O zi normala in trafic...
     media: 0.00 din 0 voturi

24.02.10
17:40

... daca se poate spune asa.

Cand mi-a spus nenea Zamfirescu odata, ca motivul pentru care oamenii ca mine nu emigreaza din Romania altundeva pe planeta ar fi ca, acolo lipseste adrenalina generata de mediul inconjurator, l-am crezut doar pe jumatate. Deh, orgoliu!
Hai, sa vedem, de ce incepand de azi il cred fara retineri orgolioase.

Desi au distrus perfect arterele din tara, primarii gasesc firesc sa repuna limitatoarele acelea de viteza stupide la loc pe strazi. Cu prioritate fata de alte probleme. Sa nu credeti cumva ca vreun sofer care a trecut azi pe Splaiul Unirii dinspre Mihai Bravu spre Vitan a protestat sau a incercat sa-i alunge... Nu, doar isi pregateau discursul pentru eventualitatea ca fatuca cu microfon la gura le-ar fi cerut parerea despre asfalt sau primar ceva mai incolo langa o groapa filmata din profil.
Se vede treaba ca la firma VESTA care detine monopol pe marcaje, limitatoare de prostie sau semne de circulatie in capitala, este nevoie acuta de fonduri, de s-au grabit sa puna limitatoarele asa rapid la loc.
Nu-i vorba au pus un limitator "superb" cu colorit standard "galbin" cu negru, si asa de atras de el m-am simtit ca nu m-am putut abtine sa-l trag in poza cat mi-a ajuns filmul...
Mai in spate de locul actiunii VESTA erau doi grasi de la politie in control. Ei trageau pe dreapta sau stanga pe infractorii veniti din intersectie. Nu stiu cat de firesc este sa-ti plasezi curu' la 20m de o intersectie aglomerata ca sa mai "gatui" si tu traficul dupa ce in sfarsit au primit "boii" platitori de taxe verde pe semafor, dar nu conteaza ca "boboru" nu protesteaza nici in acest caz.
Si l-au priponit pe ala cu Peugeot-ul gri. Si cand l-au identificat, s-a intamplat ca baiatul sofer la Vesta a dat si el inapoi, ca tot era in apropiere de intersectie cu volum de trafic mare dar si politai de doi bani acolo si asa mai si scrie la codu' pedepsitor de detector, ca nu dai cu spatele langa intersectie. Dar ce m-a amuzat copios a fost troznetul spoilerului si al farului de la Peugeot.

Sa vezi ce le-a bagat si politistului si aluia de la VESTA soferul amarat... Nu pot spune nici ce si nici unde... Pot doar sa subscriu la ce anume il intriga pe opritul in cauza "de ce dracu' m-ati oprit domle', ca sa intre unu' in mine?"
Ei, uite, la intrebarea asta politistul n-a stiut ce sa raspunda...
N-am mai facut alte poze din aceasta intersectie vesela dar puteti sa ma credeti ca circul a fost total pentru ca pe pod, un tramvai a lovit un Logan al unei cucoane care a crezut ca cealalta linie de tramvai este banda de urgenta pentru toante. Toti aia din tramvai urlau catre politisti sa vina sa rezolve cazul dar ei se faceau ca le intra soarele in ochi si nu vad bine ce se intampla pe pod, fiind ocupati si sa-si scoata ce tocmai le bagase tipul cu Peugeot-ul.
Mai departe nu pot decat sa ma intreb cat de eco suntem la capitolul trafic cu aceste limitatoare de viteza complet naturale si extrem de eficiente.
Sau poate ca in nemernicia mea n-am realizat ca pe Splaiul Unirii din Bucuresti s-a deschis o expozitie de limitatoare de viteza eu fiind martorul concurentei intre diferiti expozanti. Desi produsele ordinarilor de la VESTA sunt destul de bune cred ca va castiga fabricantul ECO. Ca asa-i in moda...

Scriam mai demult http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-01-13/absurdul-la-sosea.html ca Romania este singura tara din lume unde un cortegiu funerar a fost ucis de o basculanta. Ceva in genul mortul a fost calcat de masina . Dupa acest exemplu nu stiu daca sa ma consider norocos ca am prins un alt caz de analiza profunda: "sa ti se tamponeze masina cand te-a oprit spagaru' ".
In concluzie unul dintre cele mai firesti lucruri la romani este montarea de limitatoare de viteza pe drumuri cu cratere...
De aceea nu emigrez.

scuze ca nu puteti mari fotografiile pentru ca formatul de la ABLOG nu permite asa ceva; promit revansa la noul format care va fi lansat pana in aprilieComentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare