Meteodependenta la coreeni
     media: 0.00 din 0 voturi

12.12.09
01:40
Poc!
"Hmmm..., se pare ca ai crescut in inaltime, mai, Rauwoitoare!" imi spun in sinea mea, caci pocnetul de mai sus este generat de contactul violent al capului din dotare cu marginea haionului de la Kia.
L-am deschis in mod obisnuit, am dat sa ma aplec cu aceeasi dexteritate si agilitate care ma caracterizeaza din plin, insa spre surprinderea si chiar uluiala mea, in loc sa fi vazut continutul portbagajului, am vazut niste stele din acelea crude.
Imi revin rapid, performanta buna pentru varsta mea, si ma uit la orizontul strazii. Nu, aceleasi detalii pe care le puteam observa si pana acum de la 171 cm inaltime. Sa o fi suparat pe Kiuta si dansa sa-mi fi administrat o lectie? Cum se face ca nu mai pot sa ma aplec spre portbagaj ca si pana acum?
Inchid haionul, il redeschid si constat ca se deschide pana la inaltimea capului si nu pana la inaltimea lui George Clooney .
"Hmmm..., deci n-am mai crescut ci mai degraba haionul se deschide mai putin" remarc victorios, ca cerebelul inca mai compileaza informatiile.
Asta se intampla acu' vreo trei saptamani cand a venit prima data un mesaj de frig din partea doamnei iarna.
Insa, acum doua saptamani cand temperatura si-a facut de cap pana pe la cincisprezece grade, am avut din nou treaba la portbagaj si, prevazator cu lectia invatata,am suflat in iaurt (poate fi si haion) si nu m-am repezit. Kia insa inca voia sa-mi arate ca masina domina omul si nu viceversa. Caci "poarta" portbagajului s-a ridicat semeata pana la inaltimea sigura pentru teasta mea.
Am stat, m-am gandit si mi-am zis ca am mai inebunit nitel iar apoi mi-am vazut de treaba. Maniacul, tot maniac ramane, pentru ca seara cand Dana a parcat nu m-am putut abtine sa nu ma "bag" la Kia ei. Ridic si haionul si-a facut treaba cumsecade. Mai ridic odata la mine, aceasi rezultat. "Alta data sa fii mai atent, Rauwoitoare" m-am automustrat gandindu-ma ca am fost cam repezit acum trei saptamani.
De trei zile insa, a venit frigul si intamplarea a facut sa am treaba iar la portbagaj.
Poc!
V-ati prins nu-i asa? Deci nu mi s-a parut si nici nu am inebunit. Cand vine frigul, haionul de la Kia C'eed se ridica mai putin. La a mea cel putin.
"Ei, hai, ca esti paranoic domnule" si ca sa ma linistesc, m-am lasat usor catre parcare cand a venit Dana cu Kia cea rosie.
O sa radeti. Nu am fost paranoic, caci la masina nevestei totul functiona exact ca atunci cand era cald afara. Ma uit la dosurile celor doua masini si nu-mi vine sa cred. Un haoin se ridica normal, celalalt ba.
In mod firesc am concluzionat ca aveam ceva defect la usa portbagajului, cel mai probabil, am gandit eu ca un nevrednic, macar unul din micile pistoane.
Ieri am avut comanda spre Jilava si pentru ca pana acolo treceam exact pe langa service-ul Kia am zis sa dau o raita ca sa vad cand si cum ar putea rezolva defectul.
Ajung si nenea de la garantii ma asculta calm, politicos dar usor amuzat. Inca mai povesteam, gandindu-ma cum sa nu par penibil, spunand cuiva ca ceva de la masina functioneaza prost cand e frig afara cand, de la imprimanta imi da doua pagini alb-negru.
Nu era CV-ul sau ci o instiintare oficiala, CU POZE de la KIA din Coreea, cu grafice, instiintare care explica oficial ca pistoanele de la haion au alta cursa cand este frig afara!!!!!!!!?????????!!!!!!!!??????????
Cumva asta era expresia fetei mele.
"Adica?" il intreb pe respectivul domn.
"Daca doriti, dispun imediat schimbarea lor dar vor face la fel" raspunde la doua intrebari deodata.
"Dar cum se explica asa o tampenie? Adica, in loc sa recunoasca faptul ca au un defect la aceste repere, coreenii o transforma in expunere stiintifica? Si pe urma de ce a nevestei nu face asa?"
"Se pare ca acestea sunt meteodependente. Sa stiti ca exista diferente semnificative intre modelele de acum 3 ani si cele de anul acesta" mai spune el extrem de diplomat.
"Meteo si mai cum?" ingaim.
Ridica din umeri si zambeste cu subinteles. Adica nu poate comenta, ca-si risca slujba. Insa eu am inteles bine.
Faptul ca KIA AUTO nu a invatat nimic din lectia de acum zece ani cand nimeni nu mai cumpara aceasta marca din cauza fiascoului de la piese de schimb . Va sa zica au scos pe piata C'eed facand-o asa cum scrie la carte iar intre timp cand modelul a inceput sa aiba succes, au redus calitatea unor repere (cate oare?).
Ceausescu era de vina pentru politica sa de economii si sistemul sau de achitat rate la FMI...
Astia nu. Asta este capitalism profitabil.Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare