Sper sa fie doar o fictiune a mea
     media: 0.00 din 0 voturi

02.03.10
19:03
in aprilie anul trecut nu-mi dadea pace un sirag de evenimente: http://rauwoitorul.ablog.ro/2009-04-28/ciclul-firesc-al-naturii-capitalismului-de-mileniu-nou.html
am scapat de topirea calotei, de noua gripa, 2 x 9 pe Richter...
...urmatorul atentat?


Nu le mai ajunge
     media: 0.00 din 0 voturi

02.03.10
14:27
Au trecut in spatele decorului in mod natural sau prin proprie vointa de profesionist nume precum Tudor Vornicu, Alexandru Stark, Adrian Paunescu , Cristian Topescu, Marius Tuca.

Au trecut in spatele decorului descalificate de propria mediocritate nume precum Teo Trandafir, Andreea Marin, Diana Singer, Andrei Gheorghe .

Vor face acest gest fara sa vrea saltinbancii aia doi de la matinalul Antenei 1, Serban Huidu, precum si duetul asezat cu curu' permanent pe bani de la Radio Zu care, daca n-ar fi avut precum Iordanescu la nationala inspiratia de a sari vesnic in barca cu bani, n-ar fi ajuns pe acest pamant si in aceasta viata vedete manager de radio.

Domnule, de Mihaela Radulescu si Liana Stanciu se pare ca nu scapam in aceasta viata!
Sa fie clar, nu am nimic cu longevitatea generatoare de valoare constanta, dar in cazul acestor trei nume nici vorba de asa ceva.


L-am luat la ochi pe Porumboiu Jr.
     media: 0.00 din 0 voturi

01.03.10
22:09
Una dintre constantele negative ale scenaristilor si regizorilor romani de film este aceea ca, pana la 1989 descriau regimul comunist si tot ce avea acesta rau in creatiile lor in maniera subversiva iar din 1990 l-au descris cu tot ce avea acesta rau in maniera incisiva. Adica aceeasi Marie cu aceleasi si aceleasi decoruri, aceleasi si aceleasi probleme mereu impinse obsesiv pana la limita de dincolo a orizontului răului.
In general evit sa-mi dau cu parerea in ceea ce priveste creatorii de orice fel. Asta pentru ca admit ca cel care face ceva nou, este implicit mai presus decat cel care doar consuma si daca niciodata n-ai facut efortul suplimentar al creatiei, nu vad cum ai avea luciditatea si tupeul sa critici macar incercarea celui care a reusit cumva in aceasta directie.
Am rabufnit in http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-06-11/lasa-lumea-sa-vorbeasca.html , http://rauwoitorul.ablog.ro/2009-06-21/premiile-palidelor-reconoasteri.html sau http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-06-14/epilog-la-4-3-2.html exasperat fiind de constanta lipsa de curaj in a prezenta un fenomen marcat in constiinta unui popor, in deplinatatea sa, cu toata suma de generatori si nu obligatoriu "scuzat" cu clișeul "dictatorul e de vina" sau "crimele comunismului".
Dar am vazut de curând pe HBO filmul " Politist, adjectiv " in regia lui Corneliu Porumboiu . Si am ramas literalmente surprins de modernismul scenariului care cadreaza perfect cu tiparele din vest dar care cuprinde la fel de bine o poveste care pare tipic romaneasca si totusi nu e. Mai inainte de a-mi prezenta opinia strict personala este bine sa stiti ca am pornit sa vad acest film cu mintea plina de subiectivism pentru ca nu-mi place defel tatal regizorului iar secventele pe care le mai vazusem prezentau acelasi decor "numai si obligatoriu de criticat" al realitatii strazii de la noi.
Dar sa explic ce anume m-a cucerit pe mine la acest film. In primul rand se arata mai bine decat oricand ce poate insemna munca unui politai. Adica plictis, rutina searbada, adevarata activitate a politistilor de oriunde si nicidecum masini care sar in aer, gloante suierand pe oriunde, sisteme de calcul ultra-performante care ghicesc viitorul si baieti a la' Will Smith pentru care regulamentele au mereu o interpretare pozitiv romantica care-i scuza vesnic pentru derogarea de la lege. Am mai intalnit acest tip de politist in "Falling Down" in acest film rolul fiind a lui Robert Duvall insa nu se poate face o legatura intre acel film si cel al domnului Porumboiu.
Decorul biroului de lucru al politistului roman contemporan de provincie este atat de real incat te intrebi cat este film si cat documentar al realitatii. Este un film politist fara sirene de masini de politie. Este un film care te indeamna pe tine platitorul de taxe sa vezi clar diferenta intre slujbasul politist si burtosul general a carei vila este prezentata intr-un talk-show la TV.
In al doilea rand, desi nu-si propune asta, "politistul, adjectiv" a lui Porumboiu are iesiri umane, insa cumplit de umane si nicidecum moralizatoare si pilduitoare intru-spiritul legii, fapt care-l blocheaza riscant in raport cu cariera sa. Filmul propune clar sa ne gandim la faptul ca viata unui politist de la crima organizata este extrem de comuna cu a invatatorului, a mecanicului de locomotiva sau a gunoierului. Regizorul face apel la un soi de umor casnic exagerand exasperant de util si de genial faza cu mancatul ciorbei sau cu filozofatul pe tema unor versuri libidinoase din nu stiu care cantec, procedeu prin care redescoperi faptul ca atat politaiul erou pozitiv cat si regina Angliei este foarte probabil sa manace fasole si sa se si cace din cand in cand.
Dat jos de pe trepiedul superpolitistului eroul principal din "Politist, adjectiv" iti starneste curiozitatea in ceea ce priveste rezolvarea cazurilor infractionale de la noi dar chiar şi a sa ca individ, căci, neavand comportament si aranjament al decorului precum Don Johnson sau Bruce Willis, intre o portie zilnica de ciorba, munca de teren pentru urmarire si un birou cu dotari de pe vremea lui Pazvante Chioru', el isi permite luxul de a face apel la constiinta. Isi permite luxul de a-si infrunta superiorul desi, initiativa sa reflecta, rezoneaza mai degraba cu zicala "ca nuca in perete".
Din pacate izbucnirea sa foarte aprope de sufletul publicului este rapid domolita, anihilata chiar de lectia de intransigenta de la scena de final prin care temperamentul nostru latin este magistral pus la punct de doctrina profesionista. Caci, daca esti un profesionist in slujba legii nu ai timp si nici chef de constiinta. Suna brutal dar aceasta este intriga pe care ti-o lasa in grija regizorul Porumboiu la finalul filmului. Un fel de "cum va place?" dintre genul filmului american nerealist sau realitatea asa cum o ajusteaza legile de oriunde si pe care le acceptam ca fiind necesare pentru un trai civilizat. Ei bine, stimate cetatean spectator al filmului dar si al propriei tale vieti, legea se aplica corect si la obiect si este posibil sa nu-ti placa asta atunci cand aceste actiuni sunt transpuse in practica. Mai mult, este posibil, sa faci ceea ce simti ca nu-ti place sa faci, pentru leafa, pentru supravietuire.
Spuneam ca redarea vietii unui banal poilitist de provincie printr-un ultra-realism precum scena cu mancatul (ati observat ca eroii americani sau chiar faimosul James Bond nu mananca, nu-i doare vreo masea, nu le arde vreun bec in casa, nu-i inunda nimeni si nici nu fac pana de cauciuc la fel de des precum "muritorii") este de mare efect, daca nu gresesti si-i dai interpretarea de tip "la ce bun sa-l vad mancand ciorba, mai bine ar trage cu pistolul." Ei bine acest realism al ideii vietii casnice a unui politist luat separat si tot ar merita un premiu acordat acestui film.
Alte momente geniale sunt cu siguranta rapoartele scrise de mana si afisate pe ecran (personal n-am mai vazut asta intr-un film), felul in care secretara comandantului face rost de un DEX cu toate derivatele acestei scene intr-o sectie de politie precum si magistrala demontare cu ajutorul dictionarului a notiunii de constiinta cu care rabufnesc mai inainte de orice latinii.
Asadar, l-am luat la ochiul meu video pe Corneliu Porumboiu si, din punctul meu de vedere il calific asa, "Porumboiu, foarte bun!"


Jeane, Jeane...
     media: 0.00 din 0 voturi

01.03.10
16:01
Despre morti numai de bine zice vorba veche. In plus daca mortii au o semnificatie istorica sau culturala lasa pe langa faptele lor si numele pentru a fi dat unor strazi.
In Bucuresti exista strada Jean Louis Calderon. Numele aduce aminte de ziaristul francez cazut in calitate oficiala de jurnalist pentru evenimentele din decembrie 1989.
Ce nu aduce aminte aceasta strada este o suita de enigme legate de fiinta celui numit asa.
Uite, de exemplu, s-a spus ca Jean Louis Calderon era ziarist francez acreditat la Bucuresti.

NICI O AGENTIE DE PRESA, TRUST MEDIA, ZIAR, REVISTA, RADIO LOCAL DIN FRANTA NU A RECUNOSCUT VREODATA CA AR FI AVUT VREUN JURNALIST CU ACEST NUME ACREDITAT IN ACEA PRIOADA LA BUCURESTI.

Jurnalistul a fost inhumat pe teritoriul romanesc pentru ca,

NIMENI NU I-A RECLAMAT RAMASITELE PAMANTESTI VREODATA PANA AZI.

Dragii mosului, cum sa va explic mai bine, ca sa nu ne simtim raniti in sentimentul nostru revolutionar si iliescian? De ce mi-e greu sa explic? Pentru ca,

O ASEMENEA SITUATIE NU ESTE CUNOSCUTA SAU COMPATIBILA PE TERRA DECAT PENTRU CAZUL SPIONILOR CARE ACTIVEAZA NEOFICIAL.

De aceea cred ca uciderea respectivului om pe numele Jean Loius Calderon a fost o chestie studiata, respectivul fiind probabil filat si cunoscut pentru adevarata sa profesie.
Ce bine ca avem o strada cu numele sau...


Constanta calitatii la BCR
     media: 0.00 din 0 voturi

01.03.10
10:02
Se prea poate ca eu sa fiu extrem de ghinionist intalnind numai defecte ale retelei BCR in relatia de card. Sau, se prea poate ca serviciile lor electronice sa fie de rahat.
Va jur ca anuntul era deja lipit acolo!Apropo de cutremur
     media: 0.00 din 0 voturi

28.02.10
22:32
numai cui crede ca-i foloseste:

http://rauwoitorul.ablog.ro/2009-04-27/daca-aveti-sange-rece.html

http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-07-27/sarit-de-pe-fix.html - pentru cei din teritoriul romanesc.

ca un mic rezumat, in eventualitatea unui mare cutremur si implicit a inchiderii pe durate de timp mari a alimentarii cu energie electrica , s-ar intampla asta:
1. cad retelele de cablu cu tot ce au acestea (RCS si UPS nu au solutii de backup)
2. cad retelele de GSM, sau cel putin nu raman in functiune decat releele aflate pe structuri cu rezerva alternativa de alimentare cu energie (foarte putine de altfel); pe de alta parte invazia spre apeluri sau sms de la Craciun de exemplu, cand retelele cad total timp de 10-15 minute, face dovada a ceea ce s-ar intampla daca populatia abonata ar dori sa ceara ajutor sau sa-si contacteze rudele dupa 30-60 secunde de cutremur de 7 sau peste aceasta valoare.
3. reteaua Romtelecom ar fi singura cu o capacitate de transmisie de pana la 75% cu conditia sa aveti in cazul celor pe care veti dori sa-i contactati, persoane care mai au pe langa ele serviciul terestru de comunicatie voce;
4. posibile retele alternative precum Dial Telecom sau Idilis ar putea functiona, aria de acoperire fiind insa limitata pentru ca clientii acestor retele sunt cu preponderenta cladiri cu centre de afaceri
5. telefoanele cu acces direct la satelit vor ramane functionale

chiar daca multi parveniti de stil nou vor spune ca in imagini vad un telefon ceausist si un telefon ultra-modern, vestea trista vine de acolo ca primul ramane in functiune daca "pica" curentu' cel putin pana cand sunt distruse cablurile sau chiar centrala la care este racordat, in timp ce ultramodernul moare la datorie imediat cum i s-a stins lumina.
chiar daca veti fi langa un telefon Romtelecom, retea terestra alternativa sau veti avea un mobil pe satelit ganditi-va ce aparat are langa ea persoana sotiei, sotului, copilului, parintelui dumneavoastra, siiiii.....
nu uitati ca in ultimii 20 de ani "ne-au inlocuit" telefonul functional doar prin racordare la retea cu cele care sunt operabile atata vreme cat exista curent electric ...


Imagini care arata mult mai mult
     media: 0.00 din 0 voturi

28.02.10
14:59
Asa arata inca infrastructura de drumuri a unei tari lovite de 8,8 Richter? Cu exceptia podului cazut, drumul este perfect?

Stiu ca ma veti acuza ca a doua imagine este din Bucuresti, Calea Vacaresti, va asigur ca tot Chile este. Cu diferenta ca acolo a fost cutremur.

O artera principala din Santiago a doua zi dimineata. Ce pacat ca Magheru nu va arata la fel dupa urmatorul cutremur din Vrancea.


Tsunami-ul care sufoca
     media: 0.00 din 0 voturi

28.02.10
12:39


Dupa sclifoseala aia numita valentainsdei cel mai mult imi provoaca greata campaniile de tip moda de ajutorare a nu stiu cui de nu stiu unde fara sa am habar daca chiar trebuie sa "ma bag in seama" cu asta.
Este posibil ca mesajul meu sa provoace sila si sa sugereze lipsa de omenie dar va asigur ca nu este deloc asa.

Stire: "RICA RADUCANU SI ALTE CATEVA SOMITATI DE LA NOI AU INCEPUT SA ORGANIZEZE UN VIITOR SANTIER DE LOCUINTE PENTRU HAITI". Adica, ce are sula cu prefectura?

Sa nu fi observat oare Rica Raducanu si alte somitati de la noi cati copii in faza terminala au nevoie de 20.000 de euro ca sa traiasca mai apoi inca 50 de ani? Asa de inalta este pozitia somitatilor de la noi de au ajuns sa se indrepte tocmai spre Haiti, nebagand de seama ca pentru a ajunge acolo, calca strivind in picioare pe muritorii cu zile ai natiunii lor?

Ma uit la imaginile de la TV. Cele din Chile.
Si vad urmatoarele: infrastructura grav avariata DAR EXISTENTA, structuri locuibile grav avariate DAR EXISTENTE, si, mult mai important vad utilaje bine alese si aparute rapid la locul multor dezastre, vad politisti si pompieri care cu mult calm incearca sa ia primele masuri, vad oameni care isi organizeaza noul trai provizoriu pe strada incercand sa salveze orice este posibil de salvat.

Ma uit la arhiva recenta TV. La imaginile din Haiti.
Si vad urmatoarele: aproape nici un fel de infrastructura si de aceea paralizie totala a miscarii transportului de orice tip, structuri locuibile atat de precar concepute ca te intrebi de ce nu au cazut la prima pala de vant, NICI UN FEL DE UTILAJE SI NICI UN FEL DE STRUCTURA DE INTERVENTIE, barbati in putere care prefera sa zbiere cu lacrimi in fata cameramanilor in loc sa inceapa sa faca dracului ceva, copii calcati in picioare de adultii care urla necontenit numai ei stiind dupa ce, copii lasati la coada cozii cand vine vorba de alimente si apa, hoti si vandali parca mai numerosi decat sinistratii gata sa completeze unda mortii starnita de uriasul seism daca nu le dai ce ai...

Si ma intreb, sunt imagini filmate pe planete diferite?
Azi a prezentat CNN o filmare particulara dintr-un apartament din CHILE. Pare impresionanta nebunia de a porni o camera video atunci cand blocul tau se leagana la 8,8 grade dar nu asta a impresionat echipa de la CNN. Ci faptul ca traducand vorbele in spaniola auzite in fundalul inregistrarii, chilienii respectivi dovedeau o educatie si o civilizatie extraordinara facand apel la calm si apeland la cunostintele de instruire anti-seism de a se aseza in locurile declarate ca fiind mai sigure ale casei.

Cum se defineste contrastul dintre criminalii sinistrati din Haiti si reactia extrem de civilizata in faza dezastrului din Chile?
Cum se poate interpreta cu mijloacele educatiei medii la nivelul planetei noastre reactia atat de diferita a doua popoare lovite de acelasi tip de cataclism?
Cum trebuie analizata balanta intre cazurile numeroase de pradare, jaf si crima din Haiti si cazurile razlete si inerente intr-o astfel de situatie din Chile?

Iar daca eu trebuie sa iau 1000 de euro din economiile noastre ca sa incerc sa ajut, catre cine sa indrept ajutorul meu? Catre lipsa totala de educatie si civilizatie, catre involutia stătută a unora sau către cei care au primit greaua lovitura in incercarea lor de a sta la un nivel sanatos de educatie si civilizatie?

Se prea poate ca simturile mele sa dea dovada de superficialitate abdicand de la pricipiul atat de simplist tip "toti suntem in aceeasi oala si de aceea trebuie sa ne ajutam in mod egal. Ranitul haitian nu este cu nimic mai prejos decat ranitul chilian".
Abdicarea insa imi vine de acolo de unde consider ca ranitul haitian este o victima colaterala a unui sistem, al unei natiuni care n-a dorit nimic mai mult de la viata si care-ti lasa ferma convingere ca pana la viitoarea lectie de acest fel nici macar nu se va gandi sa-si faca temele mai bine.
Si atunci de ce sa nu discern atent catre cine imi indrept ajutorul la un moment dat? De ce sa nu ma intreb cine merita cu adevarat acel ajutor?

Intr-unul din episoadele seriei a patra din " Anatomia lui Grey " este vorba de o cursa ciclista ilegala din Seatle in care ciclistii distrug mediul inconjurator, ranesc pietonii nevinovati si se rănesc pe ei insisi, doar pentru a primi bere gratis de la o carciuma aflata la finalul de traseu. Bineinteles ca idiotii participanti ajung la spital iar unul dintre personajele serialului defineste acest deznodamant ca fiind "selectie naturala". Sincer n-as fi crezut ca cenzura americana va permite difuzarea acestui moment din serial dar replica n-a fost anulata.

Sarind insa la exemplul diametral opus dintre Haiti si Chile, nu cumva selectia naturala a decis comportamentul radical diferit a doua natiuni si, prin urmare dreptul meu de veto in ajuta sau nu pe cineva capata o alta valoare poate usor cinica dar echilibrata?
Asa cum sunt decis sa nu ajut vreodata Turcia unde de fiecare data oamenii mor la cutremure din acelasi motiv, casele in care stau sunt mereu facute "la furt" prin economii stupide si nerespectare crasa a planurilor de construcite, la fel nu cred ca doresc sa ajut Haiti. Pentru simplul motiv ca as pune umarul la functionarea unui perepetuum mobile al superficialitatii, al anti-progresului al lipsei totale de vointa in a se asigura ca data viitoare vor avea macar un plan de a-si conserva mai bine conditia si conditiile de viata. Sunt ferm convins ca, desi de neacceptat, cinismul meu imi va da dreptate la urmatoarea incercare mare a naturii pentru Haiti.

Voi dona insa catre ambasada Chile din Bucuresti orice ar putea sa ajunga rapid si rentabil acolo departe in America de Sud . As dori ca la urmatorul mare seism din zona Vrancea sau zona Banatului noi, romanii, sa avem macar 50% din modul de reactie pe care l-au dovedit live cei din Chile.

De aceea concluzionez, in pericol de a nu fi perceput corect de catre orice cititor, ca ar fi bine sa-i anunte pe scarbosii de la televiziunile din Romania ca nici un fel de Tsunami nu va ajunge pana la Dambovita, desi mult si-ar dori asta, si ca, singurul Tsunami care loveste dupa tragedii ca cele din Haiti este cel sufocant generat de lene, superficialitate, autocomplacere in mediocritate, nesimitire totala in fata evolutiei firesti ce ar trebui sa fie dorinta oricarui popor, care inunda efortul constant al celor care au imbratisat notiunea de civilizatie si de educatie mai mult decat notiunea "sa ne ajute Domnul cumva!"

P.S.
daca v-ati uitat pe legatura CNN de la inceput, ati incercat cumva sa o vedeti pe Alesandra Stoicescu de la Antena 1 facand acelasi lucru live? Sau pe blonda aia proasta de bubuie de la Stirile PtoTV? Nu ati reusit sa va imaginati? Uau! Nici macar pe Catalin Radu Tanase sau una din tinerele sexoase de la sport?
Oricum prima televiziune care va folosi tehnologia touch pe un monitor mare va fi Pro TV, sunt sigur.


Un donator preferential
     media: 0.00 din 0 voturi

28.02.10
12:34
Stiti cine nu se regaseste defel pe listele cu donatori pentru ajutorarea populatiilor aflate la ananghie de orice tip?
FONDUL MONETAR INTERATIONAL.
Deci, daca nu exista dobanda, nu exista bani/


Un fel de imaginea lumii de azi
     media: 0.00 din 0 voturi

26.02.10
15:59
Am ramas surprins de mutatia tehnic-genetica a "profesionistilor" media de la noi fata de stirea cu imbulzeala de la noul mol de la Piata Sudului.
Pentru prima data in ultimii zece ani a razbatut in eter intrebarea "de unde dracu au romanii bani, si mai ales de ce in timpul crizei ii au, si-i mai si cheltuie neostenit?"
Caci vanzoleala de la noul mol n-a tinut in primele trei ore de la deschiderea portilor ci pana noaptea tarziu. Iar imaginile au aratat clar ca nu familia Casuneanu, Nastase, Hrebenciuc, Mazare sau Basescu a dat navala la şoping, ci oameni care dupa vorba, dupa straie, se incadreaza la rubrica "saracii care abia mai au, dupa ce manca".
Veti spune: "bai Rauwoitorule, vezi ca aia au dat ieri plasma de 4000 de lei cu doar 1000 de lei! ce voiai, sa nu-si traga si romanu' nevoias un lucru bun la pret mic?"
RASPUNSUL MEU va fi intotdeauna la acest tip de intrebare: DA!
Cand esti nevoias se presupune ca:
1. nu ai cei 1000 de lei la indemana si nici nu te indatorezi cu ei pentru o plasma;
2. daca ai 1000 de lei la indemana nu-i dai pe plasma;
3. copii au nevoie de mancare;
4. intretinerea trebuie platita caci altfel iti scoate RADET casa la licitatie;
5. copii sau chiar tu, aveti nevoie de o haina mai buna, de o unealta mai buna pentru viitorul loc de munca ce acum nu este sau tinde sa dispara, SI NICIDECUM DE O PLASMA MAI BUNA!
Repet, nu calcatul in picioare m-a surprins ci perplexitatea corifeilor TV.
Altfel, fac parte din categoria minoritara a celor care cred cu tarie cu nu romanii au inventat furtul, furatul propriei caciuli sau imbulzeala stupida la aruncat cu bani pentru a-i imbogati constant numai pe unii si a plati statului TVA.
Nu!
De ce spun asta? Pentru ca imi aduc aminte de stirile de acum cativa ani cand la New York niste FOARTE MULTI imbecili stateau la coada cu multe nopti in avans pentru a-si cumpara un telefon banal facut de cei de la Apple Computer, "celebrul" IPHONE.
Desigur pasiunea in combinatie cu o anumita varsta poate genera si actiuni impulsive dar in acel caz, idiotii intervievati pe asfalt la 3 dimineata, asteptau sa dea 350-450 de dolarei pe un telefon care nu avea nimic in plus fata de alte unelte similare de mult existente pe piata. La data respectiva era revolutionar numai sistemul de operare care stapanea cu mult mai bine decat aplicatiile similare Microsoft sau Symbian tehnologia de tip TOUCH.
In rest IPHONE la primul model nu avea Internet, videotelefon, transformarea terminalului in modem de mare viteza si multe altele. Fiind in domeniul IT am ramas prostit de prostia celor care elogiau o unealta cu mult in urma creatiilor similare de la Sony Erricsson sau HTC. Nu mi-a venit sa cred cat de usor acceptau prosteala si vrajeala publicitatii cei care stateau la coada.
Un alt exemplu ar fi cel cu cinematografele. Se lanseaza cutare productie si imediat mi se comunica faptul ca in primele zile de la debut filmul are incasari de 40 milioane dolari numai in America. Daca este sa facem un calcul simplu si sa luam un pret de 10 dolari biletul de cinema, atunci aflam ca in numai 3-4 zile 4 milioane de oameni n-au avut altceva mai bun de facut decat sa dea buzna la cinematograf. Filmul poate reprezenta o pasiune, o placere dar tot nu inteleg de ce dracu trebuie sa-mi iau bilet chiar in prima zi dupa lansare ca si cum ar fi editie limitata .
Se poate vedea asadar ca imbulzeala la spart bani este un fenomen mondial, diferita fiind numai forma mai mult sau mai putin elevata prin care mase mari de oameni comuni aleg sa-si faca praf rapid economiile.
Pe vremuri un producator de arta, masini, canapele se muncea din greu sa acapareze piata si implicit incredera clientilor. Astazi insa stam la coada anticipat fara a avea macar garantia ca asteptarile noastre vor fi macar satisfacute ca sa nu vorbesc aici de "cu mult depasite".
Altfel, calcarea in picioare de ieri de la mol din Romanica Pietii Sudului nu este ceva nou. Am mai scris despre ea mai demult: http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-03-16/republica-aglomerata.html

De aceea am senzatia ca nu voi vedea faimosul Avatar in aceasta viata. Nu-mi place fenomenul cultural de turma. Nu-mi place sa vad un film anuntat ca epocal cu mult inainte ca regizorul sa spuna faimosul "TAIATI!".
Mai degraba cred ca am sa merg la librarie sau biblioteca sa aflu ce sta in spatele unei carti pe care n-a citit-o inca jumatate din planeta.


IncompLetentii
     media: 0.00 din 0 voturi

25.02.10
23:42
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.


Pa! Pa!


Acu' vreo doua ierni scriam despre cazul mercedesului facut praf pe undeva prin sectorul 3 datorita unui bloc de gheata cazut de pe acoperis de la inaltimea de 15m. Tocmai se daduse un nou decret feroce local prin care locatarii erau obligati sa plateasca servicii de degajare zapada si gheata la kilogram de pe streasina casei, daca nu erau in stare sa faca asta cu propriile forte.
In blocul vechi cu pricina s-a intamplat ca locuiau numai pensionari cu ajutor de la stat pentru intretinere si pentru care plata utilajului prigonian era atat de scumpa incat mai degraba pensionarii isi taiau venele decat pensia. Si uite asa s-a constatat ca in capitala pot exista imobile in imosibilitate implicita de plata si respectare a deciziilor primariei. Tot asa s-a constatat si faptul ca nu s-a avut in vedere ca un "rau" platnic si locuitor al urbei s-ar putea afla in dubla situatie de insolventa dar si incapacitate de lucru efectiv, caci numai cateva exemple la nivel mondial arata faptul ca la peste 60 de ani de viata mai este posibil cataratul pe acoperis.
Si uite asa specialistul platit pentru decretari al primariei a realizat ca decretul emis nu "se concentra" la toata suma de probleme, actul in sine dovedind o superficialitate in gandire dar si in acoperirea completa a unei chestiuni administrative.
Asadar tipu' cu mercedesu' a dat din umeri, a dat cu subsemnatul la asigurator iar legea a dovedit de la primul pas faptul ca este lovita de nulitate.
Principiul mediocru de concepere al acesteia arata clar ca ganditorii din primarie au analizat numai prin prisma unui duble idei zamislirea respectivei legi: "daca locatarul nu are bani, atunci are muschi" .
"Cum, ce s-a intamplat? Avem o paguba la o masina zdrobita? Pai sa plateasca locatarii ca tocmai am dat o lege buna! Cum? Sunt pensionari cu media de 400 lei lunar per pensie si nici nu pot sa se catare la 15 m altitudine? E dovedit? Aoleu, nu ne-am gandit. Asta e..."

Cazul cu recidivistii pusi in libertate conditionata, vesnic constatati ca fiind reintrati imediat in fostele lor ocupatii si adus in actualitate de presa la zi, seamana leit cu exemplul de mai sus. Pare ca soarta vrea cu tot dinandinsul sa-mi dea dreptate atunci cand sustin ca stema noastra nationala este cercul vicios.
Pentru ca legea este bine intocmita si in acest caz, bine intentionata insa un mic amanunt a scapat de sub control. Cum anume il obligi pe infractor sa-ti stie de frica dupa eliberarea conditionata si aflarea sa in libertate. Cum controlezi miscarile sale pentru ca, nu-i asa, uneori prea multa libertate, strica. Faptul ca a scapat tocmai acest mecanism din atentia legiuitorului ma face sa vad un fel de mentalitate profesionala incompleta care apoi genereaza la scara larga incompetenta si mai ales blocaj al logicii in societate.

Mircea Badea sustine ca aceasta situatie este ca urmare a faptului ca totul se face de spoiala, de ochii lumii. Eu il contrazic! Daca ar fi asa, asta nu ar fi un impediment in a acoperi complet cadrul controlat de orice lege. In a fi constient de toate aspectele pe care vrei sa le controlezi intr-o situatie bine definita si, mai ales in a prevedea solutii pentru eventualele si umanele omisiuni. Ar fi numai problema delasarii in aplicarea legii. Dar, in cazul Romaniei, a devenit o constanta buturuga mica ce apare si loveste precum omul invizibil.
Cel putin in aceste doua cazuri enumerate in mod rauwoitor, fireste, este vorba de incompetenta clara in a avea habar de domeniul pe care am fost desemnat sa-l controlez, sa-l administrez, dovada ca nimeni nu a fost amendat pentru gheata cazuta de pe acoperis din 2008 pana azi si asta pentru simplul fapt ca nu au gasit solutia in cazul blocului cu pensionari saraci si medie de varsta 70. Pare ca ceva anume sta tot timpul in calea rularii complete a unui mecanism, altfel verificat ca funcional si cu randament la altii.


O zi normala in trafic...
     media: 0.00 din 0 voturi

24.02.10
17:40

... daca se poate spune asa.

Cand mi-a spus nenea Zamfirescu odata, ca motivul pentru care oamenii ca mine nu emigreaza din Romania altundeva pe planeta ar fi ca, acolo lipseste adrenalina generata de mediul inconjurator, l-am crezut doar pe jumatate. Deh, orgoliu!
Hai, sa vedem, de ce incepand de azi il cred fara retineri orgolioase.

Desi au distrus perfect arterele din tara, primarii gasesc firesc sa repuna limitatoarele acelea de viteza stupide la loc pe strazi. Cu prioritate fata de alte probleme. Sa nu credeti cumva ca vreun sofer care a trecut azi pe Splaiul Unirii dinspre Mihai Bravu spre Vitan a protestat sau a incercat sa-i alunge... Nu, doar isi pregateau discursul pentru eventualitatea ca fatuca cu microfon la gura le-ar fi cerut parerea despre asfalt sau primar ceva mai incolo langa o groapa filmata din profil.
Se vede treaba ca la firma VESTA care detine monopol pe marcaje, limitatoare de prostie sau semne de circulatie in capitala, este nevoie acuta de fonduri, de s-au grabit sa puna limitatoarele asa rapid la loc.
Nu-i vorba au pus un limitator "superb" cu colorit standard "galbin" cu negru, si asa de atras de el m-am simtit ca nu m-am putut abtine sa-l trag in poza cat mi-a ajuns filmul...
Mai in spate de locul actiunii VESTA erau doi grasi de la politie in control. Ei trageau pe dreapta sau stanga pe infractorii veniti din intersectie. Nu stiu cat de firesc este sa-ti plasezi curu' la 20m de o intersectie aglomerata ca sa mai "gatui" si tu traficul dupa ce in sfarsit au primit "boii" platitori de taxe verde pe semafor, dar nu conteaza ca "boboru" nu protesteaza nici in acest caz.
Si l-au priponit pe ala cu Peugeot-ul gri. Si cand l-au identificat, s-a intamplat ca baiatul sofer la Vesta a dat si el inapoi, ca tot era in apropiere de intersectie cu volum de trafic mare dar si politai de doi bani acolo si asa mai si scrie la codu' pedepsitor de detector, ca nu dai cu spatele langa intersectie. Dar ce m-a amuzat copios a fost troznetul spoilerului si al farului de la Peugeot.

Sa vezi ce le-a bagat si politistului si aluia de la VESTA soferul amarat... Nu pot spune nici ce si nici unde... Pot doar sa subscriu la ce anume il intriga pe opritul in cauza "de ce dracu' m-ati oprit domle', ca sa intre unu' in mine?"
Ei, uite, la intrebarea asta politistul n-a stiut ce sa raspunda...
N-am mai facut alte poze din aceasta intersectie vesela dar puteti sa ma credeti ca circul a fost total pentru ca pe pod, un tramvai a lovit un Logan al unei cucoane care a crezut ca cealalta linie de tramvai este banda de urgenta pentru toante. Toti aia din tramvai urlau catre politisti sa vina sa rezolve cazul dar ei se faceau ca le intra soarele in ochi si nu vad bine ce se intampla pe pod, fiind ocupati si sa-si scoata ce tocmai le bagase tipul cu Peugeot-ul.
Mai departe nu pot decat sa ma intreb cat de eco suntem la capitolul trafic cu aceste limitatoare de viteza complet naturale si extrem de eficiente.
Sau poate ca in nemernicia mea n-am realizat ca pe Splaiul Unirii din Bucuresti s-a deschis o expozitie de limitatoare de viteza eu fiind martorul concurentei intre diferiti expozanti. Desi produsele ordinarilor de la VESTA sunt destul de bune cred ca va castiga fabricantul ECO. Ca asa-i in moda...

Scriam mai demult http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-01-13/absurdul-la-sosea.html ca Romania este singura tara din lume unde un cortegiu funerar a fost ucis de o basculanta. Ceva in genul mortul a fost calcat de masina . Dupa acest exemplu nu stiu daca sa ma consider norocos ca am prins un alt caz de analiza profunda: "sa ti se tamponeze masina cand te-a oprit spagaru' ".
In concluzie unul dintre cele mai firesti lucruri la romani este montarea de limitatoare de viteza pe drumuri cu cratere...
De aceea nu emigrez.

scuze ca nu puteti mari fotografiile pentru ca formatul de la ABLOG nu permite asa ceva; promit revansa la noul format care va fi lansat pana in aprilie


Refulare de seara - 59
     media: 0.00 din 0 voturi

22.02.10
00:04
Aveti idee ca de cand cu criza mondiala nici un club de noapte de pe Pamant nu a dat faliment?
Si nici cand planeta a fost in pericol "ecologic" aceasta ramura economica n-a dus-o prea rau.
Ca oamenii "bea" de necazul cu ozonul sau criza mai pot intelege. Da' de unde are oamenii care "bea" si se uita la dansatoarele animatoare banii necesari?
Sau sunt in cumplita eroare si nu mi-am dat seama ca populatia cluburilor de noapte din Tailanda pana la Bacau via Las Vegas o fi reprezentata de angajatii F.M.I.? Ca numai aceasta institutie pare sa aiba bani perepetuu...

Mi-aduc aminte de o ironie a cutremurului din 1977 fara o legatura directa cu refularea mea. La Bucuresti au cazut blocuri importante peste cofetariile Casata, Scala si Nestor insa nici o carciuma n-a avut macar tencuiala crapata...


Aceeasi intrebare simpla
     media: 0.00 din 0 voturi

21.02.10
23:58
Lipsa de lichiditati este principala cauza a crizei economice mondiale. Guvernele "n-are" cica banii necesari relansarii economiilor lor. Si atunci sunt nevoite sa se imprumute cu umilinta in glas si in suflet de la F.M.I.
Nu ne explica nimeni NICIODATA de unde are F.M.I. bani in permanenta pentru imprumutat popoare mai mult sau mai putin solvabile.
Daca economia Terrei merge prost si spre faliment de unde banii F.M.I.? Ce politica economica are la indemana aceasta organizatie fiscala, de este singura entitate economica vesnic capabila si dezinvolta in a imprumuta numai afaceri falimentare sau in decadere fara posibilitate de revenire?


20
     media: 0.00 din 0 voturi

21.02.10
19:29
Simpla enumerare pornita de la faptul ca nu am inteles de ce Radu Mazare este atat de mult adus pe micul ecran din vara pana azi cand s-a terminat congresul PSD:

0. in noaptea de 23.12.1989 un permis semnat la Bucuresti de Ion Iliescu ii permitea acces deplin in arhivele securitatii Constanta unui domn numit Traian Basescu
1. in partea timpurie a lui 1990 la Constanta Ion Iliescu sare la gatul unui jurnalist rau de gura si partizan al opozitiei si-i striga celebrul "MAI ANIMALULE!"
2. s-a intamplat ca opozantul ziarist sa se numeasca Radu Mazare
3. s-a intamplat ca dupa ce a fost luat de gat de Iliescu obscurul Mazare, sa devina foarte citit in zona de catre simpatizantii tip Piata Universitatii din Constanta
4. s-a intamplat ca el sa preia controlul gazetei la care lucra ca jurnalist si sa inceapa sa-i dea in gat pe acolitii FSN din Constanta sau Tulcea
5. am sa va rog sa nu uitati ca din Constanta s-a transferat catre diferite guverne de la Bucuresti si un distins marinar numit Basescu intre 1991 si 1997
6. s-a intamplat ca Radu Mazare sa fie ales primar avandu-i la mana pe cam toti "patatii" din judet prin ziarele si posturile sale radio-TV
7. s-a intamplat ca Traian sa "vina la primarie" in Bucuresti
8. s-a intamplat ca Radu sa intre tocmai in PSD-ul lui Ion Ilescu cel care ii strigase "mai animalule!"
9. mai bine animal decat prostanac ar fi concluzia fireasca, nu-i asa?
10. s-a intamplat ca Radu Mazare sa aiba parte numai de prezentari TV favorabile chiar daca acestea aveau uneori conotatii nefavorabile
11. s-a intamplat ca averea lui Radu Mazare sa creasca odata cu trecerea timpului
12. s-a intamplat ca si averea lui Basescu sa creasca la fel
13. s-a intamplat ca ambele averi si mai ales cresterea acestora sa fie supuse atentiei publicului ca fiind "extrem de firesti" pentru asa oameni destoinici (un pic de zarva s-a facut pe tema averii lui Basescu la Antene dar si acolo rolul era unul de aducere de voturi prin audienta si impact negativ)
14. s-a intamplat ca ceea ce era previzibil inca din 2006 sa se indeplineasca conform planului - Traian Basescu x 2 mandate
15. s-a intamplat ca Radu Mazare a devenit mai vesnic decat marea la primaria din Constanta
16. s-a intamplat ca un congres a trebuit sa aiba loc pentru scoaterea din scena a prostanacului
17. s-a intamplat ca Radu Mazare sa-l infrunte pe Marean fata de asa-zisa lupta pentru sefia partidului asa-zis rosu
18. s-a intamplat ca Radu imbracat in uniforma sa arate cine tre' sa devina noul sef si asa a iesit
19. s-a intamplat ca Ion Iliescu sa aiba un permanent contact cu aceste intamplari

Este acesta un scurt rezumat al celor 20 de ani brucanieni. Este timpul sa ne luam putin privirea de la centrul afacerilor cu putere al securistilor de la Cluj si sa ne indreptam atentia catre detasamentele cu cadre de nadejde comandate la Constanta.
Si mai este timpul sa luam la cunostina despre viitorul presedinte al Romaniei. Asta numai daca Ion Ilescu n-a hotarat ca pionierul si mai apoi utecistul, desigur de tip nou, Ponta sa fie doar un pion de decor pentru noi manevre monolit ale unui batran buldozer rusesc.
Desi nu cred ca l-au "infiintat" numai pentru un decor maret la un oarecare congres al anului 2010.


IMBECILILOR!
     media: 0.00 din 0 voturi

21.02.10
19:15
Una dintre cele mai mari si mai grele tampenii pe care o sustin unii dintre romani, dar mai ales romanii care sunt angajati la televiziuni, este cea care explica inmultirea jafurilor de oriunde din Romania ultimelor 16 luni prin prisma traiului greu si a crizei.
Cred ca nu a fost emisa pe gura o mai mare idiotenie ca aceasta in ultimii ani!

Atunci cand ii mai prinde pe unii dintre autorii acestor jafuri, politia prezinta prin raportul ei recidivisti sau indivizi care nu au avut si nici nu vor avea vreodata legatura cu traiul nevoias. Oameni care furau, jefuiau si acum 10 ani si acum 5 ani si o vor face si peste 15 ani de acum inainte dupa ce vor fi fost eliberati din parnaie.
Jaful de la Brasov, cel din pasul Gutai, au fost dovedite ca fiind opera unor baieti care numai pentru organizarea jafului si aveau nevoie de averi pentru dotari si desfasurarea actiunii lor.

De cand a ajuns atat de necesara inocularea in creierele noastre a ideii, ca ultima sansa a unui om sarac este jaful?
IMBECILILOR de la TV si oriunde! Mai scutiti-ne!


Iesiti cumva din hibernarea mintala!
     media: 0.00 din 0 voturi

20.02.10
11:27

Am rugamintea sa trimiteti aceasta idee mai departe, daca va aflati in situatia in care sunteti convinsi ca mai trebuie si o riposta din cand in cand.

Si am sa fac referire cel putin la doua din temele recente:

1. L-au prins pe saltinbancul ala de Oprescu cu pisica in sac fata de "bunul mers" al lucrurilor intr-o primarie cand vine vorba de astaltari. Nici un fel de reactie nu a aparut din partea bucurestenilor.

PROPUN: DE CATE ORI TRECETI PRIN FATA PMB APASATI TARE CLAXONUL!

2. Reclamele din salile de cinema nu-si justifica prezenta si insulta dorinta unui act de cultura a cetateanului roman., pentru ca acesta deja a platit produsul pentru care se afla acolo. Pentru ca nu este stipulata prezenta reclamei nicaieri pe biletul de intrare iar in acest caz se calca legea pentru ca va este impus un al doilea produs pe langa celalalt, PROPUN:

RIDICATI-VA IN PICIOARE SI PROTESTATI FATA DE RECLAMA DIN SALA DE CINEMATOGRAF IAR DAC CEILALTI PAR SA NU INTELEAGA, EXPLICATI-LE CE TOCMAI AM ARGUMENTAT IN CONTEXT.

Daca veti raspandi prin email aceasta idee s-ar putea sa constatati satisfacuti ca oamenii vor si schimbari in viata lor dar au nevoie de un mic imbold.

SFAT: nu asteptati sa va confirme Mircea Badea asta; de cate ori comenteaza domnia sa "absolut nevinovat" ca a mai vazut un film "la MOL" automat filmul respectiv are vanzari mai mari la bilete; in acest caz mi se pare ciudata dorinta domnului Badea de a le vedea la molurile pe care apoi are grija sa le critice eficient...


Aha, nu numai romanii 'este niste boi', ca suporta...
     media: 0.00 din 0 voturi

20.02.10
02:25
Printre semnatarii acestei petitii am intalnit si numele Paul Ailincai care face o observatie pertinenta, domnia sa nefiind in tara de multa vreme din cate inteleg:

Am scris in 2007 http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-01-03/mici-potlogarii-la-mol.html si se pare ca nimic nu s-a schimbat.
Oameni buni, cand aveti de gand sa mai impuneti si alt mod de a se imbogati snapanilor de tip Adrian Sarbu?


Detectoru' loveste din nou!
     media: 0.00 din 0 voturi

20.02.10
01:52
Asta este Bucurestiul dupa care ma omor nespus. Asta este imaginea tip oglinda in care vad chipul nostru satisfacut de mediocritate, pentru ca:
- nici un apel nu este inregistrat la Primaria Sector 1 pentru a denunta aceasta porcarie;
- nici un apel nu este inregistrat la Politia Rutiera pentru a denunta aceasta porcarie;
- nici un echipaj de nici un fel de la Politia Romana nu pare sa fi observat aceasta porcarie (desi trec cu duimul de la circulatie, de la comunitara si de la dracul sa-i ia!);
- nici un slujbas administrativ cu sau fara sporuri nu pare sa fi oservat aceasta porcarie desi sunt multi tocmiti ca sa vada neregulile din strada

Sau, si asta este cred eu adevarul insuportabil, niciunuia dintre noi nu-i pasa ori poate ca nici macar nu vedem... Dar de plans, suntem campionii planetei!
Sa ma mir cumva ca aceasta anomalie se afla in sectorul lui Chiliman acest idiot campion la limitatoare de viteza in asfalt?

Ca semnul de trecere pentru pietoni este partial vizibil, mai treaca, mearga. Dar hai sa ne imaginam ca becul rosu al semaforului arde (este o constanta in traficul semaforizat din capitala sa se defecteze becuri) iar seara cel care vine cu 60 km /h profita de drum cu prioritate si intra in cel care traverseaza intersectia pe verdele sensului sau.
Desigur, ar da un gradat gras la televizor care ar sti ca din primele cercetari detectorul de radar a fost de vina...

este intersectia dintre Floreasca, Eliade si Ceaikovski.


Foarte bun, chiar
     media: 0.00 din 0 voturi

19.02.10
16:45
am vizionat : http://www.hbo.ro/TitleDetail.aspx?TitleId=-64113

oameni buni, este excelent filmul si la bate la funduletul gol pe cele americane cu acelasi profil.


Multumesc
     media: 0.00 din 0 voturi

18.02.10
20:28
Le multumesc celor care citesc Rauwoitorul constant. Asa este frumos din partea mea. Daca as avea aceasta putere, as trimite la punctele de pe harta cu apelantii blogului bilete de avion si invitatia pentru o petrecere data in cinstea lor. Ar fi nostim sa ne cunoastem asa ad-hoc. Dar, in viata mai trebuie sa si visam. Recunosc, ma simt bine asa in postura de punct comun al mai multor locatii de pe glob.

Ma laud si eu
     media: 0.00 din 0 voturi

18.02.10
19:30
Stiu ca nu va intereseaza dar va spun totusi ca mi-am luat:

- KRAFTWERK live la Moscova pe DVD
- NEW ORDER live la Glasgow pe DVD
- ROGER WATERS live la Berlin pe DVD si CD
- GEORGE MICHAEL live la Londra pe DVD
- GREEN DAY live Bullet in a bible pe DVD
- SEAL live la Berlin - SOMETHING TO REMEMBER
- FAITHLESS - Best of pe CD
- DIGITAL EMOTIONS - Best of pe CD
- LUV - Best of pe CD

Asa, ca sa stiti de mine. Si poate va provoc cumva amintirile melodioase...


Ză polis brutaliti iz ă criminăl activiti
     media: 0.00 din 0 voturi

17.02.10
23:08
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.
Pa! Pa!

Sa vedem...

http://www.youtube.com/watch?v=Sd_4_pOGdGU

Ma uit cumva fascinat la palmele dintre invatamant si politie. Nesfarsite fantezii ist(e)orico-sociale poate genera acest material video . Oare asa ar fi aratat pe IUTUB si scena cu sirena lui Vasile Roaita?
Ma rog, imi arde de joaca.

Intamplarea se incadreaza perfect in simbolul national numarul unu al nostru, al romanilor, dupa 1990 si anume, cercul vicios.
Conform cu legea politistul este primul vinovat al acestei intamplari. Numai ca la o atenta analiza aceasta filmare este extrem de generoasa ca potential de demonstratii.
Va sa zica legea spune ca, daca organu' este atins cu degetu' ai comis ultraju' si de aici suporti mai departe. In vest mergand pana hat departe la democratia cu numarul unu din galaxie, si daca bagi prea brusc mana in buzunar dupa acte si te poate costa un glonte in ficat.
Numai ca la noi s-au grabit sa-l sanctioneze pe politist. Este parerea mea si nu sunt de acord cu cei care extind palma politistului pana la nesfarsitul sirag de abuzuri al militiei din Romania de la 1950 pana la 1990.
Cazul din video trebuie analizat exclusiv ca si caz de moment:
1. la scoala se face apel catre politie in cazul acelei profesoare cum ca deja ar fi iscat scandal - SESIZARE OFICIALA
2. in scoala se afla si televiziunea care chiar surprinde manifestari in acest sens - DOVADA FILMATA
3. politistul o "mobilizeaza" afara de la locul faptei, in video nefiind remarcabil nimic referitor la vreun abuz al acestuia, din contra, vedem eruptiile de sanatate mintala didactica ale profesoarei - RESPECTAREA LEGII
4. profesoara stie ca cea mai buna arma este tupeul (atacul) si-i rade una bucata palma politistului - ULTRAJ CLAR
Se observa clar ca politistul in cauza era complet nepregatit pentru calmarea unei femei isterico-obraznice, prin stupefactia care se asterne pe portretul video al domniei sale. Mie mi-e clar ca daca femeia scotea un pistol politistul o lua la fuga.
In vest gestul profesoarei (?!?) ar fi generat actiunea imediata cu electrosoc, catuse, punere la pamant in forta, arestare, etc. Chiar si nevinovata complet daca era, iar politistul decidea abuziv ca o salta, si tot asa patea.
5. politistul isi iese literalmente din minti, combinatia de indignare, frica si surprindere fiind evidenta pe chipul sau acest amestec de stari mai mult umane si mai putin profesioniste generand un gest spectaculos si linistind isterica cu cel mai eficient calmant existent pentru isterici pe lumea aceasta dupa dusul cu apa rece, o minunata palma de dreapta - oricat as dori sa ma dedic partii care blameaza politia implicit nu pot, caci aceasta palma (bataia este rupta din rai, zice patriarhul) este in ochii mei ACTIUNEA DE RIPOSTA A POLITIEI
Cu ce difera comportamentul scandalagiu al individei fata de actiunile galeriei Dinamo? Cu ce difera fata de batausii de la carciumile de oriunde? A, este adevarat, acolo sunt chemati mascatii si jandarmeria cand s-a tras cumva cu ceva in politie.
Politia ar trebui sa-l felicite ca nu a sanctionat ultrajul asa cum scrie la manual (am explicat mai sus ce fac aia din vestul democratic)... Mama, mama ce mai comentau apoi la TV pulifricii aia cu lefuri de minimum 4000 de euro lunar.
In pierderea totala a cumpatului politistul in cauza a ales cea mai eficienta metoda aplicabila unei isterice, dovada in acest sens stand acelasi material video care arata clar ca tentativele de violenta au fost curmate brusc fara alte catuse, bastoane, etc..
Materialul in cauza mai arata clar si care categorie genetica de romani INTELEGE BINE MESAJELE DL. MIRCEA BADEA DE SUBMINARE A AUTORITATII. Arata clar cine a decis deja ca poate acorda palme, pumni, bâte, sabii ninja, oricui de la civili pana la politisti, arata pe romanul care fie ca place fie ca nu domnisoarei democratia de la noi, trebuie pus la punct cu eficienta de azi inainte. Ca doamna respectiva sunt multi in tara, iar materialul video surprinde in cazul politistului acea doza de impasibilitate care cuprinde orice om crescut la scoala bunului simt de a nu avea riposta pregatita fata de un astfel de comportament total neasteptat din partea unui om cu titulatura profesionala de PROFESOR. Nu ca politia ar fi un mielusel, dar daca mamei ii vine politistul de proximitate la usa, aceasta isi pregateste si hainele de duminica intr-un amestec de respect gresit inoculat in anii trecuti parintilor nostri, surprinderea politistului cu palma dovedind ca in cele mai multe cazuri politistii nu se astepata de la cetatenii romani de o anumita valoare profesionala la gesturi violente adresate lor.
Pe urma hai sa analizam posibile variante:
1. Daca trimiteau o femeie politist? Eu sunt sigur ca o calca in picioare aplicand litera si spiritul legii.
2. Daca in loc de politist era un civil? Daca acesta nu riposta si reclama fapta, mergea nitel vreo 2-3 ani prin tribunale ca sa i se elibereze un certificat de buna purtare. Daca riposta si este evident ca ar fi fost legitima aparare , il saltau si pe el la politie pentru ca, nu-i asa, nu-i frumos sa-ti faci singur dreptate.
3. Daca politistul nu riposta, cariera sa dar si imaginea politiei erau 1000000% compromise definitiv - sa vezi glume la locul de munca in astfel de situatii.
Asadar ma uit la acest material video. Un cetatean loveste forta autorizata iar forta riposteaza in modul cel mai eficient cu putinta. Vede careva altceva?


Un panaceu simpatic
     media: 0.00 din 0 voturi

17.02.10
23:06
O stire interesanta din ultimele cinci zile a fost dupa pararea mea cea in care se anunta abuzul de concediu medical la romani. Este o informatie simpatica la prima vedere, care lasa loc in spate imaginii atat de dragi noua de a ne fura singuri caciula. Imaginii prin care sistemul medical de la noi musteste de frauda inca de la reprezentantii sai care se plang ca au lefuri mici.

Sa nu credeti ca scriu asta din postura de ipocrit cinstit. Nu, acum multi ani cand am vrut sa i-o trag patronului la care eram angajat dupa ce acesta mi-a administrat o doza de umilire crasa, in medical 100% platit am plecat timp de trei luni.
Pe atunci insa metoda intangibila de CM nu era o adevarata invazie cum e azi asa ca ma consider un fel de pionier al acestui tip de furtisag.

Stirea se incheia cu mesajul absolut fantastic al autoritatilor care recunosteau ca odata obtinut certificatul de CM nu mai ai ce face fie tu stat fie tu privat. Si ma intreb cum vine asta? Desigur la nivelul de jos al maselor ar fi chiar stupid sa investighezi contraexpertiza pentru un banal concediu medical dar, la alt nivel ceva mai public exemplele sunt confortabil de vizibile si numeroase de te intrebi de ce nu se sesizeaza nimeni?

CAZUL 1
la stirile din ultimele 48 de ore a fost pomenita ancheta cu politistul vanzator de droguri in scoli; stirea s-a terminat cu, ati ghicit, politistul nu poate fi anchetat pentru ca a intrat in concediu de odihna.

CAZUL 2
randul unu palmuieste randul doi, adica profesoara versus politist; stiti cum s-a finalizat stirea pentru partea profesoarei? Ati ghicit, aceasta nu poate fi deocamdata investigata de MEI pentru ca este in concediu medical. Coincidenta nefireasca a imobolnavirilor premergatoare unor investigatii oficiale n-ar trebui sa declanseze anchete inspre aceasta parte? De ce macar in aceste cazuri grave nu se investigheaza care sunt medicii, daca certificatul de CM este pe bune cu tot ceea ce deriva de aici?

In primul caz politistul fusese deosebit de activ pana la momentul acuzarii. In al doilea caz bolnava palmuita face inconjurul studiorilor TV, afectiunea ei cu capul nefiind indeajuns pentru medicalul subit.
Deci ce este neclar aici?


Un costum elegant si mai multe 'canadiene'
     media: 0.00 din 0 voturi

16.02.10
12:05
Mai mereu cand angajatii lui Dan Voiculescu fac parada de saracia cinstita a intregului grup media al milionarului cu doua fete (remarc ca se poarta chestia asta cu doua fete per cap de lider, oare sa mai facem si noi una? ah, nu, am uitat, noi nu suntem milionari ), mi-aduc aminte ca am scris http://rauwoitorul.ablog.ro/2008-09-05/mani-la-greu-din-nou-si-din-nou.html acum vreo doi ani.
Nimic nu s-a schimbat la grupul Intact.
Toti sunt bogati prin furt in Romania mai putin membrii familiei Voiculescu.
Toti au facut averi necinstite mai putin membrii familiei Voiculescu.
Toti au masini sclipitor de oripilante mai putin membrii familiei Voiculescu.

S-ar putea ca Gadea, Stan, Ciuvica si Badea sa aiba dreptate. Mare dreptate!

Este si normal ca familia Voiculescu ne se incadreaza la cele barfite cotidian la Antena 3. Este absolut firesc ca ei nu fac si nu au acum.
PENTRU CA AVEAU, PE VREMEA CAND MULTI ALTII NICI NU VISAU CA VOR PUTEA FURA, CEEA CE LE-A DAT ILIESCU DUPA 1998.
Imi vin in minte pozele color cu nuanta mohorata de sepia din decembrie 1989 infatisand oameni ai muncii eroi de strada dupa ce elicopteru' decolase de mult. Fotografiile acelea arata ponoseala si coloritul sterp al infatisarii romanilor de rand din acei ani grei. Si in acelasi timp imi vine in gand si documentarul canadian care cauta in ianuarie-martie 1990 averea lui Ceasescu, in cuprinsul caruia un capitol important il are interviul cu Dan Voiculescu - asa, un umil director al Crescent. Nu minciunile bine inramate ca pentru interviu in Paris Match mi le-am intiparit in memorie, ci costumul extraordinar de scump, de la moda si de alb pe care-l etala domnul Voiculescu in acea inregistrare video. Mai exact contrastul dintre proaspatul roman intrat in bratele calde ale capitalismului si cei din strada intrati parca pe usa din dos a aceluiasi capitalism. Nici pe Nicu Ceausescu nu l-am vazut atat de la patru ace vreodata, semn ca simbriasul valutar de la Crescent din anii de pana la 1989 avea cel putin un nivel de trai mai bun ca al multora din vest.
Ceva despre trecutul acestui om care a pornit de foarte de jos ca sa ajunga azi acolo unde sustin lacheii sai ca e, puteti gasi pe http://www.lovendal.net/wp52/averea-diavolului-dan-voiculescu/.
Repet ce am scris si acum doi ani. Cand treceam prin fata vilei firmei Crescent de pe Sandu Aldea din Bucuresti, copil fiind nu-mi atragea atentia decat uriasul Dog German complet alb care dormea lenes pe terasa vilei. Era in anul 1982 iar domnul Voiculescu circula cu Mercedes alb pe strazile din capitala si chiar daca imi veti spune ca circula si el saracu' cu ce-i dadea compania la care era angajat cu aprobarea Securiatatii, si tot voi refuza sa cred ca nu era un nabab mai bine cotat in inalta societate conspirativ-burgheza a elitelor PCR chiar decat Vadim sau Paunescu. Sau cel putin egal pentru ca si Paunescu avea tot Mercedes si tot pe Sandu Aldea statea pana sa gaseasca palatul de pe Dionisie Lupu despre care a afirmat ca l-a costat 1 milion de lei renovarea in 1986 (ale naibii si dizgratiile alea in care puteai cadea pe timpurile acelea...)
Iar angajatii domniei sale au tupeul constant de a semnala numai barna din ochii altora, cu o nonsalanta care ar putea determina prin manipulare intensa inlocuirea in viitor a figurii lui Iancu Jianu cu portretul de nevoias prosper al lui Dan Voiculescu, acest haiduc cu gura pro-pensionarii din Balcani.


Cuiul lui Renel'ea
     media: 0.00 din 0 voturi

14.02.10
15:13
Intr-una din seri s-a intamplat ca am cam dat drumul cam la toate aparatele din casa. A fost o intamplare si nicidecum un experiment. Dana avea ceva la cuptorul electric, robotul de bucatarie era si el in uz, fierul de calcat era preocupat de niste hainute de ale Anei, mancarea mea se incalzea la micro, doua televizoare erau si ele in priza iar pe mine m-a apucat interesul pentru un zgomot pe care pompa de cadura de la aerul conditionat am sesizat la ultima utilizare, ca il emitea. Cand a mai pornit si compresorul de la frigider mi-a fost iar redata limita plapumei pana la care te poti intinde uneori in viata, caci sigurantele din tablou s-au intors pe partea cealalta a "patului".
Fara sa vreau, am uitat ca la blocuri consumul pe tavan este de 1000w simultan iar la prize de maximum 2500w daca te tine căblaraia. Firele nu s-au topit, dar sigurantele si-au schimbat brusc comportamentul fata de noi.
Am cuplat la loc principala din tablou dar "lampa lui Ilici" nu mai era in casa.
Mi-am adus aminte ca din cand in cand suprasolicitata de efort siguranta principala de apartament poate sa-si dea obstescul sfarsit. M-am scoborat la tabloul de etaj si am avut confirmarea. Mi-am adus aminte si de faptul ca protectia pe fuzibile se face pe sistemul 25A la principala, 15-20A la prize si 6-10A la tavan, asa ca am inceput sa caut in camara o fuzibila veche, antica si de demult care sa poata fi insurubata la "patron". N-am gasit! Aveam de 10 si 15 dar nimic mai mare iar sansele sa moara rapid una dintre acestea la consumul de la noi, erau foarte mari.
Am recurs la lita introducand o "cosiţă" de vreo 10 liţe impletite si am rezolvat-o pana maine.
A doua zi am plecat la magazinele de electro sa cumpar sigurante fuzibile cu diametru mare si 25A.
N-aveau. Nu in sensul in care si-ar fi terminat stocul, ci in sensul in care nu se mai fabrica iar fuzibilele care inca mai exista la raft sunt numai de 10-15A si numai de provenienta turca sau chineza (adica, multa calitate neamule).
Ma uit intrigat la "tantia" din fata mea. Dansa se uita plictisita la mine. Mi-aduc aminte de celebrele "automate" si intreb daca au ceva peste 15A. Imi spune ca au numai de 20A. Ma gandesc silentios in gand. 20A in casa sustinut de 20A la principal nu prea are logica dar n-am ce-i face. Vanzatoarea ma calmeaza spunandu-mi ca nici acestea nu se vor mai gasi multa vreme. A fost argumentul care m-a convins sa cumar doua bucati.
Sunt din nou acasa in fata tabloului de etaj. Inlocuiesc "liţata" de aseara cu automata.
Acum ca ma concentrez mai bine realizez ca am discriminat tabloul pentru ca, la noi la apartament este o automata "neagra "si trufasa in timp ce la celelalte apartamente se afla montate cateva "albe". Albele arata ca dracu'. Nici una nu mai are cap sigilat original mai toate fiind dotate cu "meşă" ori "perucă" de sârmă de liţă. Una dintre ele imi place la nebunie caci are in ea un cui !!!!!
Imaginea acesteia ma face sa ma bucur ca avem asigurare pe apartament si bunuri.
Va sa zica au trecut zece ani dupa faimosul nou mileniu, era in care Dacia ar fi trebuit sa zboare ca in "Al cincilea element", iar in tablourile de curent de la blocurile din Bucuresti, siguranta fuzibila are CUI.
Deci, refulez eu desi inca nu este seara, daca poporul nostru va fi fost evoluat din anumite puncte de vedere macar in urmatorii 20 de ani in ceea ce priveste siguranta electrica de oriunde si tot nu va fi bine caci, conform cu comertul actual fuzibila rotunda este pe cale de disparitie aidoma becului clasic.
Iata cercul vicios romanesc perfect! Parca şi văd incendiile viitoare la ştiri precum şi sancţiunile date în următorele luni asociaţiilor şi proprietarilor cu CUI la siguranta. Parca şi vad la televizor tolcşoaiele lui Tucă sau Gâdea care vor spumega susţinând ca poporul este prea sărac să-şi mai permită după rate la suraund şi maşină in lizing, siguranţa fuzibilă de tip nou si ca guvernul nesimtit da dovada de mai mare nesimtire pentru ca nu demareaza un program national privitor la fuzibila de tip nou.
Pentru ca atunci cand fuzibila de tip clasic nu va mai exista, romanii cu locuinta vor avea numai doua alternative: sa puna cuie in loc de lita si atunci sa vezi ce de material pentru stirile de la ora cinci va exista, sau sa "schelalaie" dupa fonduri europene pentru ca firme ale lui Udrea sau Casuneanu sa ofere rapid servicii de reabilitare electrotehnica la blocurile si casele reabilitate deja termic. Şi, parcă-l şi vad pe Geoană intr-o noua campanie politică sau, cine poate şti, nevasta domniei sale, militând pentru fonduri europene de fuzibilizare astfel incât să putem sta cu mândrie în Europa.
Exista si o parte buna in aceasta povestioara, am descoperit una dintre afacerile banoase ale urmatorilor 15 ani in Romania. Inlocuirea tablourilor generale si locale pe scarile de bloc.
Va asociati ca sa incepem de pe acum obtinerea de autorizatii?


Un baiat care chiar a avut ceva de spus - live
     media: 0.00 din 0 voturi

13.02.10
15:00
Ma uit la uriasul balon reprezentandu-l pe jegosul George Bush Jr.. Ma uit si la buldogul englez cu steagul Angliei pe spate, care sta cu botul infipt in prohabul celui mai sus pomenit. Si ma fascineaza arta si gratia cu care un mare artist reuseste sa critice vehement lichele si lachei contemporani fara sa altereze un spectacol de calitate sau faptul ca a avea coloana vertebrala ramane totusi ceva greu de folosit indiferent rangul, averea sau succesul.
Ma suna saptamana trecuta patronul de la Music Box de la intersectia dintre Matei Basarab si Corneliu Coposu si-mi confirma ca mi-au venit comenzile dar, si ca mai are ceva in plus sa-mi propuna. Stiu ca sunteti curiosi si de aceea n-am sa evit sa spun ca am comandat doua piese de arhiva disco, un best of LUV si un best of Digital Emotions.
Ma duc la magazinul cu pricina si mai inainte sa achit, patronul imi vara sub nas concertul live de la Londra sustinut de George Michael in vara lui 2008, scenariu cu care in turneu artistul a trecut si pe la Bucuresti.
Patronul de la Music Box care-si cunoaste bine meseria, nu ezita sa-mi spuna ca este singurul live marca George Michael si cu siguranta va fi singurul sau spectacol tras pe DVD. Pentru ca fiind o casa care se respecta, inregistrarea era disponibila si in MPEG4 DVD clasic dar si in HD pe BR am decis sa-l achizitionez pe acesta din urma.
Recunosc ca nu prea m-am dat in vant dupa Wham sau George Michael ( George Mihaita ii spun in gluma) dar spectacolul inregistrat pe disc este "ţâţă de mâţă", totul fiind lucrat la superlativ: artistul, vocea, orchestra, decorul, efectele, sonorul si imaginea inregistrate live in FULL HD iti lasa senzatia ca "ti-ai tras" scule complete la zi in materie de high fidelity.

Imbatranit, parca nu atat de varsta cat de vesnica haituiala mediatica, G.M. face un show de zile mari. Dar ce zic eu face, are la degetul mic intreg spectacolul realizand acel efect uluitor in care o mare multime este gata sa faca numai ce canta sau danseaza el. Cum sa va explic, daca-l aduceau pe scena numai pentru vocea sa interpretand in bezna suita de mari succese si tot asa ar fi rezonat publicul din sala si mai apoi spectatorul ad-hoc ca mine. 100% calitate muzicala britanica.
Cum spuneam mai sus, ma uit la Bush jr. si buldogul care i-o suge spasit si umil. Un remember al felului in care artistul a fost blamat (de serioasele elite media, fireste) pentru criticile aduse lui Toni Blair care de la marimea functiei sale a reusit sa puna natiunea engleza in postura de catelus de salon al Casei Albe. Este pentru a doua oara cand vad un mare artist care spune raspicat ce are de spus, in conditiile in care cred ca nu s-a facut o selectie pe criterii politice a celor care au cumparat biletul iar posibilitatea de a te arunca in dizgratia reactiei colerice publicului are un procent ridicat. Momentul este bine regizat, montat si jucat astfel incat nu poate decat sa faca parte din scenariul cursiv si cu lipici.
Mi-aduc aminte de secventele mineriadelor si celorlalte umilinte marca Ion Iliescu din vremea in care Dan Bitman mergea acompaniat de Monica Anghel la Eurovision si in care acesti "MARI???!!!!???? artisti de la noi" n-au avut nici cea mai mica reactie de dezaprobare, de informare a ceea ce se petrecea in Romania acelor ani. George Michael sau Madonna isi pot asuma riscul unei astfel de opinii critice, ai nostri, nu! Poate ca asta spune ceva sau chiar totul.
Repet, nu m-am dat niciodata in vant dupa G.M. iar la bairamuri in anii '80 cand se auzea la mag sau deck "Careless Whispers" profitam de moment ca sa devastez bunatatile din camara dar, in cazul acestui show m-am uitat de la cap la cap fara sa fac pauza. Iar eu sunt un extremist conservator care-si permite sa accepte sau sa raspandeasca extrem de dificil osananlele la adresa altora!
Am dat 120 de lei pe disc dar merita de la carcasa si pana la continut fiece banut!
Ajunsa acasa de la munca o invit si pe nevasta proprie si personala sa vada concertul iar la final, sa auziti ce spune dumneaei: "mare pacat pentru rasa umana ca asta nu procreeaza...".

Asadar va recomand sa urmariti acest unic LIVE marca George Michael. Chiar si fara FULL HD si tot merita.
Unicul live, si cata greutate da valorii artistului aceasta zgarcenie a performantei publice. Cata plusvaloare. O data si bine! O data si gata! Ca sa ma tina lumea minte in plin succes si nu cu praful asternut pe partituri si numai 3-4 fanatici in sala.
Poate invata si Banica Jr. ceva din asta, ca prea a ramas intepenit in Craciunul de la Sala Palatului organizat de Sarbu pentru el ca-i vinde mult detergent la "Dansezi pentru publicitatea postului meu tv".

As vrea sa spun mai multe dar cand ceva este complet nu prea ai de unde sa mai descarci adaugari.
Poate doar faptul ca sunt sigur ca daca veti vedea acest concert nu va veti putea abtine sa nu spuneti: "AL DRACULUI GREC!"


Apropo de pensii
     media: 0.00 din 0 voturi

12.02.10
16:47
am scris prin 2007 aceasta observatie:
http://www.ablog.ro/rauwoitorul/2008-01-10/fenomenul-financiar-amandina.html
indiferent ce va spun cateii aia isterici de la Antena 3, fenomenul descris mai sus este cel care se desfasoara in continuare si care arata ce se intampla cu pensiile in realitate (trecut, prezent, viitor).
Faptul ca niste "inspirati" de moment isi trag pensia logica la puterea 70 pe carduri, pentru ca are cine sa le favorizeze acest tip de furtisag are foarte putina relevanta.
Pensiile sufera de acelasi handicap precum bolnavii gravi ai Romaniei.
Cei care au nevoie de un tratament al disperarii necesita cam 20 milioane euro anual. Covoarele de la Palatul Parlamentului necesita o mentenanta de vreo 50.000 de euro anual. Alte cateva peste 100 de mentenante stupide, posibil in a fi restranse, amanate sau desfiintate, consuma mai bine de un miliard de euro anual. Banii pentru acestea se bugeteaza in schimb, un fond al ajutararii celor cu adevarat disperati nu exista.
Cam asa este si cu pensiile in Europa. Nu conteaza marimea sau micimea lor ci felul in care cineva realizeaza scaderea puterii de cumparare, prin curs, prin tepe, prin falimente de fond sau banci.


Efort simpatic
     media: 0.00 din 0 voturi

12.02.10
13:38
Chiar si poster lipit daca e, si tot merita apreciat efortul facut pentru tavanul acestui spatiu de fumatori:Pasaricile calatoare nu mai e', ce-a fost...
     media: 0.00 din 0 voturi

12.02.10
13:19
Pe vremuri, odioase se subintelege, si chiar pe vremea lui Creanga (pentru eventualii lecturanti tineri, Creanga nu este nume de manelist sau interlop, a se vedea si http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Creang%C4%83) si mai inainte, copii invatau, iar oamenii mari stiau despre migratia pasarilor calatoare.
Veneau cocorii, venea si vremea calda. Plecau cocorii, trebuia sa ai grija de rezerva "de pacura pentru iarna" si de hambarul cu grane.
Astazi fenomenul nu mai pare a fi cunoscut, sau daca mai este cunoscut de varstnci, el este pomenit numai cand domnii Nastase sau Tiriac trag cu arma cu permis dupa pasarici.
Privirile sunt mai usor de coborat de catre poporul nostru traditionalist la pasricile din ziare, decat de ridicat in vazduhul anuntat ca fiind de nepopulat de ecologistii la moda.
Totusi fenomenul aerian migrator nu a disparut. El doar s-a transformat adaptandu-se la noile vremuri, pentru ca din cand in cand, cu o ritmicitate mai previzibila decat cutremurele din Zona Vrancea, cretinii de la stirile de orice fel il pomenesc.
Este un pic dificil sa-l realizezi din prima, caci au fost modificate anumite termene si definitii.
Pe scurt, pentru ca simt ca va foiti nervosi de curiozitate pe scaun, nu mai avem pasari migratoare tur-retur dar avem investitori.
Cum se caca diareec o baba pe undeva prin Franta sau Cârgistan, cum aflam ca investitorii mai nevricosi decat "Puiul" lui Emil Garleanu pleaca numai catre destinatii sigure unde mirosul n-ajunge niciodata. Cum nu se mai semnaleaza nici o basina pe undeva pe la "Viata Satului" sau in Podisul Mongol cum vin si investitorii inapoi la Pro TV sau Antena 3.
Cum dracu' de vin si pleaca acesti investitori atat de des nu ne explica nimeni. Cat ii costa, de exemplu, caratul sacilor cu bani investitionali pana la ghiseul bancii din Romanica si apoi, inapoi? De ce ar trebui sa ne explice? Pentru ca as dori sa stiu si eu in ce anume investesc ei, de-si permit sa plece mai inainte ca tremenele de recoltare ale belsugului investitional sa poata aparea? Pasaricile calatoare investitionale vin si pleaca conform stirilor TV cam la doi ani, in functie de tsunami, Elena Udrea si posibile conotatii de asternut, gripe porcine sau veveritoase, timp in care este imposibil sa spui ca investesti SERIOS in ceva, acest interval de timp putand fi valorificat numai pentru tepe sau poturi.
Caci, daca mama vrea sa bage un miliard de euro in autostrazi in Romania, nu cred ca-si mai poate retrage investitia odata santierul demarat... Din contra, va trebui sa astepte si sa organizeze taxa de autostrada astfel incat sa-si numere fericita profitul peste vreo 15-20 de ani.
Da, da, pasaricile calatoare nu mai e', ce-a fost...
Apropo', daca se intampla sa cunoasteti vreun investitor din asta panicos (pasarica investitionala) sa-mi dati de stire, ca la stirile oficiale nu dau niciodata nume.


Tarom, Aro, Comtim si alte ucideri cu autor recunoscut
     media: 0.00 din 0 voturi

12.02.10
12:11
Prieteni de oriunde, Rauwoitorul se muta incepand de azi. Multumiri ABLOG.RO pentru gazduirea eficienta.
Pa! Pa!

Adrian Paunescu la B1 in februarie 2010: "comunismul de pana la 1989 a fost atat de rau, cat ne-a ajuns noua sa avem ce sa vindem in cei douazeci de ani de dupa..."

Zi de zi apare ca evident, ca revolta din decembrie 1989 nu a fost trucata, furata, deturnata sau mai stiu eu cum. A fost un terci smacolit de batjocora, cinism si lipsa de umanitate, cazul procesului lui Ceasescu fiind oglinda noastra pentru a ne vedea chipul in acesti douazeci de ani. Cum s-a desfasurat procesul lui Ceausescu, cam la fel a decurs si viata romanilor in acesti ani. S-ar putea ca lipsa totala de reactie sa se datoreze oboselii acumulate intre 1985 si 2005 sau se prea poate ca sa ne fi obisnuit atat de mult cu chipul nostru din oglinda incat sa ne parem noua insine chiar frumosi. Daca atata kitch, delasare, batjocura si-au putut gasi spatiu de etalare intre 01.12.1989 si 31.12.1989 ma intreb oare, cat de mare este dezastrul adevaratei noastre imagini atunci cand incercam un istoric economic al faimosilor ani brucanieni.

Ce te frapeaza atunci cand trebuie sa calatoresti cu avionul dinspre Bucuresti spre alte zari este aglomeratia. Ai senzatia ca daca ar fi posibil, oamenii ar calatori si pe aripa avioanelor, numai sa fie lasati. Investitorii zboara intracoacea desi pliantele anunta Romania ca pe o tara buna de pierdut banii, papornitarii sunt intr-un permanent periplu intre casele din Maramures si cele de periferia Dussedolrfului sau Madridului, fotbalistii din orice catun au nevoie de cantonamente p'afara, politicienii sunt obligati sa consume cumva bugetul ca altfel li-l taie la anu' domnu' prim ministru. Majoritatea companiilor cu renume sau tip "cost redus" opereaza la noi pentru rute europene si greu gasesti bilet cu 72h ore inainte de zbor.

salt in trecut
COMUNICAT: " Este posibil ca sa fie inchisa compania TAROM din lipsa de eficienta economica si rentabilitate". Asa zicea domnul Berceanu atunci cand nu stiu care criza de la 11 septembrie de la dracu' din praznic s-a produs, acest lucru luandu-i un val al necunoasterii de pe ochi in ceea ce priveste nerentabilitatea companiei romanesti. Motivatia excelenta a fost data de acel stupid si montat faliment al companiei Swissair. Vestea despre iminente falimente de companii aeriene a trecut ca un fior rece peste Europa anului 2002 desi AEROPORTURILE GEMEAU DE PASAGERI!
Asadar sa observam cu calm si resemnare: cererea de bilete de avion nu numai ca a crescut din 2000 pana azi dar la ora aceasta este extrem de dificil sa zbori daca nu-ti faci rezervare cu cel putin 15 zile in avans. Asemenea turnurilor gemene si in industria de transport aerian a fost "demolat controlat" unul dintre turnurile snobismului aviatiei de calatori "Swissair" unde preturile erau atat de mari in raport cu aglomeratia incat te intrebi cine dracu' si de unde a delapidat castigurile nemeritate ale acestei companii elvetiene? Cunosc nenumarati angajati romani sau expati care, daca trebuiau sa calatoreasca cu avionul cumparau bilete scumpe de la Swissair in loc sa aleaga ceva mai apropiat de realitate. Ce oferea Swissair pentru 350-450 de euro de calatorie pana la Zurich sau Frankfurt? O mancare de aveai senzatia ca a fost gatita pe ecranul unui laptop, aceleasi locuri inghesuite la clasa a doua, si aterizari de ti lipea stomacul de frunte. Nimeni nu a revenit cu detalii despre adevarata natura a falimentului acestei companii bazate pe ifosele si snobismul parvenitilor europeni. Cred ca am inteles eu un pic din tehnica falimentului modern. Uitati-va la companiile Curiero sau Diverta de la noi care au dat faliment de cate doua ori din 1998 incoace si totusi sunt si lucreaza pe piata dar in maniera discreta, fara valuri. Falimentul la miliardari ofera cu avocati foarte buni un excelent paravan pentru stergerea datoriilor de orice fel care, daca sunt imense si realizate studiat, se varsa nitel la datoria publica. Swissair - faliment? Daca da, atunci un faliment rentabil si bine calculat. Cum sa cred ca au dat faliment pe bune cand preturile lor erau cumplit de nesimtite desi avioanele lor erau permanent pline si pe deasupra sa zbori cu ei, era o moda generata de un snobism acut chiar in acea perioada in care erai o fiinta umana numai daca aveai si telefon mobil, aceste date reale fiind extrem de favorabile descarcarii multor miliarde in contul lor fara ca ei sa faca nimic mai mult decat ceilalti?
Ce a determinat la scara locala actiunea propagandistica Swissair? Iaca am aflat ca Tarom este nerentabila si ca pentru a nu fi inchisa vor trebui anulate unele zboruri "NECOMPETITIVE". De ce este nerentabila? Nu pot face apel decat la propria mea experienta:
1. cele mai line aterizari sau decolari le-am experimentat cu Tarom;
2. cea mai gustoasa si cat de cat eficienta mancare inclusa in pretul de zbor am gasit-o in mod constant la Tarom;
3. un personal de zbor mai putin gretos decat cel de la Swiss, Lufthansa sau KLM si implicit mai amabil l-am gasit tot la Tarom;
4. preturi foarte eficiente pentru bugetul de calatorie al unei companii si chiar persoane particulare tot la Tarom.
Acum intelegeti cum trebuie preluat calificativul nerentabil?
Revin la chestiunea cu aglomeratia. De cate ori cumperi un bilet Tarom pentru destinatii europene afli imediat ca vei zbura cu Austrian, Lufthansa sau Malev in parteneriat. Si nu poti sa nu te intrebi de ce avioanele altora trebuie sa primeasca incarcatura pe marca romaneasca si nu invers.
La un moment dat am fost detasat pentru cinci luni la Sofia de catre compania la care lucram. In fiecare weekend aveam drum platit sub orice format catre tara. Pasagerii intre Sofia si Bucuresti sunt cu mult mai multi decat va puteti imagina. Cu toate acestea Tarom opera numai doua drumuri pe saptamana in timp ce Balkan si Hemus Air operau zilnic tur-retur. Cand am semnalat la Tarom aceasta lipsa de pe piata cererii mi-au raspuns ca stiu dar ca astea sunt ordinele de la minister....
Va sa zica preturi mai bune la Tarom, conditii chiar elegante la Tarom, mancare mai buna la Tarom. Atunci ce dracu' a fost si este nerentabil la Tarom daca astea sunt conditiile iar la toti ceilalti gasesti acelasi lucru sau chiar mai rau?

Unul dintre principalii filoni de returnare datorii ai lui Ceasescu si implicit ai tarii era combinatul de carne de porc de la Comtim Timisoara. Marfa exportata de acest combinat impusese aceasta marca destul de ferm si dur in partea de est, sud-est a continentului. Era aproape imposibil ca polonezii, ungurii sau cehii sa poata vinde de la Varsovia pana la Atena macar o conserva cu gulas, daramite sa mai exporti si la maica Rusia. Si stiti cum au rezolvat problema? L-au privatizat, inchis pe motive de nerentabilitate, actualmente fiind practic ras de pe fata Pamantului. Si, aveti idee cate conserve de carne de porc din Ungaria, Cehia sau Franta sunt in raft la Cora sau Carrefour?

Nici nu au apucat sa-i schimbe fata si sa-i puna motoare de la Toyota, ca l-au si gasit pe unul din Canada care a cumparat pe doi lei Aro de la Campulung si l-a pus pe butuci mai rapid decat cad miliardele de litri de apa intr-o ora la Cascada Niagara. Putea ARO sa aiba un parcurs firesc si decent tip Dacia Logan dupa clasica Dacie sau Cielo dupa bastardul Oltcit? Cred ca avea chiar mai mari sanse. Cred ca la Campulung putea fi produs cel mai eficient SUV european la cel mai bun pret. Dar asa las' ca o sa-l produca Renault prin Dacia si cine stie daca nu-l vor asambla printre ruinele devenite rentabile de la Muscel.
Cand intr-o palida rabufnire de orgoliu TVR l-a cautat pe snapanul canadian tocmit de guvern pentru o punere profesionala pe butuci a marcii Aro, acesta a replicat ca fusese in pericol sa dea faliment pentru ca masinile (culmea, produse dupa privatizarea dumnealui) se defectau nemultumind clientii si atunci a decis inchiderea fabricii si vinderea urgenta a intregului patrimoniu.
Se defectau, ce rezonanta urata avea atunci acest verb si ce conext comercial pozitiv are azi... Deh, pe atunci nu era in mare voga reclama cu rechematul pentru pedala sau cric... Bietul Aro, cat ghinion a avut. Ce am facut noi romanii? Ne-am uitat incasand salariile compensatorii, fericiti ca vom avea cum sa facem credit la Altex doar cu livretul militar sau buletinul.

Dar, oare de ce sa ma mir de aceste ucideri in masa? Da, da, in masa pentru ca desfiintarea acestor marci, fabrici, a puterii lor pe piata, a ucis destine de oameni mai mult sau mai putin importanti pentru statistici. Multor oameni. Veti spune ca economia reala este un factor "natural" care cerne lucrurile de valoare de cele slabe generand selectia economica atat de folositoare doritorilor de "preturi egale cu zero pentru calitate egala cu plus infinit". Dar crima, pentru ca crima a fost ce s-a intamplat cu Tarom, Lar, Comtim sau Aro, nu este deloc ceva natural, dupa cum se poate verifica in manualele de etica.

Deci, de ce sa ma mir?
Nu cumva parlamentarii romani au protestat fata de faptul ca ANMH nu le-a spus cate grade va avea gerul in ianuarie iar aceasta organizatie de stat le-a raspuns ca nu ei sunt vinovatii, ci datele primite de la Londra. Va sa zica platim meteorologi care stau cu lunile pe munte prin Bucegi, pe la Toplita, platim o intreaga institutie cu director general si adjuncti care sa stea cu ochii pe termometrele de la Baneasa, Otopeni si Filaret si daca este sa vina gerul si crivatul ultimilor 100 de ani, exact atunci cand si dacii stiau ca vine, noi primim executant de relaxati vestile meteo din gradina tusei' Lisaveta de la Londra?
IN MOD INCREDIBIL nimeni nu pare sa fi sesizat ca Romania furnizeaza prognoze meteo de la Londra cand le poate avea pe ale ei personale. Faptul nu este intamplator, nici tacerea media pe aceasta tema si nici stirea in sine. Scria Ian van Helsing la un moment dat ca fiecare zi din viata moderna a Terrei este decisa si organizata pana la cel mai aparent neinsemnat detaliu in faimosul The City de la Londra...

Exista tot felul de blogari celebri pe la noi care aduc in avans pe WWW informatii si anchete mai incisive si mai bine documentate decat pare sa poata media compusa din ziare-TV. Bineinteles ca la pont. Mai nou nu mai este expusa prima pagina din Libertatea desemnata sa faca bani cu pasarica fetei de la pagina cinci. Si nici prima pagina din Jurnalul National - bastion al luptei pentru scuturare de talharie si prost gust. Pentru a nu-si pierde din potentialul universal de consumatori de publicitate sunt scosi la inaintare "eroi" independenti.
De exemplu un mare carturar electonic pare a fi domnul Tolontan lansat (oare sa ma surprinda faptul?) la fabrica de manipulatori ai lui Sarbu foarte demult cand la Canal 31 se difuza "Procesul etapei". De mai bine de cateva luni domnia sa sta cu capul intre bucile Monicai Iacob Ridzi pentru a afla ce bani a mai deturnat aceasta sub atenta coordonare a tiitoarei de Cotroceni, Udrea, si sub mangaierea tătoasă a lui Traian Basescu. Si face audiente cu blogul domniei sale pe o tema sortita esecului implicit. Pentru ca acest gen de pasarica, desi ramane numai o pasarica, tot demna de pagina cinci ramane, pentru ca poporului pare sa-i placa pasarica de orice tip. Nu voi afla de la domnul Tolontan, sau de la domnul Badea sau de la domnul Gadea sau de la domnul ORICARE blog in persoana despre firul complet al acestor crime si mai ales despre vreo atitudine deschisa si retroactiva. Vreodata. Pentru ca atunci ar fi simplu sa catalogam faptele unor individe ca Ridzi ca fiind simple consecinte sau sponsorizari logice ale celor scrise mai sus...


Poveste contemporana - cap.3
     media: 0.00 din 0 voturi

10.02.10
13:39
acest inscris este doar o fictiune si autorul nu-si asuma nici o raspundere sau obligatie fata de similarul fictiunii regasit sub orice forma in realitate

Situatii si situatii


Stelu se gandi la cea mai grozava isprava din viata sa. In urma cu doi ani cumparase un telefon de furat de la un tigan pe Covaci, o cartela din aceea pre-platita la Orange, se dusese la Piata Universitatii pe langa Institutul de Arhitectura unde nu erau camere video si, la o ora cand piata era ocupata cu aglomeratia unei dupa-amieze obisnuite de aprilie, sunase la 112 ca sa anunte o tentativa de atac terorist cu bomba.
Se gandise la aceast banal apel de 21 de secunde mai bine de opt luni pana sa-l puna in aplicare luandu-si riscul de a fi pus la zidul infamiei mediatico-politienesti a noilor vremuri capitaliste, precum si cel al unei "delegatii" la mititica.
Facuse chiar exercitii de schimbare a vocii reusind sa poata vorbi gutural chiar foarte bine. Isi aducea aminte cu precizie de milisecunda fiecare clipa a apelului care putea sa-l coste ani grei de puscarie:
"112 sunt Viorica, ce doriti?"
"Ascultati-ma cu atentie, domnisoara, aveti trei bombe plasate chiar in acest moment in trei rame de metrou diferite fiecare aflata pe o alta magistrala. Bombele vor exploda la interval de trei minute fiecare peste patruzeci de minute. Noi le-am armat acum treizeci de minute. Salvati cati mai puteti! Moarte prietenilor americanilor!"
Dupa care desfacu telefonul, smulse bateria, sparse aparatul strivindu-l cu tocul de la pantof, si arunca sim-ul intr-un canal din apropiere. Apoi lua ramasitele telefonului si le arunca intr-o masina de curatenie de la REBU care toca deja continutul unor tomberoane de la blocurile de pe strada Biserica Ienei. Apelul il facuse dintr-un gang al unuia din blocurile paralele cu institutul si de aceea avusese parte de discretie maxima sau poate norocul incepatorului fusese factorul de succes in actul sau de haiduc modern.
Il amuza copios chiar si azi stupoarea simtita pret de 1-2 secunde in partea celalata a convorbirii caci un asemenea avertisment cu siguranta ca nu mai primisera vreodata autoritatile romanesti. Se considera extrem de victorios pentru ca nici un fel de reactie nu a avut loc din partea administratiei de orice fel. Nici un fel de comunicat tampit nu a fost difuzat de media la jurnalele de seara care sa mentioneze macar faptul ca a fost o gluma proasta si ca autorul risca ani grei de puscarie DACA va fi prins.
La prima vedere ai zice ca analisti super-profesionisti in psihologie terorista ai M.I., S.R.I., politie sau genisti au ascultat apelul si au realizat imediat neseriozitatea sa. Numai ca, in realitate Stelu stia bine cam ce frisoane provocase multor cururi grase cu salarii grele.
Si avea dreptate caci operatoarea Viorica a crezut ca nu a auzit bine si a intarziat raportarea cazului catre superiorul de tura aproape cinci minute, ca sa nu fie certata ca vine cu asa o poveste. Pentru asta si-a pierdut si locul de munca. Mai departe s-a dat alarma la S.R.I. si pirotehnisti iar intr-o conferinta video ad-hoc au realizat terorizati pana in suflet ca nu pot face nimic decat sa se roage ca apelul sa fie o farsa.
Cum sa dai afara oamenii din rame si statii la ora de varf, fara sa ai victime din cauza unei astfel de evacuari. Cum sa-i anunti pe toti de la metrou? Cum sa procedezi cu fiecare rama in parte? Cum mama naibii sa vezi unde ar putea fi bombele? Daca erau amplasate sub ramele de metou, pa si pussy control?
Livizi la fata toti capii de la S.R.I., armata, politie, dezastre incepura sa numere miscarile secundarelor de la ceasurile de pe pereti. Fu anuntat Cotroceniul care dispuse evacuarea presedintelui pentru orice eventualitate. Pentru mai multa siguranta si chipurile pentru a nu afecta capii de actiune, daca exploziile s-ar fi produs, primarul si prefectul anuntara ca-si fac un comitet de criza dincolo de Baneasa la Academia de Politie si plecara urgent intr-acolo cu tot cu secretarele si limuzinele din dotare.
Ambasadele SUA si Rusia fusesera informate despre acest potential atac, iar angajati taciturni ai acestor institutii admisera ca, daca apelul era real nu se putea face mai nimic, situatie in care era de dorit o organizare eficienta si rapida la "cules" de victime colaterale decat o panica si isteria generala. Mai mult se sugera discretie maxima in privinta apelului de avertisment astfel incat, actul de terorism sa para neanuntat, spontan si de aceea de o suta de ori mai ticalos. Reprezentantul rus insa mentiona ca nu vede de ce Romania ar fi o tinta pentru teroristi, romanii inghitind spasiti jignirea trufasa.
De ce facuse Stelu asta? Ca sa sa se simta superior multora din prejur. Stia ca nu va face mai mult rau decat sa puna in situatia unor preinfarcturi niste grasi slinosi si nesimtiti din asa-zisele structuri de siguranta care, niciunde in lume nu pot decat sa faca parada de maxima lor eficienta teoretica, raportul dintre atentatele reusite si cele anihilate ducand pe oricine cu gandul ca mai bine le lasi sa se intample, decat sa cheltui miliarde cu servicii scumpe si inutile, ca iese oricum mai ieftin in final cu tot cu victime. Desigur ca daca ar fi stiut de Viorica ar fi incercat ceva pareri de rau.
Spumegand, inaltii conducatori din structuri au jurat razbunare celui care a avut aceasta idee, alta decat banala si teatrala anuntare a unei bombe la tribunal sau facultate. Si i-au pus nitica sare pe coada.
Drept rezultat insa, C.S.A.T. a dat ceva mai tarziu legea cu obligativitatea operatorilor GSM de a "conserva" inregistrarile abonatilor precum si de a furniza catre 112 locatia apelului receptionat.
Uitandu-se la cele doua picioare care se zbateau spasmatic dincolo de marginea balconului garsonierei sale, Stelu sa gandi in ce fel vrea viata sa-l incerce acum, moment pentru care nu avea la indemana decat elementul spontan? Sa se prefaca? Sa-si spuna siesi ca a facut baie si habar nu a avut de ce se intampla, sa nu se implice mai mult decat un nou telefon la 112? Aici isi reprima gandul caci nu se stie ce fel de analizoare de voce au "baietii" si atunci n-ar fi prea indicat sa faca probe de microfon.
Se repezi catre balcon. In fuga de opt metri calca peste aspiratorul automat care se plimba "de serviciu" prin camera pleznindu-i carcasa, agata un scaun inalt de la micul bar despartitor al bucatariei si ajuns in balcon se sui pe acesta tinandu-se cu o mana de suportul franghiilor de rufe iar cu cealalta apucand cat mai de jos posteriorul femeii care inca se mai zbatea dar fara prea multa vlaga, pentru a incerca sa o ridice cat sa atenueze presiunea streangului.
Isi mai permise sa reflecteze doar la faptul ca viata ii raspunsese in sfarsit la o mai veche intrebare: de ce mama dracului nu demontase suportii aceia urati pentru sforile de intins rufe? Acum avea si un posibil raspuns desprins parca din categoria umorului negru.

(va urma...)Legalitatea ilegala moral
     media: 0.00 din 0 voturi

09.02.10
17:41
Acum cativa ani am gasit la o taraba cu CD-DVD langa plaja de la Neptun filmul Equilibrium. Un S.F. bunicel care mi-a ramas cumva pe langa suflet. L-am cumparat cu 300.000 lei vechi in carcasa si coperta ca orice produs media video din raft. Tara de origine Rusia via Bulgaria. O copie piratata cu pretentii pentru ca si calitatea era pe dual layer. Nu stiam filmul dar m-a atras faptul ca datele tehnice de pe spatele carcasei recomandau si subtitrare in romana.
L-am vazut, mi-a placut, l-am revazut si cand l-au difuzat pe HBO.
Un accident banal a facut ca o zgarietura sa-si faca loc pe suprafata scrisa si discul nu a mai putut fi citit sau recuperat.
Spuneam ca filmul mi-a ramas pe suflet ca si reflex de colectie asa ca am zis ca daca tot mi-a placut atat sa-l cumpar pe bune.
Surpriza!
Acest disc nu este de vanzare in Romania (lucru ciudat pentru ca a fost platit copyright pentru difuzare prin HBO) iar versiunile care pot fi gasite pe afara NU AU SUBTITRARE SI IN ROMANA!

In decembrie 2009 am dorit sa achizitionez de la Roxio produsul numit Creator 2010 PRO. Am mers pe sit, am ales rubrica de shop, am platit 110 euro si m-am pus pe asteptat.
Dupa 24h mi-a venit confirmarea platii iar dupa alte 48h cheia de activare si legatura de descarcare.
Datorita unei intreruperi accidentale a retelei pe la 68% din descarcare, la revenire aceeasi legatura mi-a spus ca am depasit deja numarul de 5 tentative de descarcare la care aveam dreptul. Intrigat am verificat cum s-a putut intampla asta si am realizat ca softul oficial Mozilla Firefox si add on-ul de accelerare isi facusera datoria de a relua procesul descarcarii fiind insa negate de configuratia serverului de la Roxio care insa a avut grija sa contorizeze fiecare tentativa esuata.
Am reclamat faptul la Roxio Support insa dupa 8 zile nu s-a intamplat nimic. Am reluat apelul de reclamatie si o fufa oarecare mi-a spus ca au sesizat eroarea tehnica si ca mi-au prelungit la 25 de tentative contorul legaturii.
Ghinion sau nu la noua incercare s-a intamplat ceva total necunoscut mie iar procesul s-a oprit la 32%. Bineinteles ca la reluare mi s-a dat raspunsul ca am depasit cele 25 de tentative desi acum totul s-a petrecut in 15 secunde.
M-am ofticat si am purces la rubrica "banii inapoi". Care chiar a functionat imediat o dovada ca cei de la Roxio au probabil multe astfel de probleme de iti dau banii atat de rapid inapoi. Ma rog, tot in pierdere am iesit, ca si BCR iti ia oleaca de comision ca ai incercat sa cumperi cu cardu'.

Ofticat fiind m-am dus pe torente, am descarcat in mai putin de 60 de minute versiunea dorita cu tot cu generatorul de cheie si mi-am instalat softul ilegal. Oare acest tip de frustrare nu se pune deloc in relatia vanzator virtual - client prin prisma eticii legilor de protectie a drepturilor de autor?

Oare de ce copia pirat a filmului Equilibrium era perfect adaptata dorintelor mele de client iar originalul lipseste ofensandu-mi bunul simt?

Cum se claseaza aceste exemple in ochii idiotilor de la stiri care-mi spun cat de mult furam noi romanii prin piraterie de CD, DVD, SOFTWARE?


BRUCE WILLIS in DIE HARD 1 - 'I fell pretty fucking unappreciated!'
     media: 0.00 din 0 voturi

09.02.10
14:08
De ce-mi doresc sa platesc impozite mari?
Pentru ca:
1. cretinii aventurieri (iubitori de munte, cica) sa fie salvati din prapastii sau macar cadavrele acestora sa fie returnate desi zeci de instructiuni sugerau unui cap normal sa nu o apuce pe carari gresite;
2. tiganii sa fie pansati si cusuti gratuit dupa bataile de orice tip pe care le angajeaza;
3. soferii cu mult creier care nu pot decat cu 180 km/h sa depaseasca o coloana de 30 de masini in mers cand din fata vine omu' nevinovat, sa fie atent tratati de SMURD si mai apoi in spitale unde starea de inconstienta pe care o aveau si mai inainte de gestul lor sa nu le poata permite sa inteleaga ca ar trebui sa se spanzure cat mai urgent;
4. betivii sa fie recuperati in serial tip telenovela si redati pasiunilor lor apasatoare care-i apleaca spre alcool in cel mai scurt timp;
5. preotii sa aiba leafa desi traiesc din mila Domnului;
6. nesimtitii din spitale sa se planga ca, leafa pe care o primesc de pe urma impozitelor luate si de la mine este prea mica si de aceea ei ma lasa sa mor inca de la portiera salvarii
7. femei (onorabile doamne si domnisoare) sa fete linistite avand abandonul pruncului premeditat in cavitatea craniana desi prezervative, anticonceptionale sau chiuretaj gratuit exista de douazeci de ani (aici totusi sa nu uitam - DICATORU' E DE VINA!);
8. domni si domnisori (zdrahoni in toata puterea cuvantului) sa poata lua linistiti ajutor de somaj desi sunt multe ramuri economice mai mult sau mai putin "curate" si "odihnitoare" care gem dupa forta de munca;
9. tiitoare de rang inalt precum Elena Udrea sa se poata balaci in baia spumoasa a ministeriatului;
10. statul sa aiba banii cuveniti pentru licitatiile cu preturi supraevaluate, unde o sonerie de usa costa pana la 50 de euro fara TVA;
11. snapani cu logoree tip Prigoana sa aiba ce incasa de pe urma mutarii mizeriei dintr-o parte in alta a drumului sau a deszapezirilor care costa 10.000 de euro metrul patrat;
12. snapani "discreti" precum Popoviciu si Vantu sa aiba casa de bani mereu pregatita pentru actori de tip Geoana sau Basescu si alte "odrasle" zamislite politic de Ion Iliescu si Gorbaciov;
13. bancile sa aiba motive sa lucreze cu comisioane de prost gust, pentru ca persoanele juridice SUNT OBLIGATE sa lucreze cu aceste forme de camatarie moderna;
14. firma Luxten sa aiba cu ce plati orice odrasla de presedinte fost primar si donator de contracte cu primaria;
15. femeile tiganci sa nasca pe banda rulanta iar umanismul din mine sa urle disperat ca si ai lor trebuie sa traiasca in timp ce eu muncesc;
16. strazile patriei sa fie pline de gropi si limitatoare de viteze, de marcaje in dubla sau tripla prezenta pentru acelasi sens de drum sau de treceri de pietoni din 10 in 10 metri daca este posibil;
17. drogatii sa fie mereu recuperati astfel incat vanzatorii de droguri sa nu-si piarda sursa de existenta;
18. sistemul de invatamant sa produca elevi dominanti care bat profesorul daca nu este cuminte - mai exact ca minorii patriei sa fie feriti de traume psihice ca urmare a plecarii parintilor nevoiasi la capsune;
19. parlamentarii sa aiba tot ce le este necesar pentru calatorii si schimb de experienta in Mexic, Peru, Tailanda si alte democratii cu adanca experienta in tocat banii fraierilor platitori ca mine;
20. vecinii mei de bloc bugetari sa-si poata permite autoturisme de peste 15.000 de euro cu tot cu intretinerea aferenta, case de vacanta si sa aiba un program de lucru care le permite ca la ora 11:00 sa-si spele masina aproape zilnic (NU MA CREDETI, VA POT DE EXEMPLE REALE!)
21. lucratorii din cadrul administratiilor financiare sa treaca de la Solenza si Logan acum doi ani la Ford si Mazda in prezent;
22. politistii si vamesii sa aiba obligatoriu casa(e) cu etaj;
23. tinerii EMO si NE EMO sa fie atent preluati din streang sau de pe streasina casei, de masini de pompieri si SMURD care consuma lefuri, carburant si energia necesara pentru a salva viata unui bebelus care mai are inca o sansa;
24. datoria la stat a PRO TV sa fie mereu stearsa la sugestia lui Ion Iliescu care n-ar suporta ca operatorul sau video de la revolta, sa aiba cumva neajusuri cand se duce la alimentara la Londra sau Praga.
25. "nevoiasii" din canale sa beneficieze de asistenta gratuita contra inghet si foamete, pentru ca ei, sarmanii, nu-si permit o casa, dar daca vrei sa le dai o slujba, ca factor postal de exemplu, refuza spunand ca ei castiga mai bine la partbrize la intersectii;
26. pentru CA CApsunarii, zugravii, IT-isitii de doi bani si alti calificati mai tari decat oricine altcineva in Galaxie, de trebuie sa ma supun la alte eventuale taxe pentru ca "tara sa nu-i piarda", sa aiba venituri la negru pentru care, nu li se percepe nici o taxa, "ca sa reziste si ei, sarmanii" sa-si faca o casa cu etaj la ei la tara, cu garaj, cu teren cu tot( de obicei fara acte justificative), stadiu de improprietarire la care o invatatoare de scoala generala nu poate spera in aceasta viata nici daca-l saruta pe Columbeanu pe gaura cheii.
27. motociclistii si scuteristii sa fie spitalizati cu grija in urma faptului ca gonesc pe sosele cu 80(scutere) - 180(motociclete), uneori chiar si fara casca, pentru ca, zice campania platita de stat (din donatii fireste), si ei trebuie observati in trafic.

IN ULTIMII DOUAZECI DE ANI NU AM AVUT NEVOIE DE NICI UN FEL DE SPITALIZARE DATE FIIND EDUCATIA SI CUNOSTINTELE DE IGIENA PRIMITE IN FAMILIE SI LA SCOALA PRECUM SI ATENTIA ACORDATA IN SPECIAL TRAFICULUI LA CARE PARTICIP CA SOFER SAU PIETON, NU AM CREAT NEAJUNSURI PUBLICE PRIN NICI UN FEL DE BATAIE SAU DEVASTARE, NU AM PRODUS ACCIDENTE DE CIRCULATIE CAUZATOARE DE RANI GRAVE SAU DISTRUGERI SI NU AM TRAVERSAT SOSELE DE MARE VITEZA CU CAPUL IN PAMANT VORBIND LA TELEFON. CAND MI-AM OPERAT SOTIA M-A COSTAT NUMAI SPAGA 1000 de EURO, CAND L-AM SALVAT DE CANCER PE SOCRUL MEU AM PLATIT 10.000 lei NUMAI TRATAMENTUL, TOTI TREI FIIND LA ZI CU PLATA ASIGURARILOR MEDICALE.
RECUNOSC RUSINAT CA AM LUAT CATEVA AMENZI DE RADAR, DAR LE-AM PLATIT SI PE ACELEA IN TIMP CE LA TELEVIZOR MI-L ARATAU PE UN NENE CARE DE 20 DE ANI CONDUCEA FARA PERMIS SI AVEA SI AMENZI NEPLATITE .

De aceea ma simt stimulat sa iau de la gura copilului meu si sa-mi platesc taxele si impozitele. De aceea cand va fi nevoie sa-mi apar patria voi fi primul care voi iesi cu arma in mana la lupta. Numai de nu m-ar pune sa-mi cumpar munitia singur...
Detin doua companii mici de servicii. Acest domeniu este cel mai necesar dupa cel productiv intr-o societate normala dar la noi este si cel mai expus, pentru ca nu poate face jonglerii cu stocuri sau deduceri fictive de TVA. Dupa o luna sau an de activitate companiile mele platesc: taxele cu salarii, salariile angajatilor,TVA-ul (partea leului), impozit pe ce mai ramane(partea tigrului), inca o data impozit la an(partea leului si a tigrului), taxa radio, taxa de gunoi, impozit pe auto, dupa care impozit pe dividende, desi am platit impozit ca si angajat timp de 12 luni.
De ce platesc? De teama. Teama ca daca nu as mai plati, vreun contopist de la garda sau primarie platit si din banii mei m-ar agata de prin evidentele cu rau platnici achizitionate prin licitatii publice (vezi mai sus pct.10), ca bun de amenda, dar si spaga pentru ca amenda sa nu fie mai mare de 1000 de euro. Ca, deh', daca pe Vantu nu l-am putut priponi iar pe Sarbu il motiveaza Iliescu, atunci nemuricul asta pe cont propriu n-are pe nimeni care sa-l doseasca. Iar daca asta s-ar intampla, mi-e teama ca l-as ucide pe respectivul cu sange rece, pentru a nu ma lasa prins definitiv in acest cerc vicios pe care multi romani si europeni il lingusesc, ca sa aiba cuvantul democratie si expresia societate capitalista sanatoasa o rezonanta logica in creierele lor.

P.S. recunosc si admit ca un sistem de taxe neabuziv este necesar pentru a mentine o anumita ordine si un flux normal al unei societati; recunosc ca TVA este poate o taxa "logica" dar in cazul unui prestator de servicii , daca serviciul este cumparat pentru ca este apreciat, TVA-ul apare in tranzactie fara ca statul sa fi facut ceva pentru asta!!!!!!!!!!! Deci ar putea avea bunul simt macar sa imparta aceasta taxa.
P.S.2 in Copenhaga, Danemarca, exista asa numita tara fara taxe, adica aprox. 1 milion de locuitori care au decis ca nu vor sa plateasca statului nici o taxa; ei nu vor nimic de la stat, nu asteapta nimic de la stat deci, nici statul sa nu intinda mana; paradoxal, acest minunat exemplu de viata nu este nici cunoscut si nici impartasit sau preluat de alte popoare...


Refulare de seara - 58
     media: 0.00 din 0 voturi

06.02.10
16:08
Idiotii de la stiri, atat de previzibili de altfel, au dat buzna in noul subiect. Cica a fost ger, s-a gaurit iar asfaltul indiferent de calitatea drumurilor, iar primaria tre' sa faca ceva rapid, sa nu se mai rupa in paispe' cele mai iubite entitati ale romanilor, masinile in leasing. Ca de obicei mediocritatea redactorilor si vorbaretilor de la stiri se opreste, exact acolo unde devine mai interesant. Nimeni nu intreaba de ce numai in aceasta tara europeana drumurile se fac praf odata cu deszapezirea mecano-umana mai mult sau mai putin intarziata sau surprinsa.
Pluguri, sare, nisip, lame de asalt, freze, se folosesc peste tot unde ninge si cu toate acestea nicaieri nu rasare fenomenul asflato-vulcanologic din Romania.
Daca nu ma credeti, mergeti 50 km la sud dupa ce treceti granita cu Bulgaria de Ruse. Si ei au avut iarna grea cu ger mare si zapada la tona si cu toate acestea NU AU GAURI IN ASFALT! Umbla vorba ca si la nemti se intampla la fel. Cica si la unguri, suedezi sau polonezi.
Daca media nu are aceasta intrebare la indemana, atunci macar eu sa o scriu aci. Mai refulez nitel, ce naiba!


Poveste contemporana - cap.2
     media: 0.00 din 0 voturi

02.02.10
19:25
acest inscris este doar o fictiune si autorul nu-si asuma nici o raspundere sau obligatie fata de similarul fictiunii regasit sub orice forma in realitate

Cand blazarea lasa locul adrenalinei


Sprijint de pervazul ferestrei de la bucatarie Stelu verifica inca o data valabilitatea unei constatari din viata personala . Cele mai bune calmante pe care le traise, le consumase, vreodata, avand un efect usor tranchilizant, amortitor, erau scrisorile trimise iubitelor in vremea gimnaziului. Nu atat expedierile, nu atat continutul, cat raspunsurile care, atunci cand veneau cu regularitate indarjita de factor postal ameliorau foarte mult starea de dor, de care suferise cel mai mult in viata dupa durerea de masea. Mai toate iubirile adevarate dar si momentele memorabile ale adolescentei sale fusesera din alt oras.
Mda, isi zise el, dorul poate fi mai dureros decat un nerv atacat de carie. I se facu dor. Abcesele straniu dureroase ale anilor copilariei si adolescentei il apucau tam nesam de multe ori improscandu-l cu clipe care ii pareau ca traite si atunci, dar si acum ca si cum ar fi fost un infometat spectator TV, ca si cum n-ar fi participat la ele si ar fi vrut sa fie el propriul sau erou de atunci. Toate, bune si rele la un loc, ii loveau memoria la fel de violent parca paralizandu-l in prezent pentru a-l smulge inapoi in trecut. Ura aceste clipe de dor cu efect de calmant.
Isi scuza fata de el insusi fiecare repriza nostalgica prin faptul ca se considera teribil de sentimental.
Parca dorind sa-i vina in sprijinul gandurilor, la televizor se transmitea Pinochio in versiunea Disney. Isi aduse aminte imediat ca prima data il vazuse la Scala prin 1979 intr-o seara cand, dupa serviciu mama sa il lua de la semi-internatul generalei si-i facu o surpriza cu acest film iar mai inainte cu o jucarie de la libraria de la coloanele de la Romana, o alta dovada ca in timpul lui Ceausescu oamenii traiau in grote si mancau numai ce apucau de pe urma vanatorii salbatice.
Se gandi ce sa faca azi, intr-o repetabila zi de joi cand nu avea cursuri. Prefera sa aiba liber in timpul saptamanii si sa se duca la slujba sambata sau duminica pentru cursantii de weekend. Avea un fel de placere sadica sa-i vada pe ceilalti muritori agitandu-se, inghesuindu-se sa ajunga la serviciu, in timp ce in weekend nu exista deloc trafic iar cursantii veniti din patul de acasa sunt cu mult mai draguti decat cei veniti dupa serviciu. Nu-i lipsea deloc weekendul, pentru ca prin compensatie avea unul numai al sau de vreo 3-4 zile.
Andreia plecase tot de dimineata pentru ca slujba noua de la transporturi obtinuta cu ajutorul unui unchi care cunostea un senator, nu-i permitea sa lipseasca sau sa intarzie inca, tocmai azi cand el ar fi avut chef nebun de sex.
Si Stelu cazu iar in amintiri dandu-si seama ca o femeie ca ea, tot asa si tot la biroul caldut de functionar la stat ar fi fost angajata si inainte de anii nouzeci. Adica o slujba luata pe pile. Si atunci dar si azi.
In asemenea aduceri aminte nu se putea opri niciodata sa se intrebe daca fericirea sau tristetea au fost, sunt diferite atunci cand le compari prin prisma perioadelor istorice strict separate de oamenii vorbitori la televizor. Si ca sa-si completeze acest tablou mintal de un sumbru extrem de real, se intreba pentru a nu stiu cata oara daca cei care au murit pana in1989 sunt mai fericiti sau mai tristi pe lumea cealalta, decat cei morti in plina viata capitalista.
Pe Andreia o cunoscuse la cursul de Windows XP. Ca de obicei, daca nu nutrea nici cel mai mic sentiment fata de noua cunostinta feminina, intratul in vorba si invitatia la o cafea, protocolara, tupeista dar amicala fireste, absolut nevinovata si in care putea fi vorba de orice mai putin de sex, era atat de simpla, atat de rapida si usoara incat se intreba de ce unii dobitoci de pe planeta se framanta si se dau de ceasul mortii sa-si cumpere "aspiratoare de femei" de zeci de mii de euro, cand el numai cu un Logan luat in rate pe sapte ani avea atat de mult succes. Si totul se baza doar pe simpla constatare ca,"si ele vor". Ii placea si aceasta fata, dar nu pentru mai mult decat iti place datul in carusel pana la a zecea tura consecutiva.
Asa cum spuneam, o agatase foarte usor. Asta ar face pe oricine sa se gandeasca la un Pitt, Piersic sau Brosnan de Dr. Taberei dar nici vorba de asa ceva.
Stelu Pricop este un barbat aproape comun de pana la 174 cm. Cu inceput de calvitie dar cu talent nativ la alegerea vestimentatiei, pentru ca bunul simt si educatia il fac atent la imaginea din oglinda si nu la eticheta de moment a unei hante prezentate in toate revistele mondene. De aceea parul brunet, ochii caprui si un inceput de burtica de inspiratie sedentara, erau mai tot timpul acceptate rapid de dame, pentru ca se prezenta deosebit de ingrijit la o intalnire. Peste toate aceastea se presara o nuanta discreta dar suficienta de la Rabanne sau Miyake si faptul ca Loganul sau este intotdeauna gata sa te duca pana acasa.
La ea sau la el.
Cum ar spune Jules Verne, ce si-ar fi putut dori mai mult? Poate un copil? Poate mai multi? Cu cine? Ei, asta este o intrebare din putinele la care Stelu nici macar nu incearca inca o varianta de raspuns.
Garsoniera o mostenise de la maica-sa care murise rapid si in chinuri groaznice de la un cancer. Stelu nu-si putea reprima niciodata gandul ca biata maica-sa avusese parte de o moarte conforma cu viata zbuciumata si plina de insatisfactii permanente.
Cat de mincinoasa ar putea fi viata unui om, daca dupa ani multi si foarte grei, pe ultima suflare ai avea parte de stelute si fericire din acelea gretoase ca in filmele americane? De ce sa se intample asa ceva? Ca se pleci dincolo si mai chinuit de ceea ce ai fi putut trai, dar nu ai avut parte nici macar un minut?
Asta nu inseamna ca nu si-a iubit mama. Ca nu s-a ingrijit ca suferinta de pe urma sa-i fie cat mai mult atenuata. Dar, asa este Stelu, un mediocru ganditor contemporan.
Ii era permanent dor cam de orice reprezenta adolescenta sa, de imaginea bunicilor si clipele frumoase oferite de mama sa si o anume durere placuta, traita, in momentele respective ii revenea inlauntru aidoma mirosului placut al unei mancari foarte gustoase dar la care nu poti avea acces, pentru ca numai aroma s-a raspandit pe palier prin usa unui vecin. Ii era ciuda ca nu existau medicamente de uitare definitiva. Ii era ciuda ca nu era in stare sa priceapa de ce odata se considera fericit iar azi doar jinduia la asa o stare admitand imposibilitatea acesteia. Ii era ciuda de dorul acesta permanent al anilor trecuti , tanar fiind inca, ce se tinea de el precum raia de un maidanez.
Se retrase de la geam pentru o scurta vizita la baie.
Un ultim moment relaxant al acestei unei noi zile avea sa fie acesta.
Termina treburile prin baie si reveni in camera.
Stelu prinsese pe viu cutremure din Vrancea, tamponari violente ale unor vehicole in care se afla, bataia de la mineriada, dar ce vazu la iesirea din baie ii produse un blocaj total pentru prima oara in viata.
In fata sa la inaltimea capului, dincolo de balustrada balconului, atarnau doua ghete de dama incaltand doua picioare care se zbateau sub efectul unui gest neasteptat si brutal facut de cineva.

(va urma)


Termeni si Conditii de Utilizare