuca reporter l-ar opri pe un prea cinstit cetatean, sa-l intrebe ce este cu semnele astea de circulatie noi noute in mijlocul unui teren viran, acesta ar raspunde mandru ca este primarul care face ceva pentru partea de urbe care i-a fost data spre administrare. Pentru ca in cazuri din acestea tip pedeapsa financiara legala, bucurestenii par mai degraba multumiti decat indignati.
Ceva in genul excitarii care ii cuprinde pe multi bucuresteni (eu tot mai cred ca este o dovada de prostie nevinovata) atunci cand in dreptul casei este prinsa de asfalt o porcarie de aia de limitator de viteza, care nu rezolva decat ca:
1. ii pedepseste pe toti cei care circula pe acea strada
2. risipeste bani inutili cu achizitia si intretinerea cand un simplu radar de strada ar fi mult mai eficient
3. creste gradul de poluare pentru zona in care este montat pentru ca toti franeaza si accelereaza inutil
4. adauga un mic plus de uzura fiecarui vehicul care trece pe acolo
5. mareste gradul de poluare fonica pentru idiotii bucurosi din zona
Da' nu conteaza. Important este ca vitezomanul care trecea pe aici nici ca va mai aparea vroedata.

Pozele au fost facute la capatul penibil al Soselei Nordului acolo unde in visele fantasmagorice ale Bucurestiului candva, peste 10-50 de ani va exista, poate, o legatura cu Bd. Ficusului. Acum insa semnele de circulatie surprinse au in nord calea ferata de Constanta la 1m diferenta de nivel fata de zona, in vest gardul Parcului Herastrau, la est maidan si gunoaie iar la sud asfaltul frant al Soselei Nordului - aceea pe unde n-au putut sa treaca nemtii in 1945, dar nu pentru ca nu era drum ci pentru ca i-au oprit soldatii romani.


Afacerea buna se cunoaste de dimineata
     media: 0.00 din 0 voturi

24.10.09
01:37
Senzationala cu adevarat prezentarea fotografiilor cu dantura lui Dumitru Tinu din timpul vietii, din dimineata mortii si de la exhumarea din 2007. Vom afla candva a cui este aceasta din urma, ca nu seamana draguta de ea nici cu cea de cand fostul patron de la Adevarul mai traia dar nici cu cea trasa in poza la morga din Ploiesti.
Dar nu asta m-a atras cel mai mult la noile dezvaluiri ale cazului Tinu.
Una dintre cele mai beton declaratii de martor in acest dosar apartine lui Silviu Priogoana care a trecut pe la locul faptei in dimineata cu pricina. Trecerea sa pe acolo este atestata de martori precum si de procesul verbal oficial de la primaria din Ploiesti unde domnia sa a fost prezent incepand cu ora 8:00 a diminetii de 1 ianuarie. La o sedinta.
Defect cum sunt, mie asta mi se pare un fapt senzational.
Va sa zica domnul Prigoana avea sedinta cu primarul Ploiestiului in dimineata de 1 ianuarie. Cand ati avut dumneavoastra sedinta la aceasta data ultima oara, va rog? Puteti posta, dar cu dovezi ca altfel nu va voi crede...
Dar ce treburi atat de grabnice pot pune de o sedinta atat de matinala dupa noaptea Revelionului?
Sa cred cumva ca acestea sunt cele mai bune momente pentru a semna acte, contracte si alte ...cte menite sa te ajute sa circuli mai usor banul statului spre banca englezeasca la care are Rosal contul deschis? Daca da, de ce?
Nici cand cu paranoia lui Y2K nu au fost tinute sedinte de bilant la aceasta data, singurii sacrificati fiind tehnicienii IT.
Sedinta? La 8 dimineata pe 1 ianuarie?
Noroc cu raposatul Tinu ca mai aflam si noi ce se intampla cu adevarat in tara.


Va sa zica, nu sunt singurul dereglat
     media: 0.00 din 0 voturi

23.10.09
22:52
Am primit asta pe email:
************************************************************
Paradoxuri ale postcomunismului capitalist                  
de Catalin Sturza

Tot ce putea fi mai bun înainte de 1989 era o pâine albă,pufoasă şi, eventual, caldă. Tot ceea ce putea fi mai rău era o pâine neagră, de secară/graham, de care lumea era sătulă până peste cap. Tot ceea ce poate fi mai rău, pentru sănătatea omului capitalist din anii 2000, e o franzelă pufoasă. Aceasta se transformă într-o adevărată bombă dacă, Doamne păzeşte!, mai e şi caldă. Tot ceea ce poate fi mai bun pentru românul capitalist postrevoluţionar e o pâine neagră, de secară/graham, pentru care lumea se bate la magazin.

În epoca odioasă, oamenii erau gata să se calce în picioare pentru un litru de lapte cu grăsime, de la ţărani. Laptele de la ICIL era prelucrat şi nu avea deloc grăsime. Comuniştii erau înjuraţi pentru că scoteau totul din el. Mai cumpără cineva astăzi lapte cu mai mult de 1,5% grăsime? Nu, pentru că face rău sănătăţii. Românii consumă cu cea mai mare plăcere laptele cel mai slab şi cel mai puţin gustos, atunci când nu preferă chiar laptele de soia.

Carnea cea mai bună (şi rară) era cea de porc, pe care o obţineai pe sub mână, de la abator, sau de la o rudă cu casă şi curte la ţară. Lumea se bătea pe şorici şi pe jumări şi era, în schimb, sătulă de carnea de pui şi de peştele oceanic, din alimentara. Mai nimeni nu se uită acum la carnea de porc. Puiul şi peştele, însă, da! Acestea sunt alimente uşoare cu care se trăieşte bine.

Unul dintre motivele pentru care Ceauşescu era înjurat cel mai tare era faptul că tăia curentul oamenilor. Acum, întraga Românie stinge, benevol, lumina de Ziua Pământului. Stăm pe întuneric şi ne simţim ecologişti. Mai mult, ni se recomandă să facem, pe cât posibil, economie de energie electrică, să ţinem aprinse cât mai puţine becuri, să punem în funcţiune cât mai puţine electrocasnice . Nimic nu ni se pare mai firesc.

Regimul comunist era odios pentru că ne limita anumite libertăţi. De pildă, ne interzicea să corespondăm cu rudele sau cu prietenii din străinătate. Acum, cei care lucrează în birourile corporaţiilor nu mai pot coresponda cu nimeni. Yahoo messengerul şi yahoo emailul sunt interzise, cel puţin în timpul orelor de program. Iar programul nu ţine, ca pe vremuri, doar opt ore, în special dacă există o concurenţă între departamente, cine depăşeşte primul norma de afaceri. Mulţi angajaţi susţin că aceste restricţii sunt fireşti. E normal să li se interzică să întreţină corespondenţe private, de ce să piardă ei preţiosul timp al marelui binefăcător corporatist? Iar dacă managementul citeşte corespondenţa de serviciu a angajaţilor, cu atât mai bine: conducătorii au dreptul să ia măsuri pentru a asigura bunăstarea perpetuă a firmei, pentru a depista elementele leneşe şi pentru a preîntâmpina eventualele acte de sabotgaj.

Omul comunist mânca, de voie, de nevoie, dietetic, însă tânjea după o mâncare gustoasă. Omul capitalist are la discreţie mâncarea gustoasă şi şi-o interzice. De ce? Pentru că ţine la siluetă şi urmează indicaţiile medicilor. Din proprie voinţă, românul postrevoluţionar îşi bagă acum pe sub nas pâinea neagră, lapte degresat şi pui leşinaţi, îşi opreşte singur curentul, renunţă benevol la propriile drepturi, îşi lasă corespondenţa la îndemâna şefilor şi susţine sus şi tare că toate aceste lucruri sunt cât se poate de fireşti. Ba, mai mult, că privaţiunile îi fac şi o mare plăcare.

Ce inseamna manipularea capitalista ...
***************************************
As adauga dupa ce am facut copy/paste la mesaj numai cateva:
- avortul era una din crimele pedepsite de regimul comunist si pentru care Ceausescu a platit cu viata; una dintre cele mai sangeroase drame ale ultimilor douazeci de ani se petrece pe liniile maritime de coasta dintre Irlanda si continent, unde femeile vin sa avorteze pe puntea vaselor, pentru ca din motive si dogme religioase avortul este inca o crima pentru acest stat. Iar Irlanda nu este singura tara "democratica" si "emancipata" unde avortul este pedepsit prin lege si interzis oficial.

- sitemul pilelor este mai agresiv si prezent masiv la orice nivel; practic nu poti sa te angajezi sau sa obtii un contract mai bun de afaceri daca nu cunosti pe "cineva"

- rata mortalitatii infantile la nou nascuti era aproape de zero inainte de 1989; securistii lui Ceausescu aveau post de lucru si paza in maternitati drept pentru care o mama aducea pe lume copilasul fara a-si pune problema ca vietile lor ar putea fi macar in pericol; ce se intampla azi si cat de riscanta a devenit nasterea in Romania consider ca ati aflat deja.

- femeile devin tot mai aratoase si sigure pe viata lor dar cu o dorinta de sex sau chiar de perpetuare a speciei tot mai scazuta (s-a ajuns ca o femeie despre care se afla ca face sex cam de 4-5 ori pe saptamana sa fie considerata depravata ori curva;) acest fenomen a avut loc si in tarile vestice incepand cu sfarsitul anilor '60 cu efecte catastrofale la adresa natalitatii si integritatii popoarelor respective, populatiile unor tari precum Franta, Danemarca, Germania sau Elvetia fiind aproape corcite ori asimilate de africani, arabi, indieni, chinezi, pachistanezi care deja se afla la a doua generatie de rasa ne-europeana in conditiile in care nu a avut loc nici un razboi de ocupatie si cotropire de amploare.

- Ceausescu a fost aspru condamnat pentru ceea ce la vremea respectiva s-a numit constructia Centrului Civic si a Casei Poporului. Demolarea in proportie de 95% a fostului cartier Uranus a fost de multe ori adusa la rang similar cu odiosul absolut. In prezent sunt absolut sigur ca daca nu ar fi fost demolat atunci, astazi cartierul Uranus ar fi fost o aglomerare de blocuri din sticla si aluminiu avand prin prejur vile identice gen Pipera. In plus "dezvoltatorii imobiliari" au mai ras in 20 de ani inca 20% din patrimoniul imobiliar cu farmec al capitalei precum si mare parte din spatiile verzi existente pana in ianuarie 1990.


TImpul meu liber este un dobitoc - 6
     media: 0.00 din 0 voturi

18.10.09
19:37
Draga mama,

nu ti-am mai scris de ceva timp iar acum o fac pentru a marturisi ca imi place mancarea chinezeasca mai ales asa cum o gatesc in Bucuresti adica intens europenizata.
De obicei consum astfel de produse la Asia pe Bd. Decebal dar cand mi-e lene sau pur si simplu nu am alt pretext, comand la Wu Xing. Fac asta mai cu seama ca de prin august au realizat ca daca vrei sa ai comenzi multe la afaceri cu mancare gatita asta chiar trebuie sa faci, sa o gatesti. Cat mai bine. Ca pe la inceputul anului as fi preferat mai degraba mancare de pisica de la conserva decat sa comand la ei. Ma rog, se cam aplica chestiunea cu niciodata nu este prea tarziu.
Si au mai venit cu o inventie, cu un compromis culinar astia de la Wu Xing, pachetelele de primavara cu carne. Crocante si cu multa carne.
Comand pe la 17:50 si mancarea vine pe la 18:40. Taman la timp, pregatisem filmul si Pepsi-ul era rece intr-un pahar mare.
Desfac pachetele cu felurile comandate si le asez in recipiente stil dacic.
O servesc pe Dana, asa este politicos, si cand sa imbuc prima inghititura nevasta fluiera a' la off side, adica foarte neutra:
"Vezi ca au adus pachetele din alea clasice"
Gust si remarc nejignit in ego'ul meu masculin ca are 100% dreptate. Iar cand un domn admite ca o doamna are atata dreptate, nu mai este loc de echivoc.
Pun mancatul pe relanti si sun la Wu Xing sa le spun de confuzia culinara care-mi da peste cap papilele gustative.
"Sunteti sigur?" ma intreaba o voce amabila la telefon.
"La fel de sigur cum stiu ca pe data de 25 statul imi ia impozit la cifra de afaceri ".
"Bine, va rugam sa predati pachetul gresit curierului care va veni cat mai rapid si va va aduce comanda buna"
"Sa stiti ca s-a intamplat sa muscam din ele" fac eu amuzat sa vad, daca cumva trebuie sa returnez si ce am masticat deja, ca doar traim in tara in care daca se strica orice cu garantie trebuie sa te duci la reparat cu bon, factura, buletin dar si ambalajul si continutul initial.
"N-are importanta, returnati ce mai aveti"
19:10 si suna la usa. Intre timp Dana a hotarat ca va papa primele pachetele, fara sa-mi spuna bineinteles, asa ca ies cu banul cuvenit sa le platesc pe mult asteptatele cu carne. Iau pachetul, dau explicatia pentru absenta returului mai ales ca nestiind ca nu mai este nimic inauntru i-am inmanat curierului punga si cutia grijuliu pregatita, iar el nu a ezitat sa se uite la mine cam cis crezand la randul sau ca este o farsa, dau banii si ma reped catre recipientul dacic. Ma cam grabesc ca altfel poate sunt in pericol sa-mi iasa herpes de pofta, ca mi s-a mai intamplat o data.
Sunt calde, apetisante ca o poza din Playboy.
Ati ghicit, nu-i asa?
Erau tot alea standard cu legume.
Va sa zica la Wu Xing este duminica vegetala altfel nu-mi explic incapatanarea...
Sun, ca doar ce alta placere pot avea duminica seara?
Raspunde tot supervizoarea care a preluat sesizarea mea initiala. Ramane perplexa. Al naibii si Gelu Voican - Voiculescu cel care a promovat prima oara aceasta stare la noi.
"Lucrati cumva cu Jugaru' ala de la Pro Tv?" o intreb. "Pentru ca in seara asta sunt asa de calm ca mi-a trecut si pofta de pachetele cu carne"
"Va va suna sefa de tura cat mai curand".
Au dreptate si aia cu reclama la Cosmote, asa mai cunosti lume, mai schimbi impresii prin prisma unor situatii imbecile cu post scriptum. Da uite ca suna unealta iadului cum a botezat-o intr-o carte Vlad Musatescu. Este chiar sefa.
"Ne cerem mii de scuze, aveti perfecta dreptate". Adica am confirmarea oficiala au doua gresit de doua ori consecutiv comanda.
Pe la ora 20:15 suna a treia oara mesagerul Wu Xing la poarta mea. Lasa rapid noul pachet si o ia la fuga strigand ca nu este nevoie sa mai returnez nimic, fiind si aceasta o forma de recompensare a unui client nitel frustrat.

Asta este draga mea mama o forma de distractie a fiului tau duminica seara. De ce distractie? Pentru ca este pe bani si ocupa un spatiu al timpului meu liber care pentru a nu stiu cata oara se dovedeste un mare dobitoc.
Dar ce ce, mama, mi se intampla asa ceva? Bani am avut. Am platit si a doua comanda gresita. Am avut rabdare si eu si foamea personala mai ceva ca un practicant de yoga. Am dat si multe telefoane din banii familiei mele. De ce sa patesc musai asa ceva? Nu este de ajuns ca oriunde intru intr-un local in Romania cel putin jumatate din cele prezente in menu nu exista in fapt iar bauturile sunt cu atat mai calde cu cat este mai cald afara?
Ce am gresit, buna mea mama, de m-au pedepsit astfel? Ce anume din povetele tale nu respect si sunt pedepsit?

Cu drag,
fiul

18.10.2009 - ora 20:15 ora ultimului bon fiscal de la Wu XingFumurile din Timisoara
     media: 0.00 din 0 voturi

18.10.09
17:53
Cand am fost pe Valea Morilor am hotarat sa mergem si la Timisoara unde nu mai fusese nici unul dintre noi vreodata.
Adica, am hotarat, sa mergem la pomul laudat. Acolo unde s-a nascut vorba cu "Banatu'-i fruncea!".
Un oras frumos, bine pastrat in istoria caruia elementul de sansa pare sa-si fi facut simtita prezenta adesea.
Nu stiu daca cei de aici chiar reprezinta fruntea dar luand serios in consierare acest element de sansa as recomanda ca cei fara de noroc la loterie sa joace in acest oras, caci cine stie, poate este molipsitor.
Aici nimeni nu a demolat nimic masiv pentru vreo idee cine stie cum. Nici inainte de 1989 dar nici dupa pentru vreun proiect deschizator de an 2000 un zgarie nor trantit langa catedrala cu porti inchise atunci in Decembrie.
Aici spre deosebire de multe alte orase mari isi au sediile principale (sociale si nu numai) cam 65% din marile nume ale economiei Europei iar asta nu sta scris pe vreo reclama sau emblema a municipalitatii ci la Registrul Comertului . De exemplu Alcatel Romania nu-si are cartierul general la Bucuresti desi asa ar dicta reflexul, ci la TImisoara.
Aceeasi aglomeratie de masini care justifica saracia si criza, aceleasi sensuri giratorii care mai mult blocheaza traficul decat il descarca.
Asadar noroc cu carul din punct de vedere arhitectonic, noroc cu ghiotura din punct de vedere al capitalului o intretinere aproape impecabila a orasului dar in acord cu cele doua stari descrise si in rest cam aceleasi romanisme ca de la Darabani pana la Constanta si apoi Arad.
Daca mai pui si faptul ca Timisoara a oferit unele dintre cele mai dure mostre de huliganism legate de fotbal (considerand scuzat Bucurestiul ca oricum este mizerbail implicit din punctul de vedere al timisorenilor) atunci ma vad nevoit sa-l imit pe Mircea Badea: DE CE ESTE TIMISOARA ASA O MARE SCULA?
In plus este singurul oras in care am fost pana acum in ultimii 5 ani si in care localurile afiseaza ostentativ coli A4 la intrare pe care sta scris "AICI SE FUMEAZA". Asta este alinierea la o viata mai sanatoasa a unuia dintre cele mai elevate (sustin locuitorii sai) orase ale Romaniei? Numai asa mai poate fi adus romanul intr-un restaurant pe acolo? N-am o problema cu fumatorii decat atunci cand sufla fumul spre masa mea in loc sa-l trimita spre tavan macar, dar daca si astia tind sa inceapa sa se simta opresati precum tiganii sau homosexualii atunci chiar ca avem prea mult timp liber in jurul Carpatilor.
In acord cu fumurile generate de imaginea acestui oras m-as fi asteptat ca tocmai ei sa fie primii care au numai afise cu "aici nu se fumeaza noi fiind mai inaintea tuturor cand vine vorba de Europa" sau macar ca acolo sa vad spatii de nefumatori cu o ventilatie corespunzatoare cum sunt deja destule in mizerabilul si marlanescul meu Bucuresti.
In rest pot afirma ca magazinele de acolo au marfa mai variata si mai buna calitativ dar si asta nu este o reusita a timisorenilor ci mai degraba o consecinta implicita a faptului ca daca consoartele a 65% din stabii capitalisti care activeaza pe teritoriul Romaniei sunt nevoite sa se "blocheze" pe acest taram atunci trebuie sa le iei banii cu ceva mai mult decat la Dragonul Rosu in Colentina.


Albastru de Voronet si portocaliu de Isarescu
     media: 0.00 din 0 voturi

15.10.09
21:56
Ha, ha, ha, ha...
Va implor sa ma credeti ca m-am gandit la asta acum doua zile. "Daca-l pune iar pe Mugur PM?". Si tot eu imi raspundeam, "Hai mai Rauwoitoare ca ar fi prea de tot!". Pana la urma lenea si-a spus cuvantul si n-am mai scris gandul meu.
Sa-l mai puna inca o data pe Isarescu nu prea mai mergea ,ca era reluarea prea cruda iar imaginea batoasa de Guvernator BNR ar fi avut de suferit poate la fel de tare ca cea a lui Emil Constantinescu la vremea sa de apus. Deci, trebuia ceva bine gasit ,care sa neutralizeze orice reactie de la mass media la politicieni si pana la opinca de la Darabani. Si dupa ce s-au strofocat cei din opozitie de au nascut cea mai buna idee politica din ultimii 20 de ani si mai ales credeau ca nu mai este nimic de facut, azi le-a astupat gura.
L-au luat pe aghiotantul sau. A lui Mugur adica. Un croitor care sa peticeasca rapid situatia.
Nu vi se pare cunoscut planul? Nu-i asa ca s-a mai petrecut asa ceva? Nu cumva guvernarea (tot un soi de portocalie si lansata tot in Piata Universitatii ) pacalicilor de la PNTCD a intrat in tablou (realitatea a fost cu totul alta pana la urma) de colaps, natiunea in stare de soc dar si de colaps si a venit salvarea tocmai de la BNR? Nu s-au potolit si cursul si prabusirea economica si valurile pseudo-sindicale imediat dupa ce la guvern a venit Mugur?
Si atunci nu tot la Mugur apelezi ca sa "ingheti" situatia si sa asfaltezi soseaua (ca autostrada nu crede ca avem nevoie) catre al doilea mandat? Nu este Mugur al doilea in clasamentul increderii romanilor dupa ce i-a oprit pe cei din vest sa "ne loveasca" la cur(s), dupa biserica fireste? Nu este el ocrotitorul cursului care sare sus de tot tocmai la ceas de calcul de acciza, sau in general exact la timp pentru a mai imbujora bugetul necesar (c)udrelor din jurul Cotroceniului?
Fara gluma, miscarea de azi a lui Basescu arata cat de puternic sustinut este in acest moment acesta. Omul lui Iliescu inca dinainte de 1989 pare sa primeasca acum si suportul deschis alunuia dintre cei mai influienti oameni ai masoneriei.
Consider ca Ion Iliescu, care dupa parerea mea este in continuare cel mai puternic om in stat, primeste azi o a doua palma politica dupa cea de la finalul celui de al treilea mandat "legal" cand a propus schimbarea din functie a lui Isarescu, iar a doua zi dupa ce o mica scrisorica i-a venit de la Washington a fost nevoit sa recunoasca public (cred ca uraste acel moment mai mult decat pe Nica Leon) ca nu a fost cea mai buna idee a sa, de a-l schimba pe Guvernatorul BNR.
Asadar omul scolit din vremuri vechi sa ajunga "capitan" pe nava Romania are acum si suport total al camatarului oficial.
Ce credeti, iese in decembrie?

P.S. PSD(n-am scris PS de doua ori, asa s-a nimerit) a spus ca noul PM nu va trece de Parlament. Ei as! Deja curvele de la UDMR au spus ca este bine si asa, si pe urma chiar vrea "prostanacul" sa se puna rau cu Isarescu? Pai ce, el n-are tot euro in conturi?
P.S.2 Si chestia cu opozitia si ideea ei cu adevarat buna nu este tocmai o bataie a pasului pe loc. Nicidecum! Tocmai ati cunoscut viitorul guvern de uniune nationala de dupa alegeri a carui imagine a fost impecabil promovata dupa discursurile in serial date pe toate canalele TV.


Titanicul esuat in Dambovita - partea a Va
     media: 0.00 din 0 voturi

13.10.09
16:52
Cand militianul isi face simtita prezenta pana azi...

"Nu puscarie, merita sa moara golanul asta, Stefanescu!" asta a sustinut un procuror roman, domnul Capota, in direct la telefon pe frecventa TV la ora de mare audienta. Asta in ciuda existentei unei sentiinte, a unei condamnari prelungite de procuratura, a ispasirii pedepsei, a unui discutabil decret de gratiere si mai cu seama, a repunerii in drepturi a unui cetatean roman care vinovat sau nevinovat in povestea aceasta, SI-A ISPASIT PEDEAPSA si conform tuturor legilor de pe Terra este cetetean cu drepturi depline.
Poti sa-i doresti moartea ca si tata Floarea de la Piata Rm. Sarat iar declaratia acesteia ar fi cadrat cu necesarul contemporan de audienta, dar nu legitimandu-te ca procuror al Republicii Romania in direct la televizor. Ah, cat de puternic este inca statul securist care l-a detronat pe Ceausescu si care a fost atent construit si coordonat pana azi de Ion Iliescu.
Nu are decat o palida legatura cu cazul Runceanu aceasta iesire a mea, dar mi se pare semnificativa pentru vremurile pe care le-am trait si inca le traim.
Procesul si mai ales declaratiile lui Capota si Turianu din ultimii zece ani arata clar ca daca ai ajuns pe mana justitiei cu eticheta de gat, ai foarte putine sanse sa-ti fie recunoscuta si respectata prezumtia de nevinovatie.
(va urma)


Titanicul esuat in Dambovita - partea a IVa
     media: 0.00 din 0 voturi

13.10.09
16:49
Jigodii cu epoleti si grade

Desigur, indiferent perspectiva din care se citeste ce am scris, toata lumea va fi de acord cu subtitlul de mai sus. Pe langa prestatia plina de jeg a lui Turianu la proces, nu pot uita privirea lui Daniel cand am fost in primavara lui 1990 la vorbitor la Jilava. Desi chipul nu-i era inca imbatranit privirea sa era infundata, innecata parca, datorita umilintelor la care a fost supus. Culmea, nu de catre alti detinuti ci de catre militieni. Spre mirarea mea am aflat ca multi tabagii din militie dar si din procuratura erau fani Mihaela Runceanu . Nu ca ar fi fost ceva de rau dar sa te manifesti ca in timpurile ghilotinei franceze pentru o cantareata cu un repertoriu de maximum 5 (cinci) mari succese. Ma rog, de gustibus...
A nu se intelege din nou ca iau apararea imperativa si neconditionata lui Daniel!
Dar nu credeam ca lumea militienilor este atat de mult in urma notiunii de civilizatie iar cele intamplate lui din partea procurorilor si militienilor ma fac sa fiu foarte ganditor pentru oricine ajunge in spatele gratiilor mai mult sau mai putin vinovat. Granita dintre legalitate si normalitate pe de o parte si animalitate umana sustinuta de autoritatea salariului de gardian de puscarie, se pare ca nu a avut nevoie de viza pentru a fi des traversata in cazul lui Daniel.
Daca nu puteti intelege gandul meu de la acest paragraf am sa fac apel la prestatia lamentabila a procurorului de caz Capota in direct la emisiunea dedicata calendaristic acestei comemorari la postul OTV anul acesta in 30.09.2009:
(va urma)


Unde si-a intarcat GPS-ul harta
     media: 0.00 din 0 voturi

13.10.09
16:27
Am hotarat cu prea marita nevasta sa o punem de o vacanta de tip mini la mijlocul saptamanii trecute.
Tinta usor de abordat undeva unde nu am mai fost in patrie dar greu de aflat.
M-am strofocat si mi-am amintit ca a existat o prezentare reusita la TV despre Valea Morilor. Cum nu se face in ziua de azi sa te mai caci fara Internet am pornit amandoi in documentare virtuala. Despre acest loc prea multe detalii nu ai decat ce au scris niste particulari care au trecut pe acolo si acestia nu prea multi. O sigura prezentare profesionala despre aceasta rezervatie mulinologica de la Rudaria am gasit pe http://www.btt.ro/ro/903/1375/Rezervatia-Mulinologica-RudAria.html.
Contrastul dintre lipsa de informatii abundente si faptul ca acolo se afla administrata o rezervatie tip special m-a facut sa tresar surprins. Asta inseamna ca pe acolo nu trec mertane, gipane si alte ane din asta cu ifose de pantofi cu toc pe Vf. Omu.
Precaut am cercetat apartenenta administrativa aflata sub tutela comunei Eftimie Murgu precum si care ar fi posibilitatile de cazare in zona. Prin zona se intelege intre 50-100 km de Valea Morilor pentru ca la fata locului, prin intermediul www nimeni nu oferea nici macar hrana daramite cazare.
Am decis sa mergem catre Herculane si sa inoptam acolo. Am plecat miercuri dimineata, trei fete si un baiat, adica Dana, Ana, Kia si eu. A doua oara anul acesta fara rezervare de vreun fel.
La Herculane ne-am cazat unde am mai stat si acum doi ani. Am dat o raita dea lungul apei curgatoare si ne-am culcat.
A doua zi, pazea Eftimie Murgu, pazea Valea Morilor ca venim. Paradoxal pentru mine pana acolo exista si semnal GPS si semnal GSM si chiar si drum asfaltat. Pana la comuna tutelara vreau sa zic. Iar de acolo daca nu ratezi cele doua indicatoare cu privire la Rezervatia Rudaria gasesti usor si drumeagul de taina.
Am ajuns, am descalecat si ne-am imbujorat. De placere. Foarte bine ca nu ofera nimeni cazare pentru ca asta nu le da veneticilor de la oras prilej de "acomodare" tip PET sau gratar.
Valea Morilor este... frumoasa. Este... deosebita. Este asa cum nu o vor putea avea niciodata seicii bogati din Dubai oricat de mult artificial-natural ar realiza cu miliarde de dolari.
Are peisaj, are salbaticie si are si, asa cum v-ati imaginat, mori. Multe mori pe care poti sa le vizitezi (numai exteriorul) daca o iei la pas pe firul apei prin hatisurile padurii.
AVERTISMENT! NU SE POATE VIZITA CU GIPANU'!!! Nu vrea ea!
Cu perpedesul iata cam ce am gasit:
padure la greu
culoare la greu
la fel...
ape la greu... si curgatoare pe deasupra
mori, fara numar si functionale pe deasupra
stanca la greu...
si, sa nu uit, prin prejurul unora dintre mori este raspandit parfum de faina proaspata, iar idiotii cauta ECO in rafturile de la Paris...
floare de colt, daca doriti (din pacate nu era sezonul ei)
Autostrada la greu...
ma rog, frumusete asa cum fotografia nu o poate reda niciodata bine


Titanicul esuat in Dambovita-partea a IIIa
     media: 0.00 din 0 voturi

13.10.09
11:27
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.
Pa! Pa!

Un proces prea indepartat

de ziua de azi si chiar de vremea sa...
Am fost de doua ori la procesul lui Daniel Stefanescu. Mai mult pentru ca mi s-a parut nefiresc sa o stiu singura pe Marietta Stefanescu intr-o sala ostila criminalului in lipsa unei "unelte" care sa permita refularea maselor tip "IMGB face ordine".
Acel judecator Turianu a carui superficialitate premeditata o simt si azi rece pe sira spinarii si a carui aura de aroganta sper ca ati sesizat-o din momentele video de la ProTV, a comis lucruri nepermise nu fata de un inculpat a carui vionvatie inca nu era validata prin sentiinta dar fata de ideea de adevar in sine.
Sunt sigur de ceea ce simt prin prisma aceluiasi sentiment pe care-l manifesta inca domnul Runceanu la fiecare aparitie in media si anume, cercul acestei crime pare mai degraba semicerc.
Am fost la sedinta in care a audiat-o pe Mariana Sambeteanu dar si in cea in care a audiat-o pe acea Dana (Dan) si in ambele cazuri atunci cand martorele au inceput sa-si dea drumul la gurita "alunecand" pe langa sarcinile trasate la dosar de procurorul (cu temperament de plutonier) Capota, au fost oprite brutal si sever de Turianu care a suspendat sedinta si a intimidat martorele, sub presiunea ca la politie au declarat altceva decat vor sa declare in sala de judecata , de parca nu le-ar fi pus sa recite "jur sa spun adevarul si sa nu ascund nimic din ceea ce stiu..."
N-avea cum sa nu-l condamne. Era la moda si mai ales erau prea multe neclaritati ca sa procedeze altfel. Sunt convins ca de aceea i-a dat numai 17 ani preferand sa transfere presiunea pe recurs cand opinia politistico-publica se va fi estompat deja.
N-aveau cum sa nu-l condamne poate si pentru ca atmosfera din sala era asemanatoare cu cea de la Universitate din 14-15 iunie, adica era nevoie doar de un pretext ca sa inceapa masacrul.
Toti "adulatorii" aceia de doua parale ai cantaretei asasinate se uitau cu ura nestapanita si indobitocita de ziarul "Tineretul Liber" o fituica utecista reajustata de Ion Iliescu la stadiul de ranjet tanar pe fata mediocritatii multor adolescenti, la femeia imbracata in negru asezata pe ultimul loc al partii drepte din sala de judecata de pe malul Dambovitei. O acuzau si o linsau verbal de parca o mama este sau poate fi gasita vinovata ca ceea ce a adus pe lume a putut denatura si in asa o tragedie. Pentru toti cei din sala vinovatul era de mult dovedit si tot ceea ce mai trebuia organizat era lapidarea din fata Hanului Manuc.
Jigodia de judecator cu mari ifose mi-a creeat atunci impresia ca nu realizeaza ca acest proces si oricare altul ar fi trebuit lucrat dupa aerul noilor vremuri. Procesul asasinului Mihaelei Runceanu s-a desfasurat strict dupa linia comunista in care aveai plan de condamnari si condamnati. A nu se intelege inca o data ca-l consider pe Daniel Stefanescu nevinovat sau vinovat. Observatiile mele au in vizor mediocritatea si cinismul acelor momente. Daca s-ar fi inregistrat pe video, astazi acel proces ar fi privit dintr-o cu totul alta perspectiva, poate la fel cum ne uitam si la caricatura surogatului de proces de la Targoviste din ajunul Craciunului .
Daca judecatorul Turianu a procedat la fel si in cazul altor procese cu acelasi grad de complexitate, atunci vai de mama celor acuzati...

(va urma)


Titanicul esuat in Dambovita - partea a IIa
     media: 0.00 din 0 voturi

13.10.09
11:25
Profil povestit de asasin (ne)dovedit?

N-am sa fac aici biografii nedorite. Nici nu sunt foarte documentat. Cu siguranta, insa, am ceva mai multe informatii decat marii profesionisti media de la noi. Nu pentru ca as fi talentat sau bun anchetator. Pur si simplu asa a vrut doamna soarta.
Am sa ma refer la Daniel Stefanescu strict prin tangenta vietii mele la a lui, delimitata strict intre 1987-1990 cu aproape tot ce a trecut prin vazul si auzul meu. Un adolescent frumos, destept si cu extrem de mult lipici la damele cu varsta de liceu si chiar absolvente. Combinatia reusit-multipla ii provenea de la parintii care nu au dus lipsa nici de frumusete, nici de creier, nici de bani, dar nici de spirit.
Povestea familiei Stefanescu este fie extrem de banala fie cadreaza la statut de scenariu de telenovela.
In anii '70 cand l-au conceput pe Daniel erau, ca sa spun asa, oameni cu viitor frumos in fata lor. Detasarile pe proiecte de petrol din strainatate i-au facut sa aiba Occidentul la degetul mic si de aceea muncind si traind atent in raport cu vremurile, au agonisit si trait o parte din cei mai frumosi ani ai vietii, la cu totul alte standarde decat invatatoarea de la scoala generala nu stiu care din Caracal. Daca ar fi sa-mi fac autocritica dar si in numele altora, as spune ca ei au dat mai putina importanta greselilor regimului si au avut mai mult in vizor propria lor viata. Si pot spune cu certitudine ca familia Stefanescu nu si-a dorit niciodata sa emigreze pentru simplul fapt ca viata lor era frumoasa, implinita si interesant izolata de problemele pe care in acea perioada le aveau Dinescu, Hurezeanu, Patapievici, N.C. Munteanu, Popescu, Ionescu, administratorul de scara si asta nu pentru ca nu le-ar fi pasat ci pentru ca nu ai cum sa te framanti pentru ceva ce nu sta literalmente in puterea ta sa schimbi. Neinterferand cu manifestele subversive ale unei societati puritane, demne, dar care pe ascuns isi cauta o relatie buna undeva la minister sau la "secu", viata "i-a evitat" din aceasta perspectiva dar i-a lovit acolo unde nimeni din casa lor nu s-a asteptat.
In acei ani au aflat ca se afla la vanzare imobilul din zona "Domenii" de pe Aviator Marasescu 10 si, avand destui bani agonisiti n-au ezitat sa-l cumpere de la o batrana locatara, proprietara nenationalizata a vilei. Acolo s-a si nascut cel de-al doilea copil, sora lui Daniel, Andreia.
Copii au fost crescuti si educati la nivelul unei educatii rasate cu orar bine gandit pe durata unei zile, luni sau an, cu iepurasul care aparea in sufragerie viu si adevarat de Pasti lasand oua colorate prin toate cotloanele, cu brad de Craciun si cu cadou de Sf. Nicolae (un fel de ilegalist la acele vremuri coordonate pe durata vacantelor de iarna de Mos' Gerila). Cu libertate tolerata la adresa adolescentului dar si protectie la molipsirea exceselor pentru educatia mezinei. Nimic din toate acestea nu le-au aflat corifeii media de azi care se prefac ca-si aduc aminte de moartea Mihaelei Runceanu doar pentru ca prostii sa le transmita SMS-uri care le umplu conturile. Nici macar nu au incercat sa le afle. La cata lumea il cunostea pe Daniel, cu siguranta ca ar fi ramas incurcati de la profilul rezultat...
Frumosii si frucutosii ani de pana la 1980 au deschis o cale destul de normala si fireasca in fata copiilor familiei Stefanescu. Daniel fiind cel mai mare a primit camera de la demisol, imediat dupa ce coborai pe scara de acces in vila, in timp ce sora sa a primit primul dormitor de langa baia de la etaj.
Poate este cazul sa va descriu un pic acea vila. Un fel de "vaporas" pe doua nivele a carui fatada vizibila din strada nu te lasa sa banui adevarata dimensiune. O singura intrare direct in scara cu acces spre etaj sau demisol. Acesta din urma, am mai scris, il avea ca locatar pe juniorul Daniel la prima usa pe dreapta iar mai apoi sufrageria familiei Stefanescu. De fapt un fel de duplex de dimensiunea unui apartament cu doua camere impartit dupa sistem american in living si dining room. Din aceasta, spre dreapta si spre extrema partii de dining cum era si firesc, bucataria. De aici scara a doua catre baia cea mare si dormitoarele doamnei Stefanescu si Andreiei. Nu fac o gresala, asa o cheama, Andreia cu i.
Revenind la intrarea principla daca o apucai spre dreapta pe scari in sus dadeai peste camera lui Stefanescu-tatal cu o mini-toaleta (hai sa spunem echivalentul wc-ului de serviciu).
In stanga vilei garajul inchis, construit de Stefanescu tatal impreuna cu tatal sau, iar la subsol langa bucatarie mica uzina a vilei, o centrala cu gaze care asigura un confort absolut pe timp de iarna chiar si cand presiunea la gaze era mult sczuta de ger.
O Dacie Break de culoare albastru deschis era masina familiei, cea cu care s-a stabilit in 1989-1990 ca s-a efectuat transportul obiectelor furate in urma asasinatului. Avea un numar de inmatriculare cu 10-B- si trei cifre preluat de la cel de la care cumparasera masina cu mult timp in urma.
Este adevarata informatia din presa precum ca tatal avea functie la schela Chitila si ca mama, de profesie profesor geolog, lucra la institutul de langa Piata Chibrit. Nu stiu de ce asta i-a facut in ochii proletarilor de la ziarele capitaliste de azi ca fiind niste nomenclaturisti ai regimului Ceausescu, niste mari ai regimului cu drept de viata si moarte asupra bunilor romani napastuiti de prigoana comunista. Si in casa lor era presiune mica la gaze iarna si acolo se stingea lumina la mijlocul anilor '80 iar Marietta Stefanescu tot cu relatii umplea camara.
Stefanescu tatal corespunde perfect profilului tip "Florin Piersic". Frumusete, masivitate, duritate, tupeu si inteligenta toate mostenite nativ. Exact profilul masculin caruia i se cuvine totul tocmai pentru ca nenumarati s-au dat la o parte din fata ta sau te-au servit neconditionat fara ca tu sa fi miscat un deget. Acel gen de mascul care cu cat imbatraneste cu atat devine mai atragator. Si astazi raman ferm convins ca daca exista autori morali ai unor fapte pe Pamant atunci el este cu siguranta autorul moral al crimei, daca Daniel este faptasul deplin si de drept.
Chiar si cand nu esti vedeta o asemenea netezire a drumului in viata dezvolta aroganta si dorinta de a cuceri mai mult. Asa se face ca in perioada dinte 1982 si 1989 Stefanescu tatal numara la activ in simultan intre 2 si 4 amante dintre care uneia cel putin ii cumparase si apartament in Crangasi. Asta o stiu chiar de la Stefanescu mama care nu s-a putut abtine sa comenteze ironic fata de mine situatia prin care, suparata aceasta amanta o sunase sa-l "dea in gat" pe Stefanescu tatal ca a ajuns la varsta la care nu mai poate. Intelegeti cat de ironica poate fi viata? Tu, masculul cuceritor, sa ajungi tinta oprobiului amantelor tale necajite de faptul ca au aflat ca la randul lor sunt inselate de tine. Acest Don Juan de Domenii a luat-o, sa spunem asa, razna pe la inceputul anilor '80. Nu ca asta m-ar face sa cred ca ar fi fost usa de biserica mai devreme dar de atunci se pare ca nu i-a mai pasat daca se afla. De aceea in 1987 cand am intrat eu in casa lor i-am cunoscut separati dormind in camere diferite. Suplimentar ca sa fie mahalaua completa, domnia sa a refuzat sa mai dea vreun ban in casa macar pentru copii, si in plus atunci cand Marietta Stefanescu a decis separarea a luat la el toata aparatura electronica precum si alte chestiuni de "pachet" pentru a-i pedepsi pe cei ai casei atat de nesimtiti ca nu pot intelege pasiunea domniei sale pentru femei. Andreia si Daniel aveau la acea data o parere moderat-critica la adresa tatalui fiind perfect ocrotiti de dragostea de mama dar neezitand sa fie diplomati fie pentru o hartie de 100 fie pentru a avea masina pe mana ta de frumusel si cu sex appeal macar pentru o seara. As dori sa va rog sa retineti chestiunea cu "sculele" electronice inchise la el in camera.
Marietta Stefanescu era o intelectuala 100% generata de libertinajul Primaverii de la Praga si mai ales balconul de la care a infierat Ceausescu faptele de acolo. Nu poti acuza un om ca i-a fost schimbat modul de a gandi si simti prin prisma unui moment cu adevarat istoric. Nu poti acuza oamenii ca s-au simtit egalii la orice capitol ai celor din vest si chiar au reusit asta. Nici macar nu cred ca doamna Stefanescu o considera o reusita, mai degraba un parcurs firesc in viata. Au recunoscut-o multi de la Desliu pana la Paunescu ca sfarsitul anilor '60 i-a facut pe multi romani sa priveasca socialism-comunismul ca pe singura alternativa ramasa la dispozitia vietii pe planeta.
Dimineata de la 7:30 la serviciu la institutul de langa Piata Chibrit, cu tramvaiul 20 si nicidecum cu limuzina de partid, la 15:30 intoarcerea acasa, pana pe la orele 19:00 treburile casei si daca "fetele" generau motiv urma intalnirea tuturor la una din ele. Fetele, adica doamne de aceeasi varsta cunoscute chiar din tinerete cu care avea intalniri la o cafea aproape zilnic intr-una din casele acestora prin rotatie, toate localizate in aceeasi zona dintre Sandu Aldea si Aviator Sanatescu.
Barbatul frumos, destept si cu bani, copii reusiti si cu un picior drept bine pus pe drumul vietii, o casa frumoasa in zona de nord (adevarata zona de nord) a capitalei, toate utilitatile necesare gospodariei, cerc de prietene de seara la ceasca de cafea naturala, ce anume isi mai putea dori doamna Stefanescu de la viata? Cu siguranta nu sa se separe de un sot mult prea nesatul, cu siguranta nu sa aiba copilul cel mare acuzat si pedepsit pentru crima, cu siguranta nu ca fetita ei sa aduca mult prea devreme pe lume un copil. Daca am invatat ceva sigur de la viata prin exemplul indirect al Mariettei Setfanescu a fost ca nici binele dar nici raul nu sunt vesnice in viata unui om.
Andreia Stefanescu, mezina familiei. Frumusica si vesnic in cautarea imitarii aventurilor de adolescent ale lui Daniel. Este cu siguranta dificil sa ai varsta intre 12-18 ani si sa ii ai aliati pe parinti in orice doresti dar cu siguranta este cu atat mai greu daca ai un frate mai mare ale carui patanii sunt atent cenzurate si neutralizate din calea ta. Fara voia ei Andreia mi-a parut mereu ca isi mosteneste pe deplin tatal. Dorinta de a parasi cuibul cat mai des si mai ales cat mai mult a fost singurrul ei mod de viata din pragul adolescentei si pana in 1990. Ratarea examenului de trepta in doua randuri si prezenta din ce in ce mai sporadica la liceu nu au venit sa completeze tabloul nociv in care era incadrata viata familiei Stefanescu la inceputul anilor '90. Saltul de la fetita cuminte la depravata de doua parale s-a produs in mai putin de 16 luni de viata. Tardiva imi apare astazi decizia Mariettei Stefanescu din 1988 de a o muta pe Andreia in dormitorul ei prin schimb de camere, pentru a avea un control mai eficient al acesteia, atunci fiind vorba numai de banuieli si fapte inocente.

Pe Stefanescu tatal l-am revazut in treacat dupa mult timp abia in toamna lui 1997 pe coridor la Magazinul Unirea. Imbatranise destul de mult dar se tinea tot june prim in geaca de piele neagra si parul dat pe spate cu gel si vopsit negru. De parca baiatul sau nu ar fi fost de mai bine de 8 ani in puscarie.
Pe Stefanescu mama am intalnit-o pe strada la intersectia Turda-Mihalache prin vara lui 1995. Desi n-o mai vazusem de 4 ani si as fi vrut sa o intreb multe n-am fost in stare decat sa tresar, sa o salut sec si sa trec mai departe.
Pe Andreia am vazut-o ultima oara in 1991 la statia lui 41 de la Pasajul Lujerului . In zona statea noul ei iubit de la care tocmai pleca. De la o cunostinta comuna am aflat ca a dat nastere unui baietel prin 1994.

Daniel Cosmin Stefanescu imi apare mereu in memorie cu un moment din vara lui 1988. Eram cu Vali un prieten comun la el in camera si pe pervazul ferestrei isi croise cale un gandac de gradina, camera sa fiind la demisol chiar in dreptul gradinii iar necuvantatoarele lui Emil Garleanu greseau destul de des si usor calea de urmat. Daniel l-a vazut iar eu si Vali i-am sugerat miscarea fireasca, strivit si eliminat. Daniel s-a crispat la fata si a zis ca nu poate face asta iar cand Vali, mai decis se pare, a strivit gandacul cu propriul pantof, viitorul asasin aproape ca era sa verse. Nu a fost o situatie emotiva, nu asta imi amintesc ci doar o reactie de sila ca la vederea oricarui cadavru altul decat omenesc strivit de ceva. Discrepanta dintre acest moment si cel din urmatorul an o simt acut chiar si azi.
Daniel a avut o copilarie completa din punct de vedere material. Asemanatoare daca pot scrie asa cu Bambi in versiunea Disney. De toate la indemana, vesnic minimum 3-4 prieteni in jurul sau, mama de paza la fiece pas si tatal cerb undeva la inaltimea destul de aroganta dar posesiv-paterna. Un elev bun, un copil bun, un fiu bun.
Si totusi in acea zi de octombrie a sunat telefonul si Andreia mi-a spus a vin repede ca s-a intamplat ceva...
Pare destul de usor de inteles ce i-a lipsit lui Daniel intre 18 si 21 de ani. Si de aceea am sa consider ca pare greu.
Vedeti, copii care nu duc lipsa de nimic dezvolta in ei un potential material de mai mult. Vor mai mult si la egalitate cu standardul snob al vietii. In anii cand am fost foarte aproape de el aspiratiile sale erau cam astea: sa fie disc jockey, sa aiba masina tot timpul si sa "cante" la cele mai bune scule electronice aflate la indemana prin piata neagra. Ah, sa nu uit, si sa aiba un videocasetofon.
Desi aspiratiile sale ar fi putut deveni realitate am sa va rog sa nu uitati ca sculele din strainatate erau inchise sus la tatal sau, iar banii care ar fi tinut poate ridicat standardul material al familiei plecau masiv catre concubinele aceluiasi tata. Paradoxal masina o primea destul de des in momentele in care Stefanescu senior nu se hotarase cu care anume dama voia sa-si petreaca noaptea sau toate erau indisponibile.
Daniel incerca sa fie disc jockey. Reusea impreuna cu un amic conjunctural numit Banti. Impreuna obtineau angajamente de la Casa de Cultura de langa depoul Bucurestii Noi, mai ales pentru tabere PTAP. Ziua tinerii erau tinuti cu creierii in soare pentru 23 August iar seara aveau voie sa aiba discoteca in incinta liceului unde erau incartiruiti pe perioada taberei PTAP. De aceea avea si o agenda de invidiat cu gagici agatate in acest context muzical. Cand esti DJ, ai masina si esti chiar frumusel, iar tupeul completeaza de minune combinatia nu este prea greu sa dormi in Militari, sa faci o escala sexuala prin Domenii la ora pranzului iar spre seara sa "ciocanesti" inca o bucatica in Aparatorii Patriei.
Daniel Stefanescu are o fetita nascuta in anul arestarii sale. Ana tipa cu care s-a incurcat in 1987 spre 1988 a decis sa pastreze copilul desi Marietta Stefanescu gasise un canal la Elias ca sa o scape de sarcina. A nu se intelege gresit, nu a fost o intentie de a proteja "mostenirea" familiei. Pur si simplu Stefanescu mama a inteles ca acest gest disperat al Anei nu-l va determina pe Daniel sa o ceara in casatorie si a sperat ca fata va evita calvarul ingrijirii unui copil in conditiile in care familia sa nu era tocmai instarita.
Dupa Ana a urmat Dana Tipter cea care indirect i-a inlesnit accesul la Mihaela Runceanu . Iar dupa Dana a urmat Julia cea despre care au tot scris si ziarele. Acestea au fost relatiile sale stabile din perioada cand i-am fost alaturi. Altfel, v-am spus deja, ploua cu femei la Daniel in viata.
Mihaela Runceanu a aparut in viata sa in 1988 spre vara. Daniel era foarte mandru de acest pas in ierarhia sociala vazand relatia cu artista ca fiind un pas evolutiv in drumul spre parvenirea catre cercuri mai selecte. De ce ii lipsea aceasta parvenire nu am inteles niciodata. Si mai ales de ce tocmai Runceanu care, dupa modesta mea parere nu intra in primii 15 mari artisti ai perioadei 1970-1990 nici ca palmares si nici ca audienta.
De la Daniel stiu sigur ca s-a culcat cu ea (si-l cred) desi inteleg de ce nu vorbeste azi defel despre asta si tot de la el stiam ca artista impartea patul preferential cu femei (aici nu mai inteleg de ce se apeleaza in media la falsa pudoare, credeam ca am evoluat putin). Cum nu-i impartaseam prea mult aspiratiile de parvenire si oricum le aveam pe ale mele la acel moment nu am prea multe alte date decat ca o vizita, ii ducea casete video, era disperat sa faca rost de masina lui Stefanescu tatal atunci cand Runceanu il ruga sa o duca de colo pana colo (se umilea la taica-sau pentru masina), sau ca il suna. De doua ori a sunat Mihaela Runceanu acasa la Marietta Stefanescu, s-a recomandat si a cerut cu Daniel cand eram chiar in sufrageria lor. Mai mult insa nu m-a interesat sa aflu si nu m-ar fi interesat nici daca as fi fost clarvazator.

Tatal sau, daca a fost securist? Nu am nici o dovada sau confirmare. Ca si profil profesional dar si fizic putea sa fi fost in proportie de 65%. Are asta vreo relevanta? Categoric nu. Media insa a tinut sa umfle si sa modifice aceasta gogonea menita sa atraga atentia mediocrilor doritori de "Libertatea".


Titanicul esuat in Dambovita - partea I
     media: 0.00 din 0 voturi

13.10.09
11:23
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.
Pa! Pa!

am si eu naratiunea mea

Ei, daca nu v-au plictisit materialele de la Pro TV, am si eu naratiunea mea.
Casa din Bucuresti, sector 1, Aviator Marasescu 10 nu mai exista.
Aidoma vietii cu un curs normal la care aspirase atat de mult, jinduise chiar Marietta Stefanescu, mama lui Daniel Cosmin Stefanescu cel aflat oficial din 1990 in pozitia de criminal al cantaretei Mihaela Runceanu .
Stau si ma uit la locul acelei vile ocupat azi de o hidosenie de asta tip nou. Hidosenia parca n-are loc intre vilele vecine, aceleasi ca si acum 40-50 de ani. Strada Aviator Marasescu din Bucuresti si locatarii sai, familia celebrului portar Voinescu, familia Lungu unde tatal a fost directorul general al complexului alimentar "7 Noiembrie" din zona "Domenii" pana in 1992, familia asasinului cantaretei Runceanu precum si alti cetateni mai mult sau mai putin favorizati-celebrizati de sortile lor de pana la 1989 si dupa.
Hidosenia cea noua n-are loc si cadreaza cu zona oarecum identic cu "naturalul nefiresc" plecat cumva din acest loc al sectorului 1. Uratul nu putea naste decat urat.
Ma legau ceva amintiri de aceasta casa precum si de Daniel Stefanescu. Ma legau, scris la trecut, si totusi un trecut amestecat cu prezentul, legat la el datorita acestor pseudo-convulsii sau spasme ale societatii romanesti fata de tragedia Mihaelei Runceanu.


Recomand cu tarie
     media: 0.00 din 0 voturi

12.10.09
23:43
Unul dintre cele mai parfumate dar cu masura bloguri pe care le-am gasit in ultima vreme, este acesta:
Va garantez, merita sa-l vizitati!


Geografia manipularii
     media: 0.00 din 0 voturi

12.10.09
05:35
Am nimerit din gresala pe postul TV Acasa al lui Adrian Sarbu. Si am zabovit pe frecventa sa pentru ca rula "Ghost" cu Moore si Swayze. Nu este genul meu sentimental de film dar ramane un clasic demn de urmarit in a nu stiu cata reluare.
Farmecul scenariului insa nu m-a oprit din a-mi aminti o curiozitate legata de difuzarea sa in Europa pe la televiziuni.
De exemplu am prins acest film prin 1993 la PRO 7 post german de referinta. Si l-am prins in 1994 la RETE 4 a lui Berlusconi. Mai apoi l-am mai prins la lansarea ProTV din 1995 si la Prima TV prin 2006. A, si sa nu uit l-am gasit la un moment dat si pe M6 la elvetieni.
A meritat sa-l vad in atatea limbi si de atatea ori? Dupa cum am scris exista un farmec irezistibil al scenariului. Dar pentru unul ca mine a mai existat ceva.
CENZURA!
In diferite forme si cu diferite mecanisme foarte clar adaptate la nevoile psihologice ale popoarelor in cauza.
De exmplu in versiunea germana asasinul Lopez nu este strivit de masina, scena lipseste fiind taiata la montaj. La fel si scena cu varful de geam spart care strapunge pieptul lui Carl. De unde rezulta ca in Germania inca mai sunt nenumarati labili psihic care daca vad ceva pe sticla tind sa reproduca pe strada.
La RETE4 in schimb a curs sange in scenele respective dar a disparut momentul in care maicuta colectoare de donatii lesina cand vede suma primita pe cec de la Oda Mae Brown pentru ca, pasamite un stat latin cu crucea pusa si in supermarket nu are voie sa altereze in vreun fel puritatea si fermitatea institutiei bisericii cu "slabiciunea" unui cadru catolic fata de ochiul dracului.
La ProTV am vazut totul ca la video. Pe vremea aceea CNA-ul era ocupat cu "Azilul de Nebuni"de la Uniplus Radio a lui Bobby Torrok si pe de alta parte nici nu prea existau televiziuni reale la noi pana la gaselnita aceea penibila cu caciulita ProTV.
La Prima TV insa, ceva mai tarziu au disparut scenele sangeroase ca sa poata sa-i fixeze semnul cu AP, marea realizare a CNA-listilor imbecili de pretutindeni din UE.
La M6 a fost identic ca la Pro 7 in Germania de unde rezulta ca si elvetienii francofoni au ceva probleme la bibilica.
Sincer, in maniera groteasca prefer cenzura de razboi sau cea de tip Stalinist in locul asteia moderne si perfide menita sa "cultive" nervurile de pe creier dupa cum se prezinta increderea populatiiilor locale in sondaje.
Daca la un film inocent precum "Ghost" cenzura se manifesta astfel pe mapamond, realizati cam ce se petrece la o mineriada sau la un razboi mititel undeva in Irac?


Pot sa stiu?
     media: 0.00 din 0 voturi

11.10.09
19:38
Am primit pe email aceasta gluma:
Femeile sunt niste fapturi dragute, care nu se supara aproape niciodata. Si, si atunci cand se supara, o fac atat de delicat, incat, practic, nici n-ai cum sa-ti dai seama. Dovada stau si replicile de mai jos, cu care orice barbat care nu e gay se intalneste zilnic, si din care doar niste paranoici ar putea deduce ca nevestele lor au capsa pusa, cand, in mod absolut evident, ele "n-au nimic".

1. "Macar pune-o-n chiuveta, daca n-o speli"
E intr-o dispozitie mai mult decat neprietenoasa, lucru pe care poti sa-l deduci cu oarecare usurinta si din faptul ca nici n-ai terminat de mancat. Are ca variante si alte replici la fel de dragute, cum ar fi: "Macar pune-le in cosul de rufe, daca tot le spala proasta", "Macar descalta-te, daca tot sterge servitoarea dupa tine", desi stim cu totii ca asta n-ar imbunatati cu nimic situatia.

2. "Ce sunt sosetele alea de langa scaun?"
Desi abil formulata, aceasta intrebare nu are decat un singur raspuns logic, o data ce sosetele de langa scaun sunt, de regula, chiar sosete, si mult mai rar pantofi, schiuri sau patine cu rotile. O intrebare cu ceva mai multa logica ar fi: "Cine sunt sosetele alea de langa scaun?".

3. "O colega de-a mea a mers cu prietenul ei la teatru"
Bineinteles ca aceasta prietena ori nu exista, ori ca, de fapt, a stat acasa si si-a facut de lucru prin bucatarie, in timp ce prietenul ei (daca, totusi, acesta exista) s-a uitat la meci. Si chiar daca, prin absurd, lucrurile au stat intocmai, tot nu reusesti sa intelegi de ce te-ar interesa, asa ca, logic, intrebi: "Si?". Raspuns: "Si nimic".

4. "Asta nu puteai s-o pui acolo?"
Sa spunem ca stii ce reprezina "asta", desi, de cele mai multe ori, e greu sa ghicesti, o data ce tu esti in baie, iar ea in sufragerie. Deci, stii ce e "asta", dar nu stii unde e "acolo". Intrebi: "Unde?". Raspuns: "Nu mai conteaza".

5. "In seara asta iar te duci la bere?"
N-ai mai fost de o saptamana si nici nu intentionai sa te duci astazi. Cand, insa, ea stie mult mai bine decat tine ce-ai de gand, nu mai ai nici o sansa. Raspunzi, timid: "Nu". Te crede imediat: "E, nu!"

6. "N-am nimic"
De regula, femeile n-au nimic atunci cand nu scot o vorba trei ore (stiut fiind faptul ca femeile nu prea obisnuiesc sa vorbeasca) sau trantesc diverse lucruri prin casa (curatenia pe care, chipurile, o fac nefiind decat un pretext ca sa poata manipula lucruri si, altfel, sa le poata tranti fara ca tu sa-ti dai seama ca e plina de draci

Pot sti cine a scris astea si daca este barbat, de unde o cunoaste atat de bine pe nevasta-mea?


Exact ca ai nostri
     media: 0.00 din 0 voturi

11.10.09
18:28
Fraza dintr-un comentariu insotitor al unui documentar de pe History Channel referitor la atacurile fortelor comuniste asupra Saigonului in timpul razboiului din Vietnam:
"Vrand sa protejeze zona istoric-arhitecturala centrala a orasului Saigon, autoritatile sud-vietnameze nu au permis aviatiei americane sa bombardeze pozitiile comunistilor insurgenti..."
Care va sa zica chiar cu riscul de a pierde batalia, razboiul si pozitia lor social-istorica, cei de acolo au pus mai presus arhitectura unui oras istoric.
Mda, exact aceasi atitudine au avut-o si o mai au oameni de seama ai natiei romane precum Teoctist, Theodorescu, Patapievici ori Liiceanu la car fac fundal negru si bisericile orthodoxa si catolica, ce nu fac altceva decat ca se lamenteaza in folosul propriei lor popularitati meschine menite sa le mai aduca fonduri fie de ici fie de colo desi nu au fost si nu sunt muritori de foame.
Demnitatea asta nu-i un lucru usor, aidoma mancatului cum se zice ca, spunea Matache Macelaru'.
De aceea sunt sigur ca nu vom avea niciodata o Piata Theodorescu sau o strada Dinescu. Cel putin asa sper...


Remember "meapa"
     media: 0.00 din 0 voturi

05.10.09
05:24
M-am intrebat de multe ori dupa ce am scris "meapa" la finalul concertului de la Bucuresti al Madonnei daca nu cumva am fost in exces de radicalism.
CATEGORIC NU!
Dupa ce am vazut pe HBO Romania concertul (acelasi scenariu) de la Buenos Aires mi-am dat seama pe deplin ca am fost cat se poate de corect in relatarea mea. Aceasta inregistrare prezinta sunet, arata imagine, arata personalizare pentru oamenii locului si cel mai "lipsa" element de la Bucuresti, arata interactiune cu "maria sa" publicul.
Doamne, ce teapa mi-am luat cumparand bilete pentru spectacolul de la Bucuresti!
Cu ajutorul celor de la HBO am vazut-auzit si eu acest concert. Ca la fata locului nu a fost posibil...
Am avut dreptate si cu faptul ca mix-urile aruncate in scenariul acestui show sunt cu mult prea dificile si de neacceptat pentru un public atras de acordurile unui True Blue sau La Isla Bonita asa cum le-a zamislit Madonna prima oara.
Au cantat si acolo tiganii rusi la balalaica dar nu le-a facut nimeni morala argentinienilor... Iar faptul ca publicul de acolo aplauda admirativ un astfel de moment cultural este numai din cauza contextului excentric. Cand ai spectacol gratuit de manea in fiece piata dominata de tigani la Bucuresti, cand prezenta lor este simtita prin difuzarele vesnic reglate la maximum in vesnicele limuzine negre si scumpe, cand tiganeala este la orice pas nu mai vrei sa-ti fie reprodusa artistic in mijlocul unui show american...
Cred ca nu ar mai fi fost atat de luminoasa aura Madonnei daca, de exemplu, ar fi pomenit publicului argentianian faptul ca insulele Malvine nu sunt ale Argentinei chiar daca istoric este clar ca da, pentru ca in acest mod a resimtit publicul roman mustrarea cu tiganii si discriminarea lor.
Repet, ce teapa mi-am luat!


Cruntele semne ale saraciei
     media: 0.00 din 0 voturi

05.10.09
05:09
Romania, data de 04.10.2009 ora 17:00. Acestea sunt cele doua coordonate ale fotografiilor deloc senzationale de mai jos. Intr-o tara trecuta deja prin poarta colapsului, aflata in orice fel de criza sau chiar criza cea mai criza dupa cum afirma cu mare audienta Mircea Badea, unul dintre nenumaratele moluri din Bucuresti era arhiplin. O sa spuneti ca au venit bietii oameni sa vada si ei rafturile cu marfuri la care nu aspira decat bogatii. Aiurea, va raspund, mai tori aveau minimum o sacosa in mana iar la restaurantele surogat si kitch nu era nici macar loc sa stai in picioare. Iar parcarea cu peste 2500 de locuri ii infuria pe cei care nu mai aveau unde parca...
Repet, nu ma deranjeaza ca romanii au bani, indiferent sursa ci faptul ca permanent se lamenteaza ca nu au.Si mai mult ii idolatrizeaza pe cei care avand la randul lor foarte multi bani "latra" de mila poporului.
O populatie aflata in dreptul apogeului crizei n-are ce cauta in magazine de fite nici macar pentru a privi, si asta pentru ca economisirea fiecarui banut al saraciei incepe firesc, poate, cu biletul de autobuz...
Ecotampeala - episodul nu stiu cat
     media: 0.00 din 0 voturi

05.10.09
01:17
La Bucuresti este o expozitie ????!!!!!!?????? de mijloace alternative de produs energie pentru viata moderna a omului.
Din nou exaltatele cu micofonul producatorului in gura au relatat excitate ca s-au gasit solutiile salvatoare atat pentru calota polara, stratul de ozon cat si pentru a face ca visul din totdeauna al omului, omului dintre Carpati si Dunare fireste, factura redusa pana la zero la energie sa devina realitate.
Exceptie a facut ProTV. De cand s-a mutat la Praga ordinarul ala de Sarbu, acest post a redevenit o unealta extrem de profesionala la relatari si exclusivitati (dovada ca sunt singurii care au pus mana pe interviul cu asasinul Mihaelei Runceanu) si asta ma face sa fiu si mai circumspect. Cei care vin mai des pe acest blog stiu deja cat de periculos mi se pare acest post TV, cat de mult il urasc si pe el si pe patron.
Dar sa revin la asa-zisa expozitie.
ProTV a remarcat fata de ceilalti ceea ce sustin si eu de prin 2005. Ca orice solutie "eco (nomicoasa)(logica)" costa atat de mult incat chiar daca ai dori sa-ti asumi amortizarea lenta nu ai cum sa faci implementarea.
De exemplu, pompa geotermala dovedita ca fiind una dintre cele mai eficiente inventii din domeniu (singura as indrazni eu) costa, numai ea singurica, 15.000 de euro. Ca sa o folosesti mai ai nevoie de putul de foraj si prefer sa nu va spun cat costa vreo 40-50 m de asa ceva. Cat despre reparatii sau intretinere in timpul exploatarii nimeni nu aduce nici o vorba.
Sa ne concentram numai pe pompa. Aceasta cantitate de valuta din pret inseamna la cursul de azi cam 64.500 lei. In mare o vila independenta din Pipera cheltuie pe luna in iarna constant 500 lei, iar la apartamentul de bloc cu trei camere apa calda si caloriferul se arunca pe la 400 lei lunar. In ambele cazuri tot mai ramane sa platesti lumina care lunar vine intre 80-120 de lei.
Daca luam exemplul vilei, impartim suma totala la plata pe luna de iarna si obtinem 129 de luni de plata de gaz natural, adica 129 / 12 egal 10,75 ani. Asadar investitia se amortizeaza abia in zece (ZECE) (10) ani in conditiile in care numai 4-5 luni pe an te incalzesti apa calda pe timp de vara neaducand costuri semnificative pe actualele sisteme de produs agent termic!!!! Dupa care, se presupune ca incepi sa razi in nas celor care nu au adoptat solutia independenta. Pentru cazul celor de la bloc lucrurile se agraveaza asa ca nu are sens sa va mai plictisesc.
Ce rost au aceste trambite ecologiste datatoare de sperante desarte si furnizoare de fraieri gata sa-si arunce banii pentru a obtine panaceul fericirii termice?
De ce nu avem drept logo permanent faptul ca mai sunt 40 de ani de petrol si gaze si inca nu exista un substituent cu macar 20% mai scump care sa ne ajute sa trecem de o mare si adevarata criza ce se anunta mai aproape decat credem?


Tot detectoru' e de vina
     media: 0.00 din 0 voturi

01.10.09
00:51
Mergi pe Bd. Mircea Voda spre intersectia cu Bd. Unirii.
Presupun ca se poate intampla in capitala mea ca semaforul sa nu functioneze. Apare un "obligatoriu la dreapta sau inainte".
Si, bazandu-ma pe reguli de circulatie in absenta semaforizarii intru in intersectie pe considerentul "de dreapta".

Detectorul ar fi de vina pentru ca semnul de cedeaza trecerea nu poate fi vazut nici ziua, daramite noaptea... Fotografia a fost facuta de la aprox 10m de semn acolo unde semnul de cedeaza este in sfarsit vizibil.
10-15 m chiar si la 40km/h se parcurg in cat timp?
Ce porci sunt sefii de la rutiera!
Ca sa nu mai spun ca la 3 min. distanta se afla sediul din strada Udriste iar echipajele politiei trec prin aceasta intersectie de 200 de ori pe zi.


Termeni si Conditii de Utilizare